Testery kolorów
Back to W domu#1 muzycznajutrzenka
Witam wszystkich, Czy zetknęliście się kiedykolwiek z jakimś testerem kolorów, a jeśli tak jaki był to model i jakie macie zdanie na jego temat? Wiem, że wiele ubrań, które posiadamy można zapamiętać po ich fakturze, ale nie zawsze jest to możliwe.
#2 pates
mam colorino, jakbyś coś więcej chciała wiedzieć pisz śmiało. To tester z czujnikiem światła
#3 siwy4don
Też mam colorino i myślę, że w zupełności wystarcza.
#4 paulinabuczynska98
Ja też kiedyś wiedziałam tester koloruw, ale na markach się absolutnie nie znam i go nie posiadam. Widziałam i taki muwiący po angielsku i po polsku.
#5 Kat
Ja też mam colorino i jak dla mnie jest całkiem wystarczający.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#6 pates
nie jest jakiś zły, najtańszy na rynku prawie
#7 jamajka
Stevie WOnder używa. xd.
Nie no, ja też w sumie chciałam zakładać ten wątek, bo bardzo jestem ciekawa, jak często używacie, czy się przydaje i czy faktycznie aplikacje są bez sensu, czy testery lepsze. Zetknęłam się z opinią, że o dobre apki do tego ciężko, nie wiem natomiast, jak z testerami, bo sama bym kupiła taki. I pytanie jeszcze jest takie, czy wedłóg was udałoby się takim testerem stwierdzić coś małego? Typu światło zmieniające się z czerwonego na zielone it?
#8 klimslawos
Właśnie Colorino można śmiało używać do identyfikacjisłabo-świecących diód. Radzi sobie zupełnie dobrze.Z aplikacjami jest rzeczywiście znacznie gorzej.Próbowałem używać aplikacji "Tap Tap se". Efekty były takie sobie. Musi być dobre oświetlenie, to wprawdzie na koszulę powiedział sukienka, ale barwy i faktura odczytane były prawidłowo.
#9 magmar
Ja mam colorstara i też jestem zadowolona.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#10 nietoperz
ja mam colorino i sprawdza mi się bardzo dobrze
#11 magmar
Tylko uwaga, mój PCPR na dofinansowanie z AKtywnego zgodził się na COlorstara, bo można go połączyć z komputerem.
Colorino też mam.
#12 jamajka
Ja chyba sobie wezmę colorino, jak już będę mogła. Widziałam go ostatnio, był OK, bałam się, że jest większy.
#13 magmar
Colortest ma więcej kolorów, ma funkcje kolory artystyczne i zwykłe i jest zgrabniejszy.
Polecam oba.
#14 jamajka
Widziałam colortest, ale jak dla mnie on chce być aż za dokładny. W sensie, tak poszedł w artyzm, że kolor skóry ma dla niego pomarańczowo-brązowy i niczym go nie zmusiłam, żeby zmieniłzdanie, już nie mówię o kolorach innych rzeczy.
#15 cinkciarzpl
Z tymi appkami na iphone ponoć ich bublowość wynika po prostu z konstrukcji kamer tam używanych.
#16 magmar
Appki się nie sprawdzają.
#17 Piotr
Maja, a gdzie widziałaś colorino?
Color Star rzeczywiście jest mały, ale ile trzeba się nakombinować, żeby biały rozpoznać, właściwie to prawie niewykonalne.
Mam Color test, ale z rozładowaną baterią i bez zasilacza, spróbuję może dokupić, albo wymienić baterię, jak będzie się dało, bo ten sprzęt już nie jest w sprzedaży.
#18 magmar
Ja mam COlorino.
#19 jamajka
@Piotr W altixie w Krakowie, przypadkowo miałam okazję być.
#20 magmar
Mogę zrobic prezentację i porównac te dwa sprzęty jeśli będzie taka potrzeba.