doszukiwanie się polskiego w obcojęzycznych piosenkach +18
Wróć do Humor, gry i zabawy#1 annabeth
Witajcie.
Nie wiem czy istnieje juz gdzieś taki wątek, jeśli tak to przepraszam za spam. Postanowiłam zacząć dyskusję
na ten temat, ponieważ sama mam manię doszukiwania się głupot w rużnojęzycznych
piosenkach. Niekiedy naprawdę można głupoty wysłyszeć. Dla przykładu podam wam piosenke imagine dregons
- believer, gdzie w refrenie można wysłyszeć nie będę jadł paliwa, paliwa. A jak to jest z wami, też
macie taką manie?
PS. Angielskie piosenki to jeszcze nic, prawdziwe jaja zaczynają się jeśli chodzi o
rosyjskie, szweckie, szkockie, łotewskie itd.
Pozdrawiam.
#2 cinkciarzpl
To w pewnym sensie cecha naszego mózgu. Doszukujemy się we wszystkim czegoś znajomego. Też tak mam.
#3 pates
ja w piosence znanej tylko że po fińsku "Numa numa" znalazłem słowo k***a.
#4 balteam
dawajcie linki do tych piosenek, tak to znaleźć aby porównać to czasami ciężko.
#5 annabeth
czasami to trzeba przesłuchać całą, bo nie da się całego zdania wychwycic, tylko pojedyncza słowa. Na
youtube jest tego pełno tylko ze trzeba czytać te polskie napisy.
#6 daszekmdn
Najlepiej na głosowym zrobić wątek i powrzucać konkretne fragmenty.
#7 misiek
Nie ma czegoś takiego jak numa numa. Jest Ozone Drago stat in dei. Dla obeznanych w temacie- Ala nie
wali mu pały, chociaż ja to słyszę po głębszym wsłuchaniu się. Maciek poczuł tampon, czy najnowszy hicior-
Usher and Helena Dezodorant XD. Jest tego znacznie więcej, ale teraz nie pamiętam.
#8 misiek
Mój kuzyn w piosence Kate ryan Lapromesse doszukał się w refrenie zdania z żółwiem szłam.
#9 misiek
Quen- I want you brak krwi. Też pomysł mojego kuzyna.
#10 misiek
Czy tylko ja w piosence Morandi Angels love is the answer słyszę wyraźnie na początku refrenu bigos?
#11 misiek
W wielu Hiszpańskojęzycznych piosenkach słychać wyraźnie suka. Nie wiem co to u nich znaczy i jak się
to u nich pisze, no ale tego. O tyle było to śmieszne, że kilkanaście lat temu w jakiejś techniawie słyszałem
wyraźnie Lara suka, i wtedy akurat miałem sukę o tym imieniu. Całkiem niedawno z koleii w jakimś