doszukiwanie się polskiego w obcojęzycznych piosenkach +18
Wróć do Humor, gry i zabawy#101 Krzysztof
Ciągnąc temat francuskich piosenek, w słynnym Moi Lolita Alizee słychać wyraźnie, że mieszkam na dworcu.
#102 Puszkin
A dokładniej: Sypia na dworcu. :d, zresztą ja też tam słyszę Puszkin i Mileny. :D
#103 misiek
W którejś piosence Back street boys też jest w refrenie chuju, a o Lolicie na dworcu wcześniej wsppominałem.
#104 Puszkin
@Łysy, Jak chodzi o backstreet Boys pewnie masz na myśli As Long, As You Love Me.
#105 misiek
Dokładnie Grzesiu.
--Cytat (Puszkin):
@Łysy, Jak chodzi o backstreet Boys pewnie masz na myśli As Long, As You Love Me.
--Koniec cytatu
#106 markus1234
Często się zdarza, że w zagranicznych piosenkach słychać przekleństwo na ch. A w rzeczywistości to chodzi o słowa who you are, ale nam się tak wydaje, że słychać słowo na ch.
#107 Puszkin
@Markus, to się akurat zgadza, ale nieważnee.
#108 misiek
Serio? Dzięki za oświecenie geniuszu.
--Cytat (markus1234):
Często się zdarza, że w zagranicznych piosenkach słychać przekleństwo na ch. A w rzeczywistości to chodzi o słowa who you are, ale nam się tak wydaje, że słychać słowo na ch.
--Koniec cytatu
#109 daszekmdn
@DjKrissu na TT pokazywałeś znaczy, o to mi chodziło :D.
@Puszkin Ja tam bardziej słyszę ser na makowcu a nie sypia na dworcu xD.
#110 misiek
Też dobre.
-- (daszekmdn):
@DjKrissu na TT pokazywałeś znaczy, o to mi chodziło :D.
@Puszkin Ja tam bardziej słyszę ser na makowcu a nie sypia na dworcu xD.
--
#111 Puszkin
Ser na makowcu też może być, acz większość ludzi słyszy sypia na dworcu.
#112 misiek
Garcia Vamonos hey chico.
Czy tylko ja słyszę: hey dziwko! Dziwka are you ready? DDDDD
#113 misiek
Może też być bardziej cywilizowanie: hey Dzidko! Dzidka are you ready.
#114 johnson
Tinie tempah i pass out. Przewińcie se do momentu kiedy wchodzi drumm and bass. Poleci kawałek refrenu i przed końcem... korupcja!
#115 Puszkin
Faktycznie, na to nie wpadłem. :D
-- (johnson):
Tinie tempah i pass out. Przewińcie se do momentu kiedy wchodzi drumm and bass. Poleci kawałek refrenu i przed końcem... koróbcja!
--
#116 Monte
W piosence Seana Paula i Alexis Jordan "Got to love you" można usłyszeć: kancelaria.
#117 Monte
Jaw tej piosence Rihanny, o której tubyła mowa Man DOWN na samym początku rozumiem: "Zakwasyyyyy!"
#118 Monte
Była taka piosenka Adiemus "Adiemus" i tam można zrozumieć: Na emeryturę jadę, na emeryturę ja, na emeryturę jadę ja tera.
#119 Monte
Ta piosenka, w której było: Słoiki nadziane sedesem to piosenka Garu.
#120 johnson
Got to love you od bidy może. Na emeryturę jadę no może. Tera jakoś patrzyłem na wersję Proximus Mauro Picotto, ale może kiedyś się w którąś z nich wsłucham.