Arkadia

arkadia wontek ogólny

Started by balteam 156 posts last post 7 months ago Page 1 of 8

Arkadia jest niedość że jednym z najpopularniejszych mudów w Polsce to zaryzykuję stwierdzenie, że także i na świecie. Potrafi tam jednocześnie grać nawet ponad 150 osób.
Mud pozwala wczuć sięw odgrywaną postać, przestrzeganie klimatu jest bardzo ważne.
Gra sama w sobie jest bardzo rozbudowana, posiada gildie, 2 światy, 1 oparty na wiedźminie a drugi na warhammerze.
Świat dla nowych graczy jest całkiem przyjazny, nie ma tam ograniczeń co do zabijania graczy, ale mordowanie nowicjuszy jest surowo karane.
dane do logowania:
arkadia.rpg.pl
port 23
Strona arkadia wiki, gdzie można znaleźć tonęinformacji o mudzie:
https://wikipedia.arkadia.rpg.pl/view/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

haha a ja onim nie słyszałam :)
Boże, błogosław obsługę
klienta.

Baaaardzo trudny mud. Ja się poddałem po tygodniu.
radio plays is super

To zależy, jak pytasz się ludzi, jak lubisz grać w grupach, to łatwy, chociaż denerwujące jest pisanie całych koment na przykład, nie mój klimat, też ne gram.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

no i z ekwipunkiem jest ciężko oczywiście na początek nie mamy kompletnie nic.
Mam wrażenie że kiedyś było na arkadii łatwiej zacząć niż teraz

To jest jedyny mód, w który wmiarę gram. Z przerwami, ale do niego wracam.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Hej ho. Jestem doświadczonym, myślę, arkadyjczykiem. Przeszło 10 lat gry coś mnie nauczyło ;)
Jakby ktoś miał jakieś pytania o początki to piszcie śmiało. Mogę też podesłać troche pieniążków, gdybyście bardzo potrzebowali, a praca na poczcie ni wystarczała :D To możemy się tam gdzieś jakoś spotkać.
No i zwrócę tylko uwagę na jedną rzecz - to jest gra typu RPG, czyli bawimy się w odgrywanie postaci. Proszę się nie dziwić temu czy innemu zachowaniu, ono po prostu może wynikać z charakteru prowadzonego ludzika ;)
INFP

czyli na przykład jak to działa?
Boże, błogosław obsługę
klienta.

Normalnie, grasz, że np. jesteś dziewczyną, która chodzi po lasach i nienawidzi elfów.

kto by nie nawidził elfów? :D
Boże, błogosław obsługę
klienta.

#11 Edited

krasnoludy? Przynajmniej niektóre hehe.
aa i ludzie oczywiście, cała masa. Także uważaj.

możebym sprubowała, ale nie mam pomysłu na imię.
Boże, błogosław obsługę
klienta.

#13 Edited

To zależy kogo chcesz grać, jak słodką elfkę to jakieś delikatne, jak ostrą babę to wręcz przeciwnie, masz nawet jakieś generatory imion wpisz w google, generator imion, może dopisz fantazy, ale nie trzeba chyba.
Ostrzegam, pisać trzeba serio klimatycznie i do tego pełnymi słowami, brak skrutów. Chyba, że sobie sama na niektóre komendy ustawisz aliasy.

oo. Od razu wyskoczyła arkadia. Dzięki
Boże, błogosław obsługę
klienta.

pamiętaj że nie możesz mieć imienia typu zuza albo ziomeczka bo od razu z marszu dostaniesz bana, wiem bo byłem na tyle odważny że razzrobiłem co prawda na baraswii postać o imieniu cudownym marekdyrektor, no i wiadomo.
Ponad to na chacie czy jak to tam się zwie, czy jak wejdziesz do nowigrackiej karczmy, nie możesz napisać ej siema ludziska dajcie kasy bo jestem biedny i nie mam na ekwipunek, tylko jakoś tak bardziej, żeby było to związane ze światem fantasy.
Mile są widziane zwroty typu witaj, bywaj jak odchodzisz.
No i imie też musi się kojarzyć ze światem fantasy.
Poczytaj sobie wiedźmina tam można fajnie się nauczyć takiego języka albo jakiegoś władce pierścieni i wtedy się odnajdziesz

Tak na prawdę to prawie każde imie z nic nieznaczących pasuje, Alae, Soreta, broska, worstk, no cokolwiek co mi w klawiaturę wpadnie i sięnie kojarzy z żadnym żulson.

przecież wiem patryku.
Boże, błogosław obsługę
klienta.

ej to balteam to musimy kiedyś dokończyć wiedźmina :)
Boże, błogosław obsługę
klienta.

Hah, to jak będziesz chętna to pisz i się dosłucha oczywiście.

Nie bardzo podoba mi się to całe wczuwanie się w klimat i staram się przemycać różności, oczywiście w taki nieoczywisty sposób jak np. imię, które kiedyś na Arce miałem Ksemir. Brzmi chyba ciekawie, ale wystarczy odrobinkę poprzestawiać literki i nagle robi się z tego mikser.