Testery kolorów
Back to W domu#21 jamajka
Dobry plan.
#22 magmar
Na co zwrócić uwage?
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#23 jamajka
Na różnice w postrzeganiu kolorów tych samych rzeczy, na szybkość działania, na to, czy się bardzo drze i o ile się da przyciszyć bez słuchawek, na różnice w wielkości...
#24 magmar
Dobrze jak będę miała chwilę to usiądę
#25 Piotr
O. Super! To rzeczywiście fajna sprawa będzie, myślę, że więcej osób skorzysta. :)
#26 magmar
ZRobię o tym audycję w tyfloradiu i tutaj podeślę odnośny link.
#27 Zuzler
@Magmar i co?
#28 magmar
I to, że miałam w życiu osobistym parę innych priorytetów. Więc tę kwestię odłożyłam na plan dalszy, jednak co się odwlecze.
#29 Adasadula
Testery kolorów nawet na tych telefonach dla niewidomych źle działają. Na przykład BlindShel - niedość, że sam w sobie jest g**nem to ten tester kolorów nie działa lepiej niż w TapTapSee.
#30 dariusz.1991 Archived
Akurat tę funkcję mają rozwinąć w niedalekiej przyszłości.
-- (Adasadula):
Testery kolorów nawet na tych telefonach dla niewidomych źle działają. Na przykład BlindShel - niedość, że sam w sobie jest g**nem to ten tester kolorów nie działa lepiej niż w TapTapSee.
--
#31 piter9521
Ale generalnie z testerami kolorów w aplikacjach jest problem, bo różnie pada oświetlenie, więc nie ma to znaczenia jaka marka telefonu.
#32 zywek
Dokładnie, więc nigdy nigdzie niczgo nie rozwiną.
#33 dariusz.1991 Archived
Telefon ma czujnik światła mądralo.
#34 zywek
Co do koloru ma czujnik światła? Każdy telefon ma czujnik światła, mądralo.
#35 magmar
To coś co się przykłada do ubrań.
Wasz znienawidzony BS ma do tego odpowiednie podzespoły.
#36 misiek
Tak sobie tłumacz i oszukuj się dalej.
-- (magmar):
--
#37 magmar
A jaki miałabym w tym interes. Jeśli coś takiego wejdzie w życie zrobię prezentację, jeśli nie publicznie przeproszę.
-- (misiek):
Tak sobie tłumacz i oszukuj się dalej.
-- (magmar):
--
--
#38 piter9521
Co z tego, że jest, jak telefony mają aparaty zrobione do zdjęć, a nie testera kolorów i na razie z tego, co ja wiem to tylko urządzenie dedykowane rozpozna kolory poprawnie. Jak się mylę to sprostujcie.
#39 zywek
Nie mylisz się.
#40 papierek
bs nie ma żadnych podzespołów, ma aparat tak jak każdy telefon i jest obarczony tymi samymi dokładnie obwarowaniami co iphone czy samsung. W efekcie w praktyce nie ma sensownego telefonu, który rozpozna sensownie kolory niestety.