EltenLink

Nowy projekt: TalkBack-foss!

Back to android

#161 Paulinux

Do dłuższego tekstu jest nowa podapka CSRa która nazywa się w polskim tłumaczeniu wygodny edytor tekstu. Polecam obczaić

Happy hacking
2022-07-10 18:01

#162 Monia01

Ja wycinam i wklejam za pomocą ABK właśnie
-- (magmar):
Nie można używać entera z ABK na androidzie 9.
Edycja jest potrzebna do pisania, wklejania łatwego wycinania, żaden screen reader tego nie oferuje, zawsze jest jakieś ale, chyba itd.

-- (Monia01):
Ej, ale co Ty masz z tą edycją? Jak się używa ABK, to da się całkiem przyjemnie to robić

--

--

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-10 18:02

#163 magmar

Czy masz ANdroida 9?

-- (Monia01):
-- (magmar):
Edycja jest potrzebna do pisania, wklejania łatwego wycinania, żaden screen reader tego nie oferuje, zawsze jest jakieś ale, chyba itd.

-- (Monia01):
Ej, ale co Ty masz z tą edycją? Jak się używa ABK, to da się całkiem przyjemnie to robić

--

--

--

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2022-07-10 18:03

#164 magmar

Proszę o więcej szczegółów?
W CSRze jest wiele rzeczy gdzieś, lecz niewiadomo gdzie.

-- (Paulinux):
Do dłuższego tekstu jest nowa podapka CSRa która nazywa się w polskim tłumaczeniu wygodny edytor tekstu. Polecam obczaić

--

Edited 2022-07-10 18:04

#165 djdenismusic

@magmar jeśli robiłem to z appki, to po prostu klikałem z poziomu yt udostępniej, i wybierałem sobie aplikacje, w której miała zostać wysłana wiadomość z linkiem. :D
Można też stanąć na linku, i z menu tb wybrać skopiuj ostatnią wypowiedź do schowka, następnie wklejasz to w appkę, z której poziomu wysyłasz wiadomość.

2022-07-10 18:04

#166 Monia01

Nie
-- (Monia01):
-- (magmar):

-- (Monia01):

--

--

--

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-10 18:05

#167 magmar

Jakbyś miała, to byś wiedziała, że się nie da.

-- (Monia01):
Nie
-- (Monia01):
-- (magmar):

-- (Monia01):

--

--

--

--

2022-07-10 18:06

#168 magmar

A jak wklejać coś w TB foss?

-- (djdenismusic):
@magmar jeśli robiłem to z appki, to po prostu klikałem z poziomu yt udostępniej, i wybierałem sobie aplikacje, w której miała zostać wysłana wiadomość z linkiem. :D
Można też stanąć na linku, i z menu tb wybrać skopiuj ostatnią wypowiedź do schowka, następnie wklejasz to w appkę, z której poziomu wysyłasz wiadomość.

--

2022-07-10 18:07

#169 djdenismusic

Wydaje mi się, że tak samo jak w przypadku normalnego tb. Wszakże ten fork się na prawdę niczym nie różni. Tyle tylko, że ktoś pomyślał, i skopiował z nvda tablicę liblouis. Na prawdę nie ma się czym podniecac. Wersja sklepowa ma w najnowszej wersji to samo, a dodatkowo jest na bieżąco aktualizowana. Nie wiadomo, ile czasu trzeba będzie czekać na update w tb foss, i przez jak długo projekt będzie wspierany. Tym bardziej, że na obecny moment serio nie ma tam żadnych rewolucji poza technicznym pierdolamento, które nijak wpływa na używalność przez przeciętnego użytkownika.

2022-07-10 18:11

#170 magmar

Od dłuższego czasu nie używałam TB.
A jeśli nawet skopiowali z NVDA to co w tym złego.
Czy lepiej przenieść pewne rozwiązania i ułatwić użytkownikom życie czy zafiksować się na swoich poglądach?

2022-07-10 18:17

#171 Monia01

Nie da się używać Entera, z wklejaniem nie powinno być problemu
-- (magmar):
Jakbyś miała, to byś wiedziała, że się nie da.

-- (Monia01):
Nie
-- (Monia01):
-- (magmar):

-- (Monia01):

--

--

--

--

--

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-10 18:20

#172 magmar

Tak nie da się, ego kolejnego developera nie bo nie. WKur... mnie to maksymalnie.

2022-07-10 18:22

#173 djdenismusic

@magmar sam pomysł nie jest zły, gorzej, że developer traktuje wszystkich z góry i uważa się za niewiadomo kogo. Dobrze tutaj nuno porównał polarusa do daszka, którego soft jest dla mnie bez jakiego kolwiek sensu, ale jeszcze nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek skrytykował człowieka za programy, które pisze.

