Wątki archiwalne

pogoda

Started by lukasz1993258 442 posts last post 5 years ago Closed Page 12 of 23

Transcription

o wow burza no to u nas nie coś tam przeszło dalej bokiem o słychać takie jakieś powinny się pomruki no ale to nic ducho ta ciepło zasypło się 18 stopni no i zobaczymy czy ta burza będzie czy tej burzy nie będzie

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Informuję wszem i wobec, że burza właśnie się skończyła. Myślałem, że będzie trwała dłużej, lecz niestety nie. I deszcz chyba nawet nie pada, ale nie zmienia faktu, że teraz aktualnie stopni mamy 21. Także... Cóż...

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witam serdecznie. U nas w Białymstoku, w województwie podlaskim jest bardzo ciekawa sytuacja, gdyż przez ostatnie kilka dni codziennie mamy burzę. Jest parno, duchota, nie wiadomo jaka temperatura, a zawsze, czy to w dzień, czy wieczorkiem, zawsze to czy leje bez burzy, a pływ przystaje i wieczorem, tak było wczoraj na przykład, że dzień do rodziny, gdzieś tak 15 było parno, później zaczęło lać mocno, później popadało trochę, jakieś tam, nie wiem ile, półrodzinki, później do rodziny 20 był spokój, nie więcej, do rodziny 20, a następnie zaczęła burza. I jutro chyba też będzie u nas burza. Dziś zresztą też jest, ostatnie kilka dni, ostatnie mamy codziennie burzę w Białymstoku u siebie. Jutro też chyba będzie burza, bo Google zapowiedział, że jutro ma być 31 stopni u nas w Białymstoku. A zaraz to jeszcze sprawdzę ile mamy teraz, dokładnie tej temperatury. 22 stopnie mamy teraz w Białymstoku, a jutro Google zapowiedział, że będzie 31, więc szykuje się kolejny dzień z rzędu z burzami. Jestem ciekaw, czy u państwa w regionach też taka sytuacja jest pogodowa, że codziennie, że kilka dni z rzędu pod rząd wieczorami. Lub późnymi popołudniami są burze. Bardzo interesująca sytuacja, takiego lata, takiego czerwca, co nie pamiętam ja przynajmniej, żeby kilka dni z rzędu były burze. Jestem ciekaw, jak to jest u państwa w regionach. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

No szkoda, że tego samego nie można o Warszawie powiedzieć częściowo, bo burzy by się tutaj przydało trochę dużo. Ale fakt faktem jest taki, że ponoć ten weekend ma być prawie 28 stopni.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to prawda, do 28 stopni ma temperaturę dochodzić, ale co do burzy tak sobie na Warszawę patrzę, to chyba na dzikówki to nie ma nic, a w Bielsku to w ogóle szczerze powiedziawszy ta pogoda kłamie, bo przychodzą mi powiadomienia z różnych aplikacji, gdyż no mam ich parę na różnych telefonach, chociaż dwóch telefonów mam parę aplikacji i pokazuję burza, burza, burza, a co w końcu przychodzi, co do czego burzy nie ma i to już można powiedzieć który raz z kolei, chociażby nawet dzisiaj miała być burza i oczywiście jej nie było.

Transcription

A tutaj właśnie w Warszawie mamy godzinę 23.09 czasu polskiego i jest deszcz, oczywiście bez burzy.

Transcription

serdecznie. U mnie jest sytuacja taka, zaraz Wam pokażę. 19 jest obecnie. Odczuwalna 19, 26 pędzi maksymalnie. 18 w nocy. Nie jest zapowiadana burza. Zaraz Wam pokażę dokładnie. No i tutaj tylko częściowe zachmurzenie jest, ale burz jako takich nie ma. ... Bo ja mieszkam na Zalewie Miślanym, to te burze są... Pojawiają się, ale są... Pojawiają się rzadko. W sensie woda je po prostu nie daje im po prostu tam. Jak już przyjdzie, to już fest. Ale to się zdarza rzadko. Jak przyjdzie, to już wiesz wiecie już tam będzie przynajmniej będzie napierdzielało. A jeśli chodzi Mateuszu, Ciebie w Bielsku jak ja pamiętam dobrze no to Bielsko jest blisko Beskidów. To jest Beskid Żywiecki. No to Wy macie coś takiego, że bo Bielsko Biała jest pod siedzielnią, czyli tam ten cały żar góra tam jest i tak dalej. No to na przykład u góry może padać czyli tam jak przyjdzie jakaś zła pogoda czy coś to dopiero to później przyjdzie. Właśnie w górach tak jest. Ja w górach nieraz bywałem i właśnie tutaj wiem. Ale jak widać, że u Was to ciężko z tą z tym deszczem trochę na Śląsku tam. No, a jeśli chodzi o województwo podlaskie no to akurat wiem, bo nieraz bywałem w województwie podlaskim. Nie w Białymstoku, ale bywałem na Suwalszczyźnie taka wieś jest Wólka się nazywa. Nad jeziorem Rozpłuda. To jest Rozpłuda Filipowska. Niedaleko Filipowa. I tam no jak pamiętam bardzo dobrze to burze się zdarzały. I to nieraz. Ale to zależy też od pogody. Jaka ta pogoda jest. U mnie jest 26 stopni maksymalnie i chyba nawet no jest tylko tam mamy się pytałem to mówiła, że jest dwa. No i tak właśnie leci ten czas. Dobra. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

