Ojj, ciekawi mnie bardzo pewna sprawa. Gdyby tę grupę nazwano "Beating Elten administration" i gdybyśmy ją usunęli po tych 21 godzinach... Ile byłoby krzyku o samowolce moderacji...
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Julitko oczekuję szybkich, skutecznych reakcji w trudnych sytuacjach i KONKRETNYCH ODPOWIEDZI na zadawane pytania. Jeśli nie macie na coś czasu napiszcie otwarcie, że potrzebujecie tydzień lub dwa, nie rozmywajcie tematu, że kiedyś w nieokreślonej przyszłości może się uda itd.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
@Dariusz Wait, bo ja się zgubiłam... Gdzie usunęliśmy komentarz jakiś? @Magmar Czy uważasz, że w tej sytuacji zareagowaliśmy zbyt wolno? Chodzi o tę konkretną sytuację.
Sprawdziłem, że dzisiejsze wpisy zostały utracone więc wiem, że nikt niczego nie wykasował. Podniosę jeszcze inny problem. Są grupy, w których piszemy na jakiś temat i zdarza się zboczyć z dyskusji. Reakcje wielu administratorów są jednak bardziej zdecydowane.
Fakt, stanowczo za długo, kilkanaście godzin to przekroczenie wszelkich granic, nic tylko do dymisji się podać. Zwłaszcza, że ta grupa narobiła tyle szkód, tyle spamu, że bardziej się nie dało. Zauważyło tą grupę miliony i szkód moralnych już nie da się naprawić. A co do usuniętych wpisów ze zbiórki, no to przepadłe te i nie tylko te z powodu 6 godzin przecież.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Przecież to zostało zrobione rano @magmar, tylko potem była ta awaria i wróciły. TO już było wyjaśniane, człowiek został zbanowany. Jeżeli opieszałością jest brak reakcji przez nawet nie całą dobę, i wcale nie brak reakcji, tylko przy okazji problemy techniczne, przy moderacji w liczbie 4 osób, to ja nie wiem, w jakim czasie musielibyśmy reagować, żeby to było OK. Co tu jest zamiataniem problemów pod dywan? Co tu jest unikaniem odpowiedzialności? Dostałam zgłoszenia prywatnie, na wszystkie się postarałam opowiedzieć i rzeczywiście, po 11 wieczorem już nie byłam w sanie np. ja tej grupy usunąć, ale rano to się, jak rozumiem, stało. A ani fundacje, ani moderacje, nie mają specjalnych dyżurów nocnych na taki wypadek, nie jesteśmy po prostu w stanie tego zrobić w niektórych momentach w czasie kwadransa. Ale ta grupa, prawie pusta z resztą, nie wisiała nawet doby.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Tu nie chodzi o to kiedy ta grupa została usunięta, tylko o to że my podrzędne ludziki uprzednio musieliśmy interweniować. Czy to taki problem po wejściu na eltena przejść się po forach/ grupach i sprawdzić co się dzieje? Czy gdyby nie zainterweniował Nuno i kilka innych osób, w tym ja to ta grupa została by dostrzerzona i usunięta? Czy użytkownik namawiający do przemocy i nienawiści został by usunięty? Mam szczerą nadzieję, że jednak tak. Co do policji i sondów zgadzam się z Balteamem. Oni by nawet palcem nie kiwnęli. Prędzej byś miał problem, gdybyś kupił legalnego pirackiego Windowsa, chodził bez maski w trakcie pandemii, czy przejechał dwa km więcej niż dozwolona prętkość na danym odcinku. Ludzie zejdźcie na ziemię i przestańcie oglądać te gówniane paradokumenty, bo prawda nie ta ukryta jest troszkę inna niż myślicie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
This site uses cookies to enhance your experience.