samsung galaxy s 10 czy warto kupić i czy jest dostępny dla nas
Back to android#41 balteam
no, ale na 5 lat? oto jest pytanie;P
#42 mucha
tak papierek prawda ja teraz mam średnio pułkowca
#43 papierek
nie wiem, ale wiem, ze iphoney są praktycznie niezniszczalne. Znam osobę, której iphone 4s działa do tej pory, a był kupiony seeerio dawno temu. Działa w miarę płynnie. Fakt, że był w naprawie i sporo powymieniali, ale chodzi o sam system. Wsparcie dawno mu się skończyło, pewnych aplikacji już pewnie się nie zainstaluje, ale telefon działa super i to co już działało, będzie działać dalej czyt. facebook, youtube, safari, messenger.
#44 Lowca_Androidow
Papierku, ja też znam parę osób które mają telefony z androidem i to naprawdę stare, z androidem 3 i 4 i też działają, nie wspomnę o symbianie :)
To nie tylko domena iphone
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#45 mucha
nieporuwnuj dzisiejszych iphoneuw do dawniejszych ja mam sprawnego 4 s jeszcze w domu po wyimianie baterii
i jeszcze mam e52 a
#46 misiek
Denis- chodzi o to, że telefony z więkrzą rozdzielczością wyświetlacza i więkrzym wyświetlaczem szybciej drenują baterię. Iphone 7 na dzisiejsze czasy ma mały wyświetlacz z rozdzielczością co najwyżej podstawową. Jeśli w czymś się mylę to popraw mnie, a nie pytaj skąd się urwałem, tylko jeśli piepszę głupoty to napisz jakie.
#47 denis333
Napisałeś, że hd to rozdzielczość ekranu. A wcale tak nie jest. Bo hd to tylko sposób wyświetlania obrazu mówiąc tak na chłopski rozum. Owszem, generalnie im większa rozdzielczość ekranu tym lepiej, ale nie definiuje to bynajmniej rozmiaru jako takiego.
#48 tomecki
Moment. Jedno to rozmiar ekranu, drugie to rozdzielczość. W tym wszystkim jest jeszcze tzw gęstość pixeli. Wszystko to ma jakiś wpływ na drenowanie baterii. Najlepiej z naszego punktu widzenia mieć mały ekran o małej rozdzielczości.
#49 camila
Tak. HD to rozdzielczość ekranu, iPhone ma chyba jakąś HD plus, czy tam nie wiem jaką. Generalnie podstawowe HD to 720 P, full HD to 1080 P, quad HD to wartości jakieś tam większe. Od wielkości ekranu i rozdzielczości wyświetlacza zlaeży gęstość pikseli na cal.
#50 papierek
taak, dokładnie to samo chciałem napisać. W s8 nawet da się tą rozdzielczość ustawić na hd, gdzie on ma już jakieś quad hd max, co oszczędza nam baterię.
#51 misiek
Widzisz Tomecki- mam w tych czasach najbardziej podstawową rozdzielczość jaka jest, bo nie wliczam Iphonea Se, który został wycofany ze sprzedarzy, a jednak bateria trzyma jak trzyma. Nie to bym się czepiał, ale kłóci się to z twoją teorią.
#52 balteam
No bo zależy jeszcze jaka bateria w telefonie, wiesz, w starych nokiach była z 8 miejsza
#53 tomecki
No przecież nie tylko ekran ma znaczenie. Obecne procesory się, o ile wiem, na prawdę nieźle skalują i taktowanie takiego może się zmieniać od np. 200mHz do 2gHz. Do tego wykorzystanie sieci, zwłaszcza 4g potrafi wytrzepać baterię całkiem nieźle. Jeśli do tego wszystkiego dodamy BT, Gps i inne sensory to dostaniemy nieco bardziej pełny obraz sytuacji. Takim przykłądem tego, o czym mówię może być mój S7. Gdy go używałem, bateria starczała na kilkanaście godzin. Wystarczyło jednak, że wyjąłem kartę, ciepnąłem w cholerę i nagle po pięciu dniach od naładowania ten sam telefon miał jeszcze kilkanaście procent baterii. Ekran ma znaczenie przy aktywnym korzystaniu ze smartfona.
#54 balteam
a kurtyna cośzmienia? czy ekran też świeci tylko jest zaciemniony i liczy siępo prostu ustawiona jasność ekranu?
Czy to zależy do ekranu i w oledach działa, a w innych niet.
Na ekranach się nie znam, więc jak ktośładnie różnice opisze to będęwdzięczny.
#55 Lowca_Androidow
Kurtyna dodatkowo zjada baterię bo pod kurtyną ekran świeci
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#56 camila
Teraz tak: w talkbacku ten ekran nie wyłącza się sprzętowo. Te piksele dalej są podświetlone, więc jakaś tam, minimalna róznica jest. Na oledach się bardziej sprawdza, bo rzeczywiscie na czarnym często piksele się wyłączają, bo kontrast nieskończony. Na ekranach IPS to gorzej działa. W iphoneach kurtyna też nie wyącza często tego ekranu do końca. W ciemnosci można dostrzec, że piksele świecą na ekranach IPS.
#57 papierek
czyli samsungi górą. xd
#58 balteam
czyli flagowce wszystkie;D Samsung daje im ekrany przecie
#59 misiek
Samsung Galaxy s4 na wymienionej baterii 2900 mah w trybie bezczynności wytrzymał cztery dni i to był jego max. W trybie używania tak samo cały dzień i już ma dość, no ale on ma dobry wyświetlacz fullhd, który nawet na dzisiejsze czasy daje radę, a w chwili premiery wymiatał.