EltenLink

Elten 2 - betatesty

Back to Archiwum Eltena

#1181 lwiczka

i w conowego nadal sie nie pokazuje informacja, dostępna jest nowa wersja

2017-10-29 15:31

#1182 hryniek

EEhhh, dziewczyyyynooo, ale... JUż tu było nie raz i ne dwa napisane, żebetę trza ręcznie aktualizować
o ile siedzisz na becie.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-10-29 15:31

#1183 pates

Wróciłem! Gdy sprawdzam update, cały czas jest nowa wersja 2 1 którą ja mam, ale się wyświetla w aktualizacjach.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2017-10-29 16:27

#1184 misiek

A u mnie wszystko poszło pięknie i w zasadzie od wczoraj mogę się cieszyć wersją 2.1.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-10-29 22:27

#1185 pates

Znaczy, ja mam 2 1, ale mi pokazuje że jest nowsza wersja, a tą nowszą jest 2 1.

2017-10-30 06:28

#1186 piotrpawel

U mnie jest podobnie. W sobote zainstalowałem 2.1 ale sprawdzając czy jest nowa wersja, pojawia się komunikat
że i owszem i nawet pobiera się i instaluje... Tyle że jest to Elten 2.1.

2017-10-30 08:14

#1187 piotrpawel

A teraz po zainstalowaniu 2.11 wszystko jest OK

2017-10-31 07:50

#1188 pates

U mnie też, a naprawiłeś błąd z plikami?

2017-10-31 16:39

#1189 piotrpawel

Jaki błąd z plikami?

2017-10-31 18:32

#1190 pajper

No więc, ludki...
Czas chyba zacząć myśleć o Eltenie 2.2. :)
W zasadzie, nieoficjalnie prace nad nowymi funkcjami już prowadzę od kilku dni, konkretnie od czwartku.
Ale czas chyba trochę to uoficjalnić. :)

No więc, planuję trzy nowości duże.
Nie będę na razie pisał, co to, mała niespodzianka.
Jedna z tych nowości była tutaj kilka razy proponoana z komentarzem, że to raczej bardzo trdune w realizacji.
No cóż, proste to to nie jest, ale damy radę, nie spieszy się. :)
Pozostałe dwie nowości...
Jedna to mój pomysł z przed kilku dni.
A drugą znalazłem na starym Klango. Przeszukiwałem forum i natrafiłem na kilka pomysłów na funkcje w Klango.
Funkcji tej co prawda nigdy Klango nie dostało, ale nie stoi nic na przeszkodzie, by nie wprowadzić jej tutaj.

Ale, drodzy userzy, co wy chcielibyście zobaczyć w Eltenie 2.2?
Zapraszam do pisania propozycji, póki wszystko jest w sferze bardzo wczesnego developmentu.
Bo nawet kiedy pewne funkcje pojawiają się w becie 5 czy 10, zwykle ich korzenie, a często nwet więcej, niż korzenie, są już w kodzie w becie 1.
Dlatego też proszę was o możliwe zgłaszanie sugestii - i tych prostych, i trudnych - przed releasem bety 1.
Jednocześnie mam prośbę.
Nie wspominajcie nic o Chacie.
Bo będzie bardzo przebudowany. :)
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-11-12 11:17

#1191 daszekmdn

Ogarnięty katalog mediów, gdzie w kategorji admina miał by jej twórca.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-11-12 11:18

#1192 denis333

No i bomba! Kogo tutaj nie ma, ten trąba! :D
A tak powaznie rzecz ujmując: Skoro mamy tu listę ostatnio zarejestrowanych userów, można by dorzucić
również ostatnio zmienione awatary. To tak dla tych ciekawskich. :) No i w sumie przydało by się przebudować
katalog mediów, wyznaczyć odpowiednie osoby, które mogły by to edytować, i na reszcie miało by to sens.
Obsługa rss również nie była by złym pomysłem. Zaobserwowałem, że trochę luda chciało by sobie podcastów
posłuchać z poziomu eltena.

2017-11-12 11:20

#1193 balteam

hehe jak wsystko trudne proponować też to proszę bardzo
1 możliwość logowania się przez eltena na fejsie i czytania wiadomości. dokładniej chodzi mi o to aby
to wyglądało jak w mirandzie, czyli po prostu ułatwiało by to czytanie jakiejś konwersacji.
2 może jakieś nawet proste gry na czas, jakieś tablice wyników.
3 nie wiem czy to w końcu jst, ale wysyłanie informacji jak ktoś doda nas do znajomych.
4 hm, może system jakihś zaproszeń innych ludzi? Jak zaprosimy 5 osób, które będą aktywne ileśtam czasu
to osoba zapraszająca no nie wiem chociarzby odznaczenia jakieś dostanie. jak 1 osobę zaprosisz to jakaś
nazwa taka motywacyjna, kolejny poziom to 3 znajomych kolejny 5.
5 nie mam wiecej propozycji, bardzo dużo już rzeczy jest;P

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2017-11-12 11:35

#1194 zywek

Facebooka nie jest wcale tk prosto zrobić, bo zuckerbergh poblokował wszystkie API, więc tzeba zrobić
własne, które będzie i tak czytało wszystko ze strony internetowej. A tam jest tyle tego html i innych
jsów czy innych rzeczy, że parsowanie tego wcale nie jest przyjemne.

2017-11-12 11:38

#1195 zywek

Weź zrób Dawid listę zmienianych statusów w co nowego własnie i powiadomienie o dodaniu do kontktów,
bo wg mne to się przydaje.

2017-11-12 11:38

#1196 balteam

wiem, że nie jest prosto, ale jak nie teraz to może kiedyś Pajperowi zbraknie roboty i z nudów nawet
to zrobi:)
najważniejsze są same wiadomości, z mirandy też dużo więcej ludzie raczej nie robią nirz czytaja wiadomości
właśnie.
może jakaś wyszukiwarka do tego co mamy na udostępnionych plikach?
Każdy może chyba giga udostępniać, także jakby każdy z nas udostępniał troszkę rzeczy to fajna taka wyszkiwareczka
by była, albo lista wszystkich udostępnionych plików jak jest ich mało.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2017-11-12 11:43

#1197 denis333

A to nie zakrawa o jakieś prawa autorskie etc?

2017-11-12 11:44

#1198 pajper

Ciężka kwestia.
Kiedy Klango pisało FB, które z resztą działało, jak działało, używało API FaceBooka dla programistów.
Niestety, api to już po prostu nie istnieje i nie działa.
Więc ciężka sprawa.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-11-12 11:49

#1199 daszekmdn

Możliwosć dodawania i pobierania folderów w udostępnionych

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-11-12 11:51

#1200 zywek

No to mówię, że się ciężko facebookiem teraz dogadać, bo trzeba parsować dane z strony internetowej.

2017-11-12 11:53