A tutaj w Warszawie teraz mamy godzinę 8.27 i mamy aktualnie na dworze stopni 17. Jest słonecznie, bo słoneczko mi fajnie wyszło. No i chyba dzisiaj też będzie około 26-27 stopni, tak mi się wydaje. No więc to już naprawdę znak, że idzie ratownia.

Transcription

...przez ten tydzień Soda jest na mikrofon, ale to już mogło i po co może być odpięte gdyż sierpniu być pokoje podróży no i ma być po YouTube'a 17,8 stopni 21,23 mocności 14 więc powoli będzie można sobie spać przy otwartych okienkach co ja bardzo uwielbiam no bo na głoścach trochę łatwiej usypia i w ogóle jak słyszy co się dzieje no i dzisiaj miało być burze my oczywiście też ich nie ma

Transcription

Witam serdecznie, no jak na razie dzisiaj, przynajmniej na moim osiedlu w Białymstoku nie ma burzy, nic nie słychać przynajmniej, a mam okno otwarte i na Podlasiu już czuć pełną parą, że mamy lato. Jest duchota niemiłosierna i to codziennie. Obecnie już jest po godzinie 9, a mamy 26 stopni, w związku z NVDA. No, jak jutro będzie, nie wiem. Natomiast wilgotność, NVDA wskazało, że jest prawie 70% wilgotności u nas w Białymstoku właśnie. I pewnie w miejscowości Wólka, gminy Juchnowiec Kościelny, powód Białostocki, bo tam też jest taka wieś, Wólka. Się miałem już zboczać, się jedzie do Wojszek i tam na szosę bielską się wyjeżdża, później prosto się jedzie od Juchnowca, to mniejsza z tym. Tam pewnie też była, chociaż nie wiem, bo były takie lata, gdzie we wsi Krzywa, gmina, powiat, Bielsk, Podlaski, było na jednym końcu, nie było przez kilkanaście, dni żadnych ulew, a na drugim końcu wsi drzmiało, lało i nie wiadomo co jeszcze. Więc może dzisiaj już oszczędziło moje osiedle, może dzisiaj na jednym osiedlu, nie wiem, może Bacieczki, może TBS, może Białostoczek, może Antoniuk, może Wysoki Stoczek, nie wiem. W każdym bądź razie na moim osiedlu. Dzisiaj jest jak na razie spokojnie, pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

No dzisiaj wygląda na to, że będzie upalnie i to prawdopodobnie nawet bardzo upalnie, gdyż już jest 21 stopni, a jest prawdę mówiąc przed piątą rano, także lato jak to mówią pełną parą już się zbliża, już jest prawie, zostało jeszcze parę dni do kalendarzowego lata, jakby nie patrzeć.

Transcription

Witam serdecznie, ja też Wam pokażę jaka jest u mnie pogoda, tylko trzeba się tu... Obecnie... U mnie jest 20 stopni, oczuwalna 20, maksymalna będzie 23 i... 13 stopni w noc będzie. Bo ja mieszkam nad Zalewem Wiślanem, dlatego ta pogoda jest trochę dziwna. Trochę inna. No i dlatego... Chciałem Wam pokazać jak to wygląda. To tyle, pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

Dobra, a teraz ja pozwolę sobie dokładnie sprawdzić, jaka jest pogoda tutaj w Warszawie, tylko nie sprawdzę tego w Ater Plus, czyli tak jak poprzednio, tylko sprawdzimy sobie przez iPhona i już wam zaraz mniej więcej powiem, jaka dzisiaj będzie dokładnie pogoda, chociaż już jest słońce i już tutaj nieźle daje popalić. Ale już zaraz, ale już tutaj zaraz pogoda i już wam powiem dokładnie, jaka jest pogoda. No jest teraz słonecznie, 23 stopnie tutaj w Warszawie, ale zobaczymy, jaka ma być dzisiaj maksymalna. Ma być około 22 stopnie dzisiaj, tak tutaj mi wskazuje.

Transcription

No, w Łączycie to ma być 27 stopni, no tylko, że jest przeciąg, więc coś gdzieś czytałem, że i MIGW wydało ostrzeżenia dla całego kraju a propos Bożego Radu, no fajnie by popadało, ale zobaczymy co z tego będzie, no dzisiaj rano w Bielsku padało, ale to tak naprawdę chwilę i nic to po prostu nie dało, bo wychodziłem o godzinie 4, z kawałkiem to padało, a już później wyjdziemy z taksoki i nie padało i dalej duchota była, więc no nic ten deszcz nie pomógł.

Transcription

Jakieś ostrzeżenia są dla całego kraju. Może być tak, że będzie burza. Zobaczymy jak to będzie się niebawem przedstawiać.

Transcription

No i w Warszawie miała być burza, miał być deszcz i oczywiście nic. Podobnie, że gdzieś w Krakowie jakieś były nawodnice czy coś. Ale tu w Warszawie, no póki co mamy 21 stopni. Nie jest, jak to ja zawsze mówię, zimno i boję się, a nie jest chłodno, ale nie jest zimno i boję się. No więc dzisiaj 21 stopni, jutro 22. No w sumie teraz już temperatura będzie powyżej 20 stopni.

Transcription

No i świetnie, bo przynajmniej będzie w nocy spokojnie można zasnąć przy otwartym oknie. Przecież jakby nie patrzeć o to nam wszystkim cały czas chodziło. W związku z powyższym jutro chyba ma być trochę wyższa temperatura, a co będzie pojutrze tego nie wiem. Ja pojutrze będę w Tarnowie, więc znam na bieżąco relacje jak jest w Tarnowie.

Transcription

No, to prawda, w Warszawie może i nawet jest teraz 18 stopni, ale jest ciepło. Byłem w krótkich spodenkach w sklepie i nie czuję się tego chłodu, tego zimna. Jest taki jakiś tam przewiew, ale nie jest tak, żeby jakby nie zamykać okien czy coś takiego. Więc no, póki co nie jest źle. A z tego, co tak patrzyłem na tydzień do przodu, no to ma być 27, 28 stopni, a w nocy 17, 18. No i fajnie, bo przynajmniej człowiek coś może ponagrywa, jak będą okna pootwierane.

Transcription

Co do pogody tutaj w Warszawie, to tak jak tutaj poprzednik mówił, jest 18 stopni, a na dniach faktycznie ma być coraz temperatura wyższa. Nie wiem jak jest w Tarnowie, bo ja od jutra będę w Tarnowie, więc będę tutaj też mówił o pogodzie, bo nie mam jak teraz tego sprawdzić za bardzo. Też w iPhone'ie mi pogoda pokazuje z lokalizacji chyba, chyba, że da się gdzieś w ustawieniach jakby dodać jakieś poszczególne miasto, gdzie można sprawdzić, to tego bym sprawdził. Ale póki co tutaj w Warszawie jest 18 stopni, wczoraj na przykład było dosyć wietrznie wczoraj, to aż przez chwilę czułem się tak jakby była jesień, prawdę mówiąc. Ale no cóż. Z racji tego, że mamy 15 czerwiec, to rato już prawie jest, także jest się z czego cieszyć.

Transcription

Co do pogody, to możesz wybrać sobie, wchodzisz tam w pogoda i możesz wybrać miasta, który jakby on zapamiętuje lokalizację i na końcu jak przejdziesz te wszystkie dni z pogodą, to masz coś takiego jak tam pogoda dnia, czyli tam wschód słońca, coś tam, coś tam. W Water Channel i potem będą bieżące miasta. Wtedy palcem w dół lub w górę przestawiasz się na Tarnów. Może Ci Tarnów zapamiętał. A? Ok, Google. Jaką mamy pogodę w Tarnowie? W Tarnowie mamy 18 stopni i zachmurzenia. Ok. Ok, Google. A jutro? Jutro w Tarnowie będzie 21 stopni i wystąpią przelotne opady. O! No, to Łukaszu będzie się miał 21 stopni, jak będzie się tu jechał. Ok, Google. Jaką mamy pogodę w Warszawie? W Warszawie mamy 22 stopnie i częściowe zachmurzenia. O! Ok, Google. A jutro? Jutro w Warszawie będą 24 stopnie i wystąpi częściowe zachmurzenie. O! No, no to ciepło nawet. Czyli już jest 22 stopnie. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google. Ok, Google.