Gratulacje. Ja zrobiłem dziś po ciężkich bojach trzeci poziom Omu, strażniczki lasu. Ranking 6k jest megazwariowany. Byłem już na 6655 i wyżej, teraz ledwie 6200 latam w górę i w dół. i cieka jestem, czy jest jakaś kolejna magiczna granica do przekroczenia. Powiedzmy 7k...
Ja pier.. ale zrobiłem stół. Nawet zapomniałem że jeszcze mam jedno miejsce na stole. Najpierw jakie staty mieli stronnicy u barmana a potem mój stół. Stronnicy Na sprzedaż. Żywa konstelacja 1 z 7. 194 192. Bojowe szlamiątko 2 z 7. 191 192. Tańczący ze stodołami 3 z 7. 192 191 Agonia. Ożywiony azeryt 4 z 7. 194 194. Żywa twierdza 5 z 7. 194 196 Zamrożenie. Żywa twierdza 6 z 7. 194 196 Zamrożenie. Stronnicy. Wkurzotron 1 z 6. 381 362 Boska tarcza, Agonia i Prowokacja. Głodny spaczosmokowiec 2 z 6. 3529 3485. Złota karta: Rylak metalowiec 3 z 6. 203 201 Agonia, Prowokacja i Odrodzenie. Złota karta: Żywiołak spaczenia 4 z 6. 609 606. Złota karta: Brann Miedziobrody 5 z 6. 104 104. Złota karta: Chórmrrrglr 6 z 6. 2300 2320.
Jak nic mistrzu Ustawki. -- (guliwer): Ja pier.. ale zrobiłem stół. Nawet zapomniałem że jeszcze mam jedno miejsce na stole. Najpierw jakie staty mieli stronnicy u barmana a potem mój stół. Stronnicy Na sprzedaż. Żywa konstelacja 1 z 7. 194 192. Bojowe szlamiątko 2 z 7. 191 192. Tańczący ze stodołami 3 z 7. 192 191 Agonia. Ożywiony azeryt 4 z 7. 194 194. Żywa twierdza 5 z 7. 194 196 Zamrożenie. Żywa twierdza 6 z 7. 194 196 Zamrożenie. Stronnicy. Wkurzotron 1 z 6. 381 362 Boska tarcza, Agonia i Prowokacja. Głodny spaczosmokowiec 2 z 6. 3529 3485. Złota karta: Rylak metalowiec 3 z 6. 203 201 Agonia, Prowokacja i Odrodzenie. Złota karta: Żywiołak spaczenia 4 z 6. 609 606. Złota karta: Brann Miedziobrody 5 z 6. 104 104. Złota karta: Chórmrrrglr 6 z 6. 2300 2320.
--
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Dziś mi taki śmieszny potworek wyszedł. Przeciwnicy albo byli słabiakami albo to faktycznie mocny zestaw był. Spójrzcie poniżej, jak wyglądało ustawienie przed finałową walką. W ręce tutaj istotne są tylko piórogrzywy. Wygrałem przegrywając tylko raz w całej grze i kilka razy remisując.
Stronnicy. Złota karta: Magiczna szablobestia 1 z 7. 72 63 Agonia, Prowokacja i Odrodzenie. Agonia: Przyzwij dwa Szablątka 0 2 z Prowokacją. Bestia. Poziom 1. Transmutowana cierniowa wiedźma 2 z 7. 6 8. Gdy zaatakuje, ustaw statystyki obrońcy na 3 3. (Raz na walkę). Żywiołak Kolcozwierz. Poziom 5. Stronnik. Zaklinaczka z Drakkarów 3 z 7. 1 5. Efekty aktywowane na koniec twojej tury działają dwukrotnie. Poziom 5. Stronnik. Złota karta: Rozćwierkany koliber 4 z 7. 32 29 Odrodzenie. Twoje pozostałe Bestie mają +4 do ataku. Bestia. Poziom 2. Stronnik. Złota karta: Rozćwierkany koliber 5 z 7. 18 18 Odrodzenie. Twoje pozostałe Bestie mają +4 do ataku. Bestia. Poziom 2. Stronnik. Złota karta: Rozćwierkany koliber 6 z 7. 30 29 Odrodzenie. Twoje pozostałe Bestie mają +4 do ataku. Bestia. Poziom 2. Stronnik. Banandyta 7 z 7. 23 16. Gdy przyzwiesz Bestię podczas walki, podwój jej statystyki. Bestia. Poziom 5. Stronnik. Moc specjalna. Sulfuras. Działanie pasywne. Na koniec twojej tury twoi stronnicy z obu skrajów planszy otrzymują +3 +3. Ręka. Rylak metalowiec 1 z 6. Piórogrzyw z wolnego wybiegu 6 z 6. 7 9. Gdy zginie przyjazna Bestia, przyzwij tę kartę z twojej ręki tylko na czas tej walki. Herold szybkobieżców 5 z 6. Złota karta: Piórogrzyw z wolnego wybiegu 4 z 6. 16 22. Gdy zginie przyjazna Bestia, przyzwij tę kartę z twojej ręki tylko na czas tej walki. Bestia.
