Nagrywamy

Mikrofony, jakie mieliście, jakie macie?

Started by wojtas 911 posts last post 4 months ago Page 8 of 46

Transcription

No tak, muszę przyznać, że jakość mikrofonu jest tak, no, jakbym miał ustalić to chyba na twórkę, gdzieś tak, no nie jest najgorsza.

Transcription

Wypowiem jeszcze o mikrofonie Wojtasa z Dellem Z Della i tak Jakość tego mikrofonu jest No jak na laptop no to No powiem szczerze, że Piątka minus chyba albo czwórka plus Nie jestem w stanie sprecyzować oceny, ale Dell ogólnie ma dobre mikrofony Dobrej jakości Moja mama ma chyba też Della Ale ona ma stereofoniczny mikrofon Może kiedyś mi się uda z niego nagrać Ale nie jestem pewny Moja mama mi tak niechętnie Laptopa odda do testów

Transcription

Witam, ja teraz nagrywam milestone'a 312 chciałbym nagrać moment jak przykładam milestone do tzw. refleksa no dobra, to teraz jakąś muzykę tu sobie odpalimy i pierwszy post to będzie milton a drugi to będzie nokia tak więc hmm się wydaje, że troszeczkę głośniej powinienem muzykę dać

Transcription

Dobra, teraz nagrywam w Nokia 72 i przykładam Nokia do głośnika, do refleksa. No i tak pojedziemy na tyle.

Transcription

Jak słychać na Nokii chyba też był lekki przester, bo jednak faktycznie ta ilość basy była zbyt wielka, ale jednak na tej Nokii jest dla mnie jak mniejszy przester niż na milestone. Pozdrawiam.

Transcription

Owszem, na Nokii był ten dźwięk mniej przesterowany, ale mam takie pytanie do Ciebie, czy jak nagrywasz posty mailstonem, bo posiadam takie samo urządzenie, tak się składa, to czy Ty go jakoś podpinasz, czy Ty po prostu robisz nagranie, które potem wrzucasz na, że tak powiem, komputer i na LTE-a?

Transcription

Robię nagranie, podpinam do komputera, po prostu nagrywam sobie z dyktafonu, potem plik konwertuję na WAV i wrzucam do LTE.

Transcription

No dobrze, okej, właśnie chodziło mi o to, jak ty to robisz, bo niestety mojej listona się nie da podpiąć jako mikrofon do komputera, co jest słabe.

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, a teraz nagrywam z mikrofonu od kalibracji wieży firmy Sony, słychać mnie najprawdopodobniej w lewym kanale, dlatego że coś ten mikrofon ma nie tak chyba ustawione i raz mi się udało zrobić, że było tylko w prawym kanale, a jak ja ruszam wtyczką to są tylko takie trzaski, nic za bardzo się nie dzieje, nie jestem pewny, ale no niestety. No mikrofon taki jak mikrofon, nie ma najlepszej jakości, jest bo jest i tyle. Pozdrawiam.

Transcription

Witam serdecznie wszystkim z nowego laptopa Lenovo modelu nie będę podawał bo to nie ma znaczenia ale widać że mnie dobrze słychać no to tyle z mojej strony bo chciałem sobie tylko po prostu pokazać wam jak mnie słychać z nowego laptopa na razie

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

Witam cię, jest to bardzo czysta jakość, jest to stereo jak pewnie zauważyłeś, chyba jest troszkę za głośno, ale to tak minimalnie.

Transcription

Chciałem się wypowiedzieć do tej wypowiedzi Twojej tasie z tego powodu, że no dobra, jest to głośno, bo mam wydajność na 100, bo tak mi się podoba. Jeśli Ci nie odpowiada, to nie będę dalej komentował, bo to nie ma sensu. Mikrofon jest słyszalny. Dziękuję za uwagę. Do widzenia.

Transcription

Nie zmienia to faktu, że jednakowoż przeciszyć to mógłbyś trochę, bo jest to dość coś głośno i nawet na nie maksymalnej głośności to jest słychać bardzo wydajnie, bardzo głośno, tak więc proponuję włączyć sobie jakiś nasłuch na sobie albo coś i wysterować to trochę. Dobrze.

Transcription

Witam serdecznie. Przepraszam za te głośne dźwięki, nie mam wyboru na przykład, że na 33 itd., musiałem ustawić na 0. Zobaczymy jak mnie teraz słychać. To taki będzie mój test mikrofonu. Na 0 mam. Głośność mikrofonu na 100. To wszystko co miałem do powiedzenia, skorygowałem sobie. Teraz siebie odsyłam.

Transcription

No... Można? Można. Na to mi właśnie chodziło. Teraz dobrze Cię słychać.

Transcription

No i teraz jak kolega sobie troszeczkę wydajność zmniejszył do zera, a nie zmieniał poziomu w systemie, to naprawdę fajnie słychać. Wtedy też dla mnie było fajnie, może faktycznie troszkę za głośno, ale nawet o przester się to nie ocierało, ale więcej było szumu. A tutaj teraz tego szumu w ogóle nie ma i fajnie słychać, fajnie, nic nie warczy, nic nie szumi, że tak powiem pięknie jest.

Transcription

Dzień dobry, ja mam takie małe pytanie do Puszkina, dlaczego z tego na przykład mikrofonu nie może, znaczy trudno jest mu czy nie może słuchać moich postów, gdyż on jest w miarę dobrej jakości.

Transcription

Nie chodzi o Wojtas o jakość, chodzi o to, że one po prostu są dla mnie za ciche, a jestem osobą niedosłyszącą i w związku z powyższym, no po prostu wszyscy wiemy, co się dzieje, gdy jest za cicho, a nie można podgłośnić. Może jakiś kompresorek DLT, no jakiś taki by się przydał do podgłośniania, wyrównać poziom wszystkich postów na przykład, no to by było fajne w kwestii postów, wtedy bym nie musiał z mikrofonami się bawić, ale akurat teraz się dobrze Wojtas słyszałem, więc no powszednie po prostu były dla mnie za ciche, a tyle. Pozdrawiam serdecznie.

Transcription

Kwestia jest takiego typu, że po prostu ja mam taki USB mikrofon i on zależy jest w jakim miejscu jest usytuowany, bo na przykład teraz on jest na biurku przede mną, ale wiesz, często jest tak, że na przykład kładę go na szafkę, znaczy na taką półeczkę troszkę dalej i po prostu to jest tak, że on wtedy jest cichy, bo na przykład potrzebuję miejsca na biurku i chcę coś nagrać rytmem, no ale z reguły się staram, żeby był bliżej.

Transcription

Nie zmienia to faktu, że jednak twoje posty dla mnie są w porządku, ale jak ktoś jak Puszkin nie dosłyszy, to może być problem z tym, żeby wszystko dobrze zrozumieć i usłyszeć.