2022-07-10 18:24

#174 magmar

Podajcie wpisy traktujące o poczuciu wyższości developera tego projektu.
-- (djdenismusic):
@magmar sam pomysł nie jest zły, gorzej, że developer traktuje wszystkich z góry i uważa się za niewiadomo kogo. Dobrze tutaj nuno porównał polarusa do daszka, którego soft jest dla mnie bez jakiego kolwiek sensu, ale jeszcze nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek skrytykował człowieka za programy, które pisze.

--

2022-07-10 18:26

#175 balteam

W miaręrówno zostali wszyscy potraktowani, jej najbardziej 1 wpis obraźliwy został skasowany.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-07-10 19:03

#176 nuno69

Poniższe może zawierać blędy i niedociągnięcia. Pisałęm to pomiędzy jednym a drugim komunikatem "Build Failed". Ohhh cholera, te blędy to pewnie przez zamkniętość XCode

Post 1:
Googlowskie badziewie i parę innytch, nm czasu teraz.
Post 8:
Kto tu jest pijawą? Wiem, do kogo był skierowany przytyk no ale... Ehm
Post 17
Tu akurat nie wyższość, a zwyczajna ignorancja, żeby nie użyć takiego brzydkiego słowa na G. Śmieci? Jakie śmieci? I co ze strony programistycznej daje skompilowanie TB na nowszej wersji JDK? Jakie optymalizacje zostały poczynione w funkcjach czy samej translacji na kod pośredni? Mógłbym sprawdzić sa, ma stronie Oracle, ale o Javie nie mam pojęcia. Wytłumaczcie głupiemu.
Post 30
Znowu nie wyższość, ale chyba coś gorszego. Złodziejstwo? A, i "kupa gówna" z ust dewelopera poważnego, otwartego, fanatycznie krzyżowego wręcz projektu nie brzmi jakoś super.
Post 41
Typowa wyższośc, ignorancja i... grośby karalne? Śmierć prowokatorom?
Post 47
Znowu nie wyższość. W tym poście akurat nie ma nic złęgo, dowód tylko na to że Polarus tablicy nie zrobił, jak to niektórzy implikują
Cytat
* Uaktualniona biblioteka Liblouis, w tym uaktualnione i poprawione tablice brajlowskie (m.in. Polska)
Koniec cytatu
Post 53
Znowu brak opanowania, jechanie po użytkowniku który zadał tylko normalne pytanie. Jednym słowem, właściwa Polarusowi ignorancja.
Post 76
Znowu deklaracje, że usunięte przez Polarusa biblioteki to bzdury (ciekawe ile rzeczy nie działa)? Obrażanie Denisa, który *na tamten czas* wyraził tylko swoją opinię i poinformował o zmianach w oficjalnym TalkBacku.
Post 86
Cytat
Do odpowiedzi Nuno nie zamierzam się odnosić, bo to kolejna, marna domniemana próba demonstracji rzekomej wyższości, poza tym na bydło mające drugiego człowieka z założenia za idiotę nie warto marnować czasu i energii.
Koniec cytatu
Chyba komentarza z mojej strony to nie wymaga. Powiem tylko, że to odpowiedź tego pana na mój post o numerze 84, w którym zadałem pytanie związane z programowaniem. Faktem jest, że mój ton był niegrzeczny, jednakże w obliczu wcześniej pokazanej arogancji i szczeniactwa Pana Polarusa nie żałuję tego.
Jezcze do Camili odpowiedź, Denis sam powiedział że nie jest programistą (Post 87), więc jeden z twoich postów w poźniejszej części wątku był nie na miejscu. Nie musisz być piekarzem, żeby wypowiadać się o smaku chleba.
Post 90
Użytkowniczka prosi grzecznie o porównanie, co zostało zbyte chamskim milczeniem. Chyba nie muszę definiować takiego zachowania?
Ej gdzie zniknęły posty Daszka w których on obrażał mnie a ja jego? xD

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-07-10 19:08

#177 balteam

Serio, jeśli post 8 to wywyższanie się, to twoich Nuno postów na pęczki można by sobie tak poklasyfikować.
Jak dla mnie niech tworzy Polarus co sobie chce, to, że mało co to zmienia dla 99%, wisi mi to, płacić nie muszę, a nawet nie mogę :D

Posty nie na temat, albo obrażające użytkowników znikły.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-07-10 19:22

#178 djdenismusic

No dobra. @balteam zwracam honor.

2022-07-10 19:53

#179 daszekmdn

-- (djdenismusic):
nuno zadał twórcy programu bardzo konkretne pytanie, do czego ten się nie odniósł, patrząc na kolegę nuna z wyższej pozycji. Na prawdę zbyt wiele czasu nie zabrało by konkretne odniesienie się do tego, co tu zostało podane.

--
Gdyby mi ktoś zadawał pytania w taki sposób jak tutaj widzieliśmy, też bym się do żadnego nie odniósł.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2022-07-10 21:02

#180 magmar

Ale to Ty zacząłeś tę wojnę.

-- (nuno69):
Idea jest żałosna. Jak nie umiesz programować to po co zrobiłęś ten fork?

--

2022-07-10 21:08