Integracja Eltenowiczów

[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwolone)

Started by daszekmdn 880 posts last post 14 minutes ago Page 34 of 44

Jest kosmicznie przehypeowany. Benc!
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#662 2 likes

A taka siatkówka gra i siatkówka w oku...

A swoją drogą no nazywać Pates człowieka na eltenie to dla mnie trochę dziwne, jakby nie można nowych nazw wymyślać. No bo niby co to teraz znaczy, że Patryk jest podobny do makaronu? Co prawda po francuzku tam jest kreska nad a, no ale i tak, dla mnie to jest dziwadłem :)
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Jak ja lubię jak niektórzy popadają totalnie ze skrajności w inną skrajność, ale spoko, nie zabraniam.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Ej, Pates, ale gdzie kończy się to, co uznajesz za normalne w tym kontekście, a gdzie - zaczynają skrajności? NO bo zobacz taką angielkę.
*I teraz się zastanawiaj, co ja mam na myśli. Będziesz wiedział.*
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Ale to to też jest głupie, albo żulik

#667 4 likes

Dużo słów ma wiele znaczeń zależnych od kontekstu.
Chociażby słowo pies czy nasze cudowne słowo na k 5 literowe. Także lubić sobie popadanie w skrajność możesz, ale twoje podejście jest nie do obrony
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Mnie też trochę bawi np. ta katana, bo to jakoś tak po wiejskiemu brzmi, coś jak kufajka :P, ale nie z tego powodu, że jednocześnie jest sobie bronią białą, no może trochę ;).

#669 1 like

A ja jestem dumna - z katany, pyrów, szabelka, kawiorka, tak samo jak z głosek, których takie Mazowsze nie używa, rozbujanej tonacji, drącego parcha sposobu mówienia, zgrubiania i poczucia humoru, które dla Was jest coś niecoś niezrozumiałe. <3

Pyry to jest ikona, to tego to nie wolno ruszać. A co do kufajki to akurat Adam zostaw w spokoju, staropolskie słowo.

#671 Edited

Pyr nie lubię chyba, że z gzikiem, sosem koperkowym, sosem z mięska albo jako frytki. Samych pełnych nie. Muszą być poduszone.

Gwara śląska jest przepiękna pod względem tworzenia słów.

#673 1 like

Pyry to Poznań.

Pyry z gzikiem oczywiście że bardzo dobre.

Ale czemu akurat nie ruszać pyrów i kufajki? A co z myszką?
Myszka to zwierzę jest...
-- (pates):
Pyry to jest ikona, to tego to nie wolno ruszać. A co do kufajki to akurat Adam zostaw w spokoju, staropolskie słowo.
--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Dobra, a żonobijka i antygwałty?

Pies, albo suka.. też kilka znaczeń.
-- (balteam):
Dużo słów ma wiele znaczeń zależnych od kontekstu.
Chociażby słowo pies czy nasze cudowne słowo na k 5 literowe. Także lubić sobie popadanie w skrajność możesz, ale twoje podejście jest nie do obrony

--

A co innego znaczą pyry i kufajka, prucz tego co znaczą? Co do myszy, to wymysł Hamerykańców.-- (Julitka):
Ale czemu akurat nie ruszać pyrów i kufajki? A co z myszką?
Myszka to zwierzę jest...
-- (pates):
--
--

Ba, zostawmy też biedną ikonę.

Hm, ikona jako ta stara ikona też była pierwsza, ikona sztuki np, ikona teatru, a ikona jako element na ekranie, no to już nowość.