Ej oni musieli być słabi mam wrażenie, bo dobrze naboostowany kolekcjoner ostrzy by to wszystko porozkładał, ewentualnie jakieś ciulstewko w stylu murloksięgowy/hurdul/set dobrze poogarnianych kolcozwierzy
Wtyczka Speech Logger zainstalowana do NVDA. W ustawieniach po zainstalowaniu, po restarcie znajdziesz później jej konfigurację. Z istotnych skrutów to insert alt l do włączania i wyłączania logowania mowy. Później wchodzisz w plik z logiem mowy i wykopiowujesz sobie to co chcesz pokazać, a co się zapisuje w trakcie grania.
Hmm tzn jak? zaznaczam pogląd mowy w narzędziach? I co dalej? Ja używam d otakiego kopiowania nvda recordera. -- (Paulinux): Dupa tam, odpalasz podgląd mowy, sprawdzasz co masz sprawdzać, wykopiowujesz z okienka i po robocie
Zagrałem na modłę Guliwera czyli okrzyk bojowy i pływające łuski, miałem tutaj ich 2x, takie coś mi wyszło. Pokazuję finałowe staty i staty przeciwnika. Grałem Brukanem i używałem inwokacji ognia, atak lewgo stronnika 2 x.
Stronnicy. Twardy kieł 1 z 7. 66 558 Boska tarcza. Po zagraniu Krwawego klejnotu na tego stronnika otrzymuje Boską tarczę do następnej tury. Leeroy Lekkomyślny 2 z 7. 10 sekund pozostało. 36 430 Agonia. Agonia: Gdy ten stronnik zginie, zniszcz stronnika, który go zabił. Drakoniczny śmierciołusk 3 z 7. 40 431. Czarodzieło: Aktywuj Okrzyk bojowy przyjaznego stronnika. Drakoniczny śmierciołusk 4 z 7. 40 431. Czarodzieło: Aktywuj Okrzyk bojowy przyjaznego stronnika. Złota karta: Jazzozwierz 5 z 7. 32 424. Okrzyk bojowy: W tej grze twoje Krwawe klejnoty dają dodatkowo +2 do zdrowia. Złota karta: Rylak metalowiec 6 z 7. 31 387 Agonia, Prowokacja i Odrodzenie. Prowokacja. Agonia: Dwukrotnie aktywuj Okrzyki bojowe sąsiednich stronników. Przemytniczka klejnotów 7 z 7. 9 52. Okrzyk bojowy: Zagraj 2 Krwawe klejnoty na wszystkich pozostałych przyjaznych stronników. Ręka. Dzik chorąży 1 z 4. Krwawy klejnot. Zaklęcie, które daje stronnikowi +1 +19. FAZA WALKI. Napotykasz Zastępca Vandar poziomu 6 z 1 zdrowia i 7 (stronnikami). Złota karta: Szarżozwierz 92 162 Odrodzenie, MC Kosari, Bóg Rapu 24 29 , MC Kosari, Bóg Rapu 55 63 , Złota karta: Grozowij 69 94 Odrodzenie, Opalizujący przestwożarnik 94 137 , Opalizujący przestwożarnik 76 103 i Kolczasty wybawca 17 12 Odrodzenie.
