Sprawozdanie finansowe za rok 2017 i prośba o wsparcie
Back to Archiwum Eltena#41 jamajka
DOkładnie.
#42 nuno69
A dlaczego by nie zrobić konta na paypal.me? Ja z tamtąd odbieram przelewy i działa jak trzeba
#43 Celtic1002
O, paypal to jest bardzo dobra opcja.
Anna Frankowska
#44 jamajka
A nie było mówione, że oni sami sporo za to biorą? Ze trzy razy? Czy ja coś mylę
#45 pajper
Słuszne pytanie brzmi czy to potrzebne, bo mail Paypalowy podałem, z resztą np. żywek w ten sposób na Eltena środki przekazał.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#46 piter9521
Ale to bezpłatne. Nawet ja utworzyłęm łącze paypal me.
#47 helenkagd
Lepiej późno niż wcale, więc i ja się dokładam.Postaram się przelać jeszcze w tym tygodniu.
#48 daszekmdn
Cześć.
Była kiedyś dyskusja o wysyłce SMS, looknij na tą strone, może tu się da bez dodatkowych kosztów?
http://proserwer.pl
#49 daszekmdn
Mógłbyś na stronie Eltena dodać podstrone z wpłacającymi oraz obecnym budżetem na serwer. :) Takie rozwiązania są w niektórych miejscach przy projektach z możliwością ich wsparcia.
#50 pajper
Minął kolejny miesiąc, a ja, jak zawsze z lekkim poślizgiem, już piszę co i jak.
Nim przejdę do szczegółów, Daszku, fakt, mógłbym stworzyć odpowiednią zakładkę na stronie i nawet o tym myślałem, po prostu niestety póki co brak mi na to czasu. :(
Może po maturach.
W kwietniu Eltena wsparli użytkownicy: Celtic1002, helenkagd, matius - w łącznej kwocie 170zł, co w sumie daje 980zł, bardzo dziękuję.
Obecnie opłaciłem już domenę na przyszły rok, ważna do sierpnia 2019.
Serwer, na którym stoi Elten, opłacony jest do końca lipca b.r.
Przedłużenia będę dokonywał w czerwcu, bo być może, jak czasem bywa, zaoferują nam korzystniejszą ofertę.
Zasadniczo w tej chwili zebraliście około dwóch trzecich kosztów, za co wam z całego serca dziękuję. Myślę, że w maju wypadałoby skończyć wspieranie projektu, w końcu mnie też coś wypada na niego wpłacić, żeby nie było, iż teraz społeczność się składa, a autor spoczywa na laurach. :D
Dlatego w obecnym miesiącu ostatni raz proszę zainteresowanych o wsparcie, a do tematu po czerwcu pewnie powrócę w roku przyszłym. :D
Dziękuję.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#51 Celtic1002
Trzeba Cię wspierać, Dawidzie. ;)
Anna Frankowska
#52 Paulinux
Chyba że jakieś reklamy? Mogłoby dingać jak w rsgames
#53 misiek
I co jeszcze? Może frytki do tego?
#54 daszekmdn
Może trochę mniej ironii? Ostatnio co ktoś daje pomysł to tylko krytykujesz. Trochę więcej spokoju.
#55 Paulinux
Łysy no to daj. Chętnie zjem.
A masz lepszy pomysł?
#56 johnson
Reklamy fakt, uproszczenie, tylko pytanie dla innych programujących w ruby. Czy ktoś po pewnym czasie nie zmodyfikował czegoś, albo spróbował napisać coś adblocko podobnego? Możliwe, że gdybym miał jakiś swój projekt wrzuciłbym to, ale do wchodzących z adblockami nie miałbym oczywiście nic przeciwko. Ucieszyłbym się, gdyby nawet ktoś raz na ruski rok kliknął, ale napewno nie robiłbym czegoś takiego proszę. Kliknijcie od czasu do czasu w reklamę. Dobra wracamy do tematu a nie będę się tu dalej na temat reklam rozwodził.
#57 misiek
To co mogło być zrobione to zostało. Elten został rozpropagowany w mediach społecznościowych, został opublikowany artykuł w Pochodni i mam nadzieję, że w przyszłości pojawi się też w innych czasopismach. Patronitea Dawid nie chce. Nie widzicie tego, że może małymi kroczkami, ale jednak nas przybywa?
#58 Lowca_Androidow
Z adblockiem sobie strony radzą, jeśli wykrywają adblocka blokują zawartość strony.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#59 johnson
Cieszę się jeszcze z tego, że przynajmniej w tym czasie, kiedy wbiję mogę już zobaczyć zalogowanych ludziów w przedziale koło 18/20 do 30 jak czasem nawet 40. Co to było kiedyś?
#60 dashunt
Wydaje mi się od długiego czasu że obywatel łysy chlubi się tym
Pies
--Cytat (daszekmdn):
Może trochę mniej ironii? Ostatnio co ktoś daje pomysł to tylko krytykujesz. Trochę więcej spokoju.
--Koniec cytatu