1 / 3
Następna
2 likes
Wraz z premierą wersji 2.4 (24 października) planuję zmienić nazwę portalu. Nie ukrywam, mam kilka pomysłów, ale najpierw posłuchałbym waszych propozycji. Zachecam więc do burzy mózgów, termin 24 września. :)
talk talk - takie nasze polskie gadu gadu :D
Nazwy chyba powinny być krótkie i nawet jak polskie, to łatwe do zapisania w obcych językach.
Jakaś agresywna nazwa by mogła być, z power, czy coś :D
Nazwy chyba powinny być krótkie i nawet jak polskie, to łatwe do zapisania w obcych językach.
Jakaś agresywna nazwa by mogła być, z power, czy coś :D
Edytowano
2 likes
To mnie się kojarzy z siecią komórkową, która kiedyś istniała. Nazywała się "Tak-tak" czy coś takiego.
Pytanie, czy chcesz w nazwie mieć sugestię grupy odbiorczej, jakieś blind coś, czy nie.
1 likes
Blind X zniechęca większośc "normalnych" niewidomych, także to byłoby ryzykowne. Może jakaś "Ariadna" lub jej pochodna? Jako miejsce gdzie wiele rzeczy można odnaleźć, uzyskać pomoc ETC.
1 likes
Jak zaczniemy odmieniać nazwy to większość brzmi dziwnie:
messengerowicze, telegramowicze, whatsapowicze.
Myślmy dalej skoro to burza:
1 cyklop - w końcu oko stracił.
2 cośz przedrostkiem mi- miapp, cokolwiek, może xiaomi as dosponsoruje.
Najlepiej miwatch, toj eszcze nazwę odkupią :D
3 mask - Jak by coś jeszcze doszło z szyfrowaniem lepszym, jakieś opcje prywatnościowate....
4 Indra - Elten stanie się komunikatorem wszystkich komunikatorów.
Co do ariadny, to już jest coś takiego, jakaś aplikacja, czy fundacja, coś związanego z niewidomymi, przynajmniej tak kojarzę.
messengerowicze, telegramowicze, whatsapowicze.
Myślmy dalej skoro to burza:
1 cyklop - w końcu oko stracił.
2 cośz przedrostkiem mi- miapp, cokolwiek, może xiaomi as dosponsoruje.
Najlepiej miwatch, toj eszcze nazwę odkupią :D
3 mask - Jak by coś jeszcze doszło z szyfrowaniem lepszym, jakieś opcje prywatnościowate....
4 Indra - Elten stanie się komunikatorem wszystkich komunikatorów.
Co do ariadny, to już jest coś takiego, jakaś aplikacja, czy fundacja, coś związanego z niewidomymi, przynajmniej tak kojarzę.
1 likes
No cóż, szkoda troszeczkę sześciu lat ELTEN'a. :) Rebranding to dobre rozwiązanie jeśli ma iść za tym zupełnie nowa jakość. Jeśli mają być zaoferowane nowe usługi, opcje, możliwości. Robienie tego wraz z debiutem wersji programu 2.4 jest troszeczkę przedwczesne.
Nie rozpisując się zbytnio, moja propozycja jest następująca.
- Nazwa aplikacji, programów klienckich "Eltenlink".
Starlink, projekt Maska, ma zapewnić szybki dostęp do internetu na całym świecie. Eltenlink łączy, integruje osoby niewidome, niedowidzące.
- Nazwa domeny "elten.link" w miejsce "elten-net.eu".
- Nazwa domeny "elten.blog" w miejsce "eltenblog.net".
Obie domeny naturalnie są wolne.
Tyle na obecną chwilę.
Pozdrawiam słonecznie
Patryk Doering
Nie rozpisując się zbytnio, moja propozycja jest następująca.

- Nazwa aplikacji, programów klienckich "Eltenlink".
Starlink, projekt Maska, ma zapewnić szybki dostęp do internetu na całym świecie. Eltenlink łączy, integruje osoby niewidome, niedowidzące.
- Nazwa domeny "elten.link" w miejsce "elten-net.eu".
- Nazwa domeny "elten.blog" w miejsce "eltenblog.net".
Obie domeny naturalnie są wolne.
Tyle na obecną chwilę.
Pozdrawiam słonecznie
Patryk Doering
Jest dobrze tak jak jest. Elten przez 6 lat był Eltenem, ludzie w tym ja się przyzwyczaili i tak powinno pozostać.
Również jestem za pozostawieniem, ale coś gdzieś było mówione, że ta nazwa jest zajęta czy coś w tym stylu, coś, że to jakaś firma produkująca buty w Niemczech czy coś takiego, ale jak to się ma do Polski?
Jeśli aktycznie nie możemy używać nazwy Elten to proponuję po prostu dodać jaiś przełącznik, coś w stylu E-lten, El-ten, El-Ten, Elte-n.
Nazwa Elten jest już rozpoznawalna, 6 lat to szmat czasu, nowa nazwa to tak jakby zaczynać od nowa, z gratami po poprzednim właścicielu.
Jeśli aktycznie nie możemy używać nazwy Elten to proponuję po prostu dodać jaiś przełącznik, coś w stylu E-lten, El-ten, El-Ten, Elte-n.
Nazwa Elten jest już rozpoznawalna, 6 lat to szmat czasu, nowa nazwa to tak jakby zaczynać od nowa, z gratami po poprzednim właścicielu.
1 likes
Nie jestem Dawidem, ale podejrzewam, że chodzi o nienajlepsze skojarzenia z nazwą Elten, a po za tym słynny już problem firmy od butów czy co to tam było o identycznej nazwie.
Też jakoś nie wierzę w ewentualne wonty jakby nie patrzeć całkowicie innej firmy. Ani ta sama branża, ani my dla nich konkurencją. Strona przez 5 lat sobie wisi, dołączają ludzie z za granicy, na goglach można nas znaleźć, więc jakby ktoś z tamtej firmy miał się doczepić to zrobiłby już to dawno temu. Takie moje zdanie. Gdybym się uparł to spokojnie znalazłbym te same nazwy firm o kompletnie innej branży.
1 likes
Złe skojarzenia? Jeśli ludzie dostaną info o nowym projekcie a okaże się on tym samym, to będą one jeszcze gorsze.
Coraz lepiej się tutaj dzieje :/.
Coraz lepiej się tutaj dzieje :/.
Zmiana nazwy bo się paru osobom kojarzy? Bez sensu. Ja np. dopóki tutaj nie zostało o tym nadmienione nawet nie wiedziałem o istnieniu takiej marki.
1 / 3
Następna