[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)
Back to Integracja Eltenowiczów#261 MarOlk
Wiecie, niby się da. I bardzo dobrze, że się da, ale to jednak kilka/kilkanaście dodatkowych czynności. A już kuriozum jest wysyłanie czegokolwiek w formie graficznej przez PZN. Kiedy jeszcze u nich byłem, to też robili takie kwiatki.
#262 MarOlk
Poza tym święta, święta i po świętach. I bardzo karwia dobrze.
#263 mustafa
Dlatego jak ktoś dopieści ten skrut do be my eyes tak żeby naciśnięcie tego bocznego przycisku robiła screenshota i wysyłało do be my eyes, będę wdzięczny i jestem w stanie sypnąć tipa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#264 MarOlk
Albo jeszcze lepiej gdyby taka funkcja została zaimplementowana w samy iOS kiedy już ta nieszczęsna Siri się z Gemini skrzyżuje.
#265 papierek
Pomoc wolontariusza to tylko połowa tej aplikacji. Druga połowa, zakładam, że pewnie nawet mocniej używana, to AI, które rozpoznaje zdjęcie, zrobili to zdaje się na bazie chata gpt, czy czegoś podobnego.
-- (iwkan):
Jeśli chodzi o mnie, to mam problem jeśli tekst jest wysłany jako zdjęcie i liter nie widać. Często jest wtedy komunikat zdjęcie i tekst. Po naciśnięciu np. nvda+r program do rozpoznawania nie zawsze rozpozna tekst na zdjęciu A be my eyes to co mam prosić innych, czy jak to działa , bo trochę nie rozumiem.
--
#266 papierek
Ja próbowałem. Chwila roboty.Zwłaszcza, że mogę dać udostępnij i od razu wybrać w tym udostępnianiu be my eyes.
Zwłaszcza, że zwykle nie ma się tych zdjęć milionów.
-- (Julitka):
A próbowałeś czasem przebemeeyesować taki tekst z grafiki z Whatsappa czy Messengera? Najpierw zapisać, potem udostępnić do apki, przemielić... Weź.
-- (mustafa):
Teraz w dobie be my eyes i innych chatów gpt też nie rozumiem.
--
--
#267 mustafa
Nawet nie musisz wchodzić w zdjęcia, screenschot klikasz na to co wyskoczy i udostępnij, bez szukania. Niestety ja mam setki screenschotów bo w ten sposób właśnie mi się nazbierały.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#268 Julitka
Nie mam IPhone. Zresztą przyciski mi są potrzebne do masy innych rzeczy.
-- (mustafa):
Generalnie screenshot i udostępnij bez zapisywania. Druga rzecz Piotr witek gdzieś na swojej stronie pokazał jak stworzyć skrót, który będzie od razu robił screenshota i wysyłał go do gpt. To działa w tych nowych iphone, z tym przyciskiem zamiast przełącznika do wyciszania, tylko, że chyba nie da się z be my eyes, co ja bym chciał, bo w chacie się potem tworzy masa nowych chatów, a tego bym nie chciał. Nie mniej jednak z gpt działa.
I tak, regularnie robię to ręcznie bo skrutu nie mam.
--
#269 Julitka
Robię to i to dość często, niestety, bo muszę. Nie z każdej apki udostępnisz wprost do BE.
-- (papierek):
Ja próbowałem. Chwila roboty.Zwłaszcza, że mogę dać udostępnij i od razu wybrać w tym udostępnianiu be my eyes.
Zwłaszcza, że zwykle nie ma się tych zdjęć milionów.
-- (Julitka):
A próbowałeś czasem przebemeeyesować taki tekst z grafiki z Whatsappa czy Messengera? Najpierw zapisać, potem udostępnić do apki, przemielić... Weź.
-- (mustafa):
Teraz w dobie be my eyes i innych chatów gpt też nie rozumiem.
--
--
--
#270 Julitka
A no właśnie. Nienawidzę tak zaśmiecać telefoniku.
-- (mustafa):
Nawet nie musisz wchodzić w zdjęcia, screenschot klikasz na to co wyskoczy i udostępnij, bez szukania. Niestety ja mam setki screenschotów bo w ten sposób właśnie mi się nazbierały.
--
#271 Julitka
Zresztą no kurcze, po coś te teksty alternatywne zostały stworzone, co nie?
