Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#1181 lwiczka
i w conowego nadal sie nie pokazuje informacja, dostępna jest nowa wersja
#1182 hryniek
EEhhh, dziewczyyyynooo, ale... JUż tu było nie raz i ne dwa napisane, żebetę trza ręcznie aktualizować
o ile siedzisz na becie.
#1183 pates
Wróciłem! Gdy sprawdzam update, cały czas jest nowa wersja 2 1 którą ja mam, ale się wyświetla w aktualizacjach.
#1184 misiek
A u mnie wszystko poszło pięknie i w zasadzie od wczoraj mogę się cieszyć wersją 2.1.
#1185 pates
Znaczy, ja mam 2 1, ale mi pokazuje że jest nowsza wersja, a tą nowszą jest 2 1.
#1186 piotrpawel
U mnie jest podobnie. W sobote zainstalowałem 2.1 ale sprawdzając czy jest nowa wersja, pojawia się komunikat
że i owszem i nawet pobiera się i instaluje... Tyle że jest to Elten 2.1.
#1187 piotrpawel
A teraz po zainstalowaniu 2.11 wszystko jest OK
#1188 pates
U mnie też, a naprawiłeś błąd z plikami?
#1189 piotrpawel
Jaki błąd z plikami?
#1190 pajper
No więc, ludki...
Czas chyba zacząć myśleć o Eltenie 2.2. :)
W zasadzie, nieoficjalnie prace nad nowymi funkcjami już prowadzę od kilku dni, konkretnie od czwartku.
Ale czas chyba trochę to uoficjalnić. :)
No więc, planuję trzy nowości duże.
Nie będę na razie pisał, co to, mała niespodzianka.
Jedna z tych nowości była tutaj kilka razy proponoana z komentarzem, że to raczej bardzo trdune w realizacji.
No cóż, proste to to nie jest, ale damy radę, nie spieszy się. :)
Pozostałe dwie nowości...
Jedna to mój pomysł z przed kilku dni.
A drugą znalazłem na starym Klango. Przeszukiwałem forum i natrafiłem na kilka pomysłów na funkcje w Klango.
Funkcji tej co prawda nigdy Klango nie dostało, ale nie stoi nic na przeszkodzie, by nie wprowadzić jej tutaj.
Ale, drodzy userzy, co wy chcielibyście zobaczyć w Eltenie 2.2?
Zapraszam do pisania propozycji, póki wszystko jest w sferze bardzo wczesnego developmentu.
Bo nawet kiedy pewne funkcje pojawiają się w becie 5 czy 10, zwykle ich korzenie, a często nwet więcej, niż korzenie, są już w kodzie w becie 1.
Dlatego też proszę was o możliwe zgłaszanie sugestii - i tych prostych, i trudnych - przed releasem bety 1.
Jednocześnie mam prośbę.
Nie wspominajcie nic o Chacie.
Bo będzie bardzo przebudowany. :)
Pozdrawiam,
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1191 daszekmdn
Ogarnięty katalog mediów, gdzie w kategorji admina miał by jej twórca.
#1192 denis333
No i bomba! Kogo tutaj nie ma, ten trąba! :D
A tak powaznie rzecz ujmując: Skoro mamy tu listę ostatnio zarejestrowanych userów, można by dorzucić
również ostatnio zmienione awatary. To tak dla tych ciekawskich. :) No i w sumie przydało by się przebudować
katalog mediów, wyznaczyć odpowiednie osoby, które mogły by to edytować, i na reszcie miało by to sens.
Obsługa rss również nie była by złym pomysłem. Zaobserwowałem, że trochę luda chciało by sobie podcastów
posłuchać z poziomu eltena.
#1193 balteam
hehe jak wsystko trudne proponować też to proszę bardzo
1 możliwość logowania się przez eltena na fejsie i czytania wiadomości. dokładniej chodzi mi o to aby
to wyglądało jak w mirandzie, czyli po prostu ułatwiało by to czytanie jakiejś konwersacji.
2 może jakieś nawet proste gry na czas, jakieś tablice wyników.
3 nie wiem czy to w końcu jst, ale wysyłanie informacji jak ktoś doda nas do znajomych.
4 hm, może system jakihś zaproszeń innych ludzi? Jak zaprosimy 5 osób, które będą aktywne ileśtam czasu
to osoba zapraszająca no nie wiem chociarzby odznaczenia jakieś dostanie. jak 1 osobę zaprosisz to jakaś
nazwa taka motywacyjna, kolejny poziom to 3 znajomych kolejny 5.
5 nie mam wiecej propozycji, bardzo dużo już rzeczy jest;P
#1194 zywek
Facebooka nie jest wcale tk prosto zrobić, bo zuckerbergh poblokował wszystkie API, więc tzeba zrobić
własne, które będzie i tak czytało wszystko ze strony internetowej. A tam jest tyle tego html i innych
jsów czy innych rzeczy, że parsowanie tego wcale nie jest przyjemne.
#1195 zywek
Weź zrób Dawid listę zmienianych statusów w co nowego własnie i powiadomienie o dodaniu do kontktów,
bo wg mne to się przydaje.
#1196 balteam
wiem, że nie jest prosto, ale jak nie teraz to może kiedyś Pajperowi zbraknie roboty i z nudów nawet
to zrobi:)
najważniejsze są same wiadomości, z mirandy też dużo więcej ludzie raczej nie robią nirz czytaja wiadomości
właśnie.
może jakaś wyszukiwarka do tego co mamy na udostępnionych plikach?
Każdy może chyba giga udostępniać, także jakby każdy z nas udostępniał troszkę rzeczy to fajna taka wyszkiwareczka
by była, albo lista wszystkich udostępnionych plików jak jest ich mało.
#1197 denis333
A to nie zakrawa o jakieś prawa autorskie etc?
#1198 pajper
Ciężka kwestia.
Kiedy Klango pisało FB, które z resztą działało, jak działało, używało API FaceBooka dla programistów.
Niestety, api to już po prostu nie istnieje i nie działa.
Więc ciężka sprawa.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#1199 daszekmdn
Możliwosć dodawania i pobierania folderów w udostępnionych
#1200 zywek
No to mówię, że się ciężko facebookiem teraz dogadać, bo trzeba parsować dane z strony internetowej.