Ja chyba nadal nie bardzo ogarniam co mają robić te dodatkowe rzeczy w duetach. Chodzi mi o, np. czerwony x, znak zapytania itp. No i ten cały ping, czy co to tam jest.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
W duetah można sobie przekazywac wzajemnie karty, kosztuje to jedną sztukę złota za 1 transwer. Ping to taki wskaźnik. Jeżeli dobrze ogarnąłem jak to działa, a trooochę już go używam i obserwuję innych, to tak: Red X - to symbol odrzucenia, coś co jest zbędne, leci niebawem do kosza. Jak partner z teamu wskazuje coś znacznikiem X to chce się tego pozbyć albo daje znać, żeby nie kupować tej karty Ping check - ten znacznik służy do potwierdzania wyboru albo informacji, że Twój przekaz dotarł, to też wskaźnik do kupowania wartościowych i potrzebnych kart Question mark (pytajnik) - tym pytamy partnera o zdanie albo poddajemy w wątpliwość jakąś karte, którą on ma a wg nas nie bardzo powinien ją mieć Ping portal - służy do poinformowania, że dana karta powinna być przesłana portalem w jedną czy w drugą stronę, ja sobie tego używam do poinformowania też w sytuacji kiedy mam już coś kupione, ale w tej rundze brak kasy na transwer, natomiast jak pytam o kartę z karczmy i partner potwierdzi, to nie czekam na znacznik portalu, żeby mu ją wysłac Nasz mod nie wspiera jeszcze znacznikowania różnych innych rzeczy typu odśwież, ulepsz karczmę, a da się tak ogólnie, bo gracze to robią. Mozna spingowac jezcze swoją moc specjalną i wybranego bohatera w chwili wyboru, ale dla nas nie widać konkretnych wskazanych nazw.
I z doswiadczenia wiem, że niektórzy wcale tego wskaźnika nie używają, choć potrafią wysyłac coś przez portal. Brak z nimi komunikacji i to strasznie irytuje. Inni z kolei nadużywają pinga i chcieliby dyktowac wszystko co mamy robić. Może i niekiedy są doświadczeni, ale nie da się tak wszystkiego ogarnąć, za mało czasu. Nie da się też w nieskończoność czekać na potwierdzenie. Ja daję tak 5-10 sekund na reakcję, potem lece dalej.
Najlepiej gra mi się z kimś sprawdzonym. Mozna w losowym duecie trafić na kogoś o słabej psychice albo braku czasu, kto przy pierwszej porażce sobie po prostu chamsko pójdzie w siną dal i zostaniemy sami na placu boju. Najgorzej to jak nie robią nic, przestają grać, a są i patrzą jak przegrywa kolega z drużyny.
Raz trafiłem na typa, nie umiem go inaczej nazwac, który tracił kase i sprzedawał wszystkich kupionych stronników. Tak po prostu. A potem przestał cokolwiek robić i tylko siedział i patrzył jak dostajemy łomot. Nie nie nie i jeszcze raz nie :)
W karczmie w duetach jest trochę dodatkowych innych kart niż w trybie solo. Mamy np. takiego szwendacza, co pozwala na jeden darmowy transwer na rundę. Przy dwóch dwa, tak samo przy wersji złotej tej karty. Mamy zaklęcie butelkowy portal, które służy do przesłania wskazanej karty, czy to posiadanej na planszy czy do kupienia aktualnie w karczmie. Koszt jest mniejszy jeśli wysyłamy tego do kupienia, o ile mamy w ręku butelkę albo możemy ją akurat kupić.
Jest kilku dodatkowych bohaterów, z których np. madame Goja ma moc specjalną do przesyłania kart. Koszt to dwa złota, nie działa na karty w ręku, ale te na planszy i w karczmie, już tak. Bohater bezimienny kopiuje moc specjalną od naszego partnera. Mozna mieć dwóch Brukanów albo kogokolwiek tam. Mnie się szczególnie spodobał duet bananowy :) Tych dwóch cudaków, których nazwy nie wiem czy dobrze napiszę, Cho i Gal, trudno jest wybrać na starcie. Jakoś obaj partnerzy muszą ich zaznaczyć i dopiero wtedy uda się potwierdzić bodaj. Oni zawsze występują we dwóch. Ich moc specjalna to otrzymywanie nagród za trójkę przez obu partnerów z duetu.