EltenLink

Elten 2 - betatesty

Back to Archiwum Eltena

#2261 DJGraco

Hmm nie wiem gdzie to napisać, ale napiszę tu. Wiadomości mi zwariowały. Użytkownik X wysłał mi wiadomość dzis o 12:43, a jakoś nie dawno po mimo, że ją przeczytałem ta wiadomość była jako nowa.

2018-07-26 16:23

#2262 daszekmdn

Bo co nowego szaleje

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-07-26 16:24

#2263 hryniek

@Puszkin i wszyscy co mają problem, wejdźcie w appdata\roaming\elten\bin i tam w elten.ini jest takie cuiś jak isbeta=0, zmieńcie to i zapiszcie plik, powinno tymczasowo pomóć.
Jeszcze to stestuję

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-07-26 16:24

#2264 hryniek

a nie, do jest do czegoś innego :P, to co opisałem to chyba wymusza stabilną, jeszcze się tym pobawię.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-07-26 16:27

#2265 DJGraco

No nieee, ja się tak nie bawię. Piszę do Was ze strony. Dlaczego?
Ano dlatego, że kiedy wylogowałem się w programie on mówił tylko Elten 2.3 beta 1 i w kółko to samo. Zrobię generalny reinstal i zobaczymy co z tego wyniknie...

2018-07-26 16:35

#2266 johnson

Z wolnością albo szybkością jak kto woli potwierdzam. Po wysłaniu czekam gdzieś koło dwie sekundy, no może jedną z małym kawałkiem, ale bez żadnego brak odpowiedzi.

2018-07-26 16:35

#2267 hryniek

Jak zainstalujesz stable to się nie zaaktulizujesz, nie umiem znaleźć obejścia, być może trzeba downloadeten.exe z jakiś parametrem odpalić, nie wiem jak to to działa.

2018-07-26 16:36

#2268 DJGraco

Dobra reinstal pomugł, ale i tak nie zamierzam na razie aktualizowac do bety.

2018-07-26 16:41

#2269 Puszkin

I tak pewnie nie zaktualizujesz :D

2018-07-26 16:44

#2270 hryniek

elegancki brak update, aż mnie zastanawia czy on to wgl sprawdza tak to szybko siędzieje.

2018-07-26 16:46

#2271 pajper

Wybaczcie, zapomniałem napisać.
Na razie wycofałem betę z serwera, bo...
zasypały mnie informacje o błędzie z zapętlonym startem.
A że napisało do mnie łącznie 17 osób dość, oględnie mówiąc wkurzonych częściowo...
Zdecydowałem się na wstrzymanie testów do zlokalizowania problemu.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-07-26 18:12

#2272 lukasz1993258

no cuż, a ja siedze sobie na hm becie

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
2018-07-26 18:13

#2273 johnson

No to czekaj do bety 2.

2018-07-26 18:14

#2274 lukasz1993258

wiem, przeniosłem sie na stabilke jak narazie

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
2018-07-26 18:15

#2275 Lowca_Androidow

No i zgłaszam błąd bety.
Po odsłuchaniu wpisu głosowego wcisnąłem ESC, aby powrócić do głównego działu, wywaliło mi wówczas błąd i oczywiście zapytanie czy go wysłać, dałem tak, opisałem problem i kliknąłem wyślij, wyskoczył mi taki błąd:

---------------------------
ELTEN
Script 'RI_WINSOCK' line 292: RuntimeError occurred.

getaddrinfo: no address associated with hostname.
OK

i Elten się zamknął.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-07-26 18:33

#2276 pajper

Nim pojawi się beta 2, już teraz zaznaczam.
Wersja beta to tylko beta, a błędy będą.
Otwarte betatesty mają wiele zalet, ale, jak w tym wypadku, okazała się masa problemów.
Ludzie nietechniczni instalowali, Elten się sypał i nie wiedzieli, co robić, jak zreinstalować.
Przynajmniej kilka osób nie rozumiało różnicy między beta, a stable.
Aż w końcu napisałą formułkę w notatniku i tylko wklejałem i wysyłałem. :D

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-07-26 18:41

#2277 Lowca_Androidow

Ależ to oczywiste, ale czy oznaczza to, że nie należy tutaj ich zgłaszać?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-07-26 19:24

#2278 balteam

Może betę mogliby tylklo instalować ludzie którzy sami do ciebie pajperze napiszą o dołączenie do bety?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-07-26 19:29

#2279 johnson

Przeczytany wpis. Po wyjściu nowy wpisy w śledzonych wątkach, wprawo, nie ma nic nowego. Po f10 już nic nie wyskoczyło.

2018-07-26 19:30

#2280 hryniek

@Łowca: A jak ustalisz czy user jest techniczny czy nie, no niby da się, ale też ne wszystko wyjdzie. Niestety, ale nw. Czy bet nie powinna jednak testować grupa wybrańców, którzy sobie poradzą w razie problemów. BO tak to jest więcej zamieszania niż rzeczywistych testów. A co do techniczności ludzi.... Nie chcę już się wypowiadać.

2018-07-26 19:37