Kiedyś ludzie pisali same smsy. I było k. A teraz tak im się nie chce, że wysyłają gotowce. A żeby to jeszcze teksty były, ale nie, już są tak leniwi, że idą w zdjęcia.
#272 daszekmdn
A ja mam to wszystko w dupie. Jak mi ktoś wysyła grafikę, to mu piszę, żeby przesłał tekst. Jak nie chce tego zrobić, to jego problem. Najczęściej tak jest jak ludzie coś sprzedają. Trudno. Stracą klienta, ja sobie pójdę dalej i po problemie.
#273 zywek
Nie stracą, bo komuś innemu wcisną, 50 zł nie od Ciebie to 50 zł od kogoś innego.
#274 papierek
Wszystko zależy kto wstawia, gdzie wstawia i tak dalej.
Ale z założenia to my jesteśmy mniejszością i staramy się dostosować za pomocą narzędzi, które mamy.
A przynajmniej takie mam myślenie, bo na szerszą skalę nie będziemy jakoś specjalnie zauważani, na zasadzie o, wpiszę coś, to może akurat jakiś niewidomy będzie miał lepiej.
No ale to jedna strona medalu, bo nic nie szkodzi jednocześnie zwiększać świadomość tekstów alternatywnych. Ale nie uzyskamy czegoś takiego, że to dla ludzi stanie się odruchem. Po to masz zdjęcia, żeby sobie robić klik i szybko wysłać i właśnie nie musieć nic pisać.
Po coś te zdjęcia zostały stworzone.
-- (Julitka):
Zresztą no kurcze, po coś te teksty alternatywne zostały stworzone, co nie?
Kiedyś ludzie pisali same smsy. I było k. A teraz tak im się nie chce, że wysyłają gotowce. A żeby to jeszcze teksty były, ale nie, już są tak leniwi, że idą w zdjęcia.
--
#275 Adasadula
Hej, może to nie do końca dobre porównanie ale...
Dni temu kilka podniósł się wielki skandal, że jak to programista podpisuje się niewidek, piętnując tym swój stan niepełnosprawności i robiąc z siebie ofiarę. Czy to nie jest to samo, co narzekanie na zdjęcia w obecnej dobie rozpoznawaczy AI, bo wydaje mnie się, że granica jest niepokojąco cięka 🙂.
#276 balteam
Wielki skandal, czyli wątpliwości Julitki, a dalej zabawa z Julitki nickiem, tyle ze skandalu :P
#277 mustafa
Chyba coś mnie ominęło,.
#278 zywek
Nie wszystko też wsadzisz w AI
#279 daszekmdn
Jesteśmy w mniejszości, ale to nie znaczy, że mamy sobie dokładać roboty tylko przez lenistwo innych. AI czasem ma halucynacje. Przypuśćmy chcesz kupić kompa. Gościu nie dał Ci specki w opisie tylko na fotce. Zaryzykujesz wierząc AI, czy znajdziesz se ofertę, gdzie jest normalnie wypisana? Ja zrobię to drugie.
Jak chcą wysyłać fotki miast rozmawiać, to tracą klienta. Mogę sobie być mniejszością ale skoro oni mają mnie w dupie, to ja też mogę ich tam przecież mieć. Nikomu się krzywda nie dzieje.
#280 Adasadula
Modele flash owszem, mają, ale te pro już raczej nie. U mnie na wzmiankę że jestem niewidomy zawsze grzecznie wypisywali, a wiem co mówię, bo sporo różnych dziwnych aukcji już za sobą miałem, takoż komputerowych.
-- (daszekmdn):
Jesteśmy w mniejszości, ale to nie znaczy, że mamy sobie dokładać roboty tylko przez lenistwo innych. AI czasem ma halucynacje. Przypuśćmy chcesz kupić kompa. Gościu nie dał Ci specki w opisie tylko na fotce. Zaryzykujesz wierząc AI, czy znajdziesz se ofertę, gdzie jest normalnie wypisana? Ja zrobię to drugie.
Jak chcą wysyłać fotki miast rozmawiać, to tracą klienta. Mogę sobie być mniejszością ale skoro oni mają mnie w dupie, to ja też mogę ich tam przecież mieć. Nikomu się krzywda nie dzieje.
--