Forum

W 11 czy jak kto woli w 12!

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Poprzednia 2 / 3 Next

lukasz1993258

#21 ·

Transcription

Co do policjantek, to one się pojawiły w 2015 roku, więc jak już W11 zakończyło nakręcanie, tak jeszcze potem wszystkim był rok. Także tak to mniej więcej wyglądało. Chyba nawet detektywi się skończyli w tym samym roku. Musiałbym sprawdzić swoją drogą. No i chyba na razie tyle. Także pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

bratczyk96

#22 ·

Transcription

Sprostowanie. Serial Policjantki i Policjanci pojawił się pod koniec listopada 2014 roku, a serial Sprawiedliwi Wydział Kryminalny pojawił się na początku września 2016 roku.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#23 ·

Transcription

A, no to nie wiedziałem w takim razie, faktycznie mogą się trochę lekko pomylić i cóż, chyba jak na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#24 ·

1 likes
Transcription

Tym bardziej, że Policjanci i Policjantki to w ogóle nie jest serial związany w jakikolwiek sposób z THN-em, bo jest to serial robiony przez grupę ATM.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

bratczyk96

#25 ·

Transcription

A grupa ATM jak coś tworzy pod ramy dla telewizji Polsat. A co do zaczączenia emisji serialu W11 Wydział Śledczy, to moim zdaniem może to być, na przykład, że im już się nie opłacało, gdyż już im się nie opłacało kręcić, gdyż oglądalność im spadła, to jest pierwszy. A drugim powodem, że jeden z tych aktorów, co przez cały czas, od samego początku występował w serialu W11 Wydział Śledczy, a mianowicie pan Sebastian Wątroba, również. Wystąpił, ale to już dużo później, w serialu też grupy ATM, Sprawiedliwi Wydział Kryminalny, w kilkanaście pierwszych odcinków, na samym początku, gdzie grał podinspektora Arkadiusza Zimnego, który został zmordowany, a później jeszcze grał w serialu. I ten sam aktor, pan Sebastian Wątroba, również grał w serialu kryminalnym, w Telewizji Polskiej, program pierwszy, serial Komisariat, ale już też jego nie ma. Nie wiem, jakiś nowy serial teraz na Pulsacie będzie kryminalny. Zobaczę, czy będzie mi się podobać. Zobaczymy. A jak na koniec wojny światowej, albo to ze względu, że Adil już gdzieś indziej występował, albo po prostu, co jest najbardziej prawdopodobne, że może spadła oglądalność i już to nie było im opłacalne. Nie wiem. To są tylko moje przypuszczenia. Jaka jest prawda? Nie wiem. Pozdrawiam. Damian Login Braczy 96

Pozdrawiam

lukasz1993258

#26 ·

Transcription

Ale grupa ATM nie tylko produkuje programy dla telewizji Polsat, bo też TV4 i ATM Rozrywka. To są trzy główne programy, na których firma ATM produkuje seriale.

bratczyk96

#27 ·

Transcription

Ale te wszystkie stacje, czy TV4, czy Polsat, czy ATM Rozrywka, to wszystko właśnie jest wspólne i dlatego pod tym kątem to jest robione, a telewizję TVN to zupełnie inna firma produkuje, różne programy czy seriale.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#28 ·

Transcription

No tak, to ja akurat wiem, dlatego mówiłem, że grupa ATM produkuje seriale tylko dla Polsatu, ATM-u i dla TV4. To już TVN jest zupełnie innej firmy, to ja wiem, że to jest zupełnie inny właściciel. Tyle.

daszekmdn

#29 ·

1 likes
Transcription

Ostatnio zdarza mi się oglądać W11, jest to naprawdę fajny serial, bo tam się coś fajnego potrafi naprawdę dziać, to jest zrobione dobrze, moim zdaniem, lepiej niż większość tych paradokumentów, chociaż i tak nie jest to jakiś szczyt najlepszych seriali. Bo ogólnie paradokumenty zazwyczaj są przekombinowane i takie średnie, tym bardziej, że zazwyczaj wszystko się dobrze w nich kończy, więc oglądając kolejne odcinki człowiek ma jakby już wrażenie, że zaraz i tak się skończy dobrze, więc jakby tak średnio jest wiadomo po co to oglądać. Chociaż z drugiej strony w tych policyjnych serialach, tu właśnie W11, policjantki, policjanci, gliniarze. Nie zawsze wszystko dobrze się kończy. I tu akurat plus dla telewizji jednak wprowadzają taką niepewność.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#30 ·

Transcription

No, w kryminalnych chyba podobnie było, jak się nie mylę.

