android

Klawiatura brailowska TalkBack

Started by Numernabis 59 posts last post 2 months ago Page 2 of 3

Jak w tej klawiaturze piszemy prawy nawias?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

#22 Edited

A ja mam problem. To cholerstwo usilnie chce bym zrobił samouczek ale nie mogę skończyć, bo jest przesuń 3 palcami w dół, a jak tak robię, nic się nie dzieje. Miałem w domyśle jakiś gest na zrzut ekranu, który wyłączyłem w ustawieniach i nadal nie pomogło. Redmi note9. Ktoś ma pomysł?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

To przesuń trzema palcami w górę. Te kierunki w tej klawiaturze są porąbane, wszystko zależy od tego jak trzymasz telefon
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

I tak i tak przesuwałem i nic.

Jak zrobić zwykły prawy nawias? Znak równości robi tylko lewy. To samo jak zrobić znak plus?

No i właśnie dlatego między innymi jeszcze się nie przesiadłem na tą klawiaturę, mimo, że ABK roibi mi jakieś psikusy to póki co klawiatura TB ma niedociągnięcia.

Obstawiam, że jest to do zrobienia.

#28 Archived

Właśnie, miałam pytać, czy istnieje jakaś punktologia tej klawy, ale widzę, że odbijamy się od ściany. :D

Czy ktoś już rozgryzł jak wstawiać nawiasy w tej klawiaturzy?

Witajcie,

Miał bym pytanie o telefony ze stajni xiaomi. Mam Xiaomi 9C i nowszy 11ne. Pisząc na jednym, jak i drugim klawiaturą brajlowską, przy tokbeku nie mogę za nic napisać literki "l". Co mógłbym zrobić, by elka też mogła się pisać? Czy to może być bag w xiaomi? Będę wdzięczny za jakieś info.
P.S.
ten problem z pisaniem literki "l" nie zależny jest od aplikacji. nigdzie się nie pisze.

Witajcie. Mam takie dość może banalne pytanie co do klawiatury brajlowskiej. Chciałbym spróbować na tym pisać, ale nie ogarniam możliwości przesuwania języków. Chciałbym, aby język polski był na górze listy języków, a pod spodem był język unified english braille. Dla wyjaśnienia, używam telefonu Samsung Galaxy M15 5G, i klikając w język polski, aby go przesunąć, nic się nie dzieje. Jak mogę ten język polski przesunąć na górę listy?

Transcription

To może jeszcze mała prezentacja problemu, z którym się borykam. Jestem właśnie na klawiaturze Braille'owskiej. Klikając w Polskie, aby go przesunąć na górę listy, nic się nie dzieje. Mogę sobie klikać go w głąb. Czy da się to jakoś przesunąć na górę listy, czy nie? Żeby polski był na górze, a pod spodem ten lipiec english. Braille.

Witajcie. Odświerzam wątek i mam pytanie. W jaki sposób mogę przełączyć się na tą klawiaturę z klawiatury Samsung w trakcie wpisywania tekstu? Na dole klawiatury mam wpisywanie głosowe Google, i na razie tak korzystam, po prostu dyktuję SMS-Y, ale wiadomo, że jak się jest w jakimś miejscu publicznym, to nie każdy będzie chciał słuchać, co ja dyktuję. dlatego chcę spróbować z tym Braillem, a nóż może mi się uda? Jak mam zacząć z tą klawiaturą swoją przgodę? Ekran mam 6 calowy, więc spoko 6 palców, aby pisać Braillem 6-punktowym na pewno da radę.

W prawym górnym rogu klawiatury masz rozwiń pasek narzędzi i jak będziesz flikował w lewo to dojdziesz do opcji przełącz na klawiaturę brajlowską

Nivellen, tylko nie wiem czy przypadkiem nie trzeba tego wcześniej włączyć w ustawieniach klawiatury domyślnej

Nie wiem, bo ja mam tak od początku nic nie ustawiałem, a co tam musi być włączone?

Możesz ustawić sobie gest, np. w talkbacku, który wywoła ci klawiaturę brailleowską.

szukałem, ale chyba w moim talkbaku nie ma takiego gestu

Wejdź w opcję dostosuj gesty" albo jakoś tak i tam znajdziesz. :)
-- (Nivellen):
szukałem, ale chyba w moim talkbaku nie ma takiego gestu

--
🇺🇦 🇵🇱

tak robiłem, szukam tam i nie widzę takiego czegoś żeby zaznaczyć, że ma uruchamiać klawiaturę brailowską, dużo tam opcji, a takiej nie ma.