wojtas

#31 ·

1 likes
Transcription

No ja najbardziej lubię stare odcinki w W11. Nowe też są nawet fajne, ale jakoś wolę te stare dlatego, że w tych starszych były bardzo, były po prostu ciekawsze wątki podejmowane, różne ciekawsze sprawy takie ciekawe i były rozwiązane i nie było to na przykład jakieś porwanie czy zabójstwo, tylko na przykład fajny był odcinek jak przez przypadek porwali córkę gosposi takich bogatych ludzi, a mieli porwać córkę tych bogatych ludzi i trzeba było tą córkę pilnować, no bo żeby oni się nie skapnęli, żeby nie porwali tej córki bogatych ludzi, a w tym czasie trzeba było szukać tamtej córki. Więc oni sobie pilnowali córki tych bogatych ludzi. No i ona pojechała do tej dentysty z nim i ona, ta dentystka powiedziała, że ona coś tam musi zrobić i zaraz przyjdzie, a ona sobie zwiała okienkiem i ją oczywiście po drodze porwali, prawda, bo nie przetłumaczysz jej nic.

bratczyk96

#32 ·

Transcription

Witam serdecznie. Powiem krótko. Przepraszam, że nie wiedziałem, ale jak byłem na wsi, to dopiero udało mi się udostępnić sobie internet. Jestem teraz na wsi i kto ma kanał TV, tam jest coś takiego jak W11, tylko że są prowadzone dwie różne sprawy, nie wiążące się ze sobą przez cały odcinek. Tak jest i z W11 tyfonowskim, i z tyfonowskimi detektywami. Powtarzam, kanał TTV. Właśnie już teraz się kończy ten program Kartoteka, bo tak się nazywa ten program z W11, Kartoteka. Właśnie już się kończy, już po drugiej reklamie, a przed tym, przed programem Kartoteka, właśnie jest podwójny jakby, podwójni detektywi. Czyli, że dwie sprawy są prowadzone przez dwóch detektywów, nie wiążące się w ogóle ze sobą. Więc kto ma TTV, to może sobie oglądać. Nowa ta cech jest. Czy w Rotuż, to jest co te programy? Nie wiem, nie powiem. U mnie w Białym Stolku, ten kanał nie odbiera na wsi, już mam tutaj mały dekoder. Jak najbardziej i to, co Państwo już słyszą właśnie w tle, to właśnie jest program Kartoteka, czyli podwójny W11 Wydział Śledczy. Przez tym idzie podwójni detektywi, a ja Ci tak naprawdę nanoszę ten program z tymi detektywami? Nie powiem, bo nie mam pojęcia. Teraz W11 już sama kanceleczka. I to od poniedziałku. Do piątku. A jak się skończy tutaj, to później można sobie obejrzeć jeden odcinek, bo są dwa odcinki na TVN, jak mówiłem już wcześniej. A teraz oglądam podwójny na TTV. Pozdrawiam, powtarzam kanał TTV. Pozdrawiam Państwa Damian Login Bratczyk96.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#33 ·

Transcription

Czy ten program przypadkiem nie nazywa się didaktywi? Albo coś innego, bo faktycznie... No i nie drążyłaś tematu, nie?

wojtas

#34 ·

1 likes
Transcription

což je kartotéka nazývá.

bratczyk96

#35 ·

Transcription

A propos programu Czartoteka już na TTV będzie za parę chwil jak kogoś to interesuje Czartoteka to jest z komisarzami serialu W11 Wydział Śledczy a mnie bardziej chodziło może ktoś będzie wiedział jak się nazywa program z detektywami takimi jak pan Maciej Frydek pani Marzena Fryder i ich asystenci jak ten program się nazywa gdzie też są prowadzone dwie sprawy jednocześnie nie wiążące się ze sobą ani razem Pozdrawiam Damian Login Bratczyc96

Pozdrawiam

bratczyk96

#36 ·

Transcription

Proszę o sprostowanie, jednak już tego programu nie ma. Byli detektywi, byli ci podwójni detektywi, za co taki nie ma, za co jest już tylko połowem tytuł Dżentelmeni Wiśniacy.

Pozdrawiam

wojtas

#37 ·

1 likes
Transcription

Ten program nazywa się po prostu Detektywi.

bratczyk96

#38 ·

Transcription

Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#39 ·

Transcription

Nawet chyba ta kartoteka też się zakończyła, z tego co ja kojarzę, też już chyba nie jest nakręcana. Chyba dobrze kojarzę.

Monte

#40 ·

Ja też kiedyś oglądałam W-11 i Detektywów. To były fajne czasy. Kiedyś na YouTube były dostępne odcinki W-11.
Give me a sign.
Poprzednia 2 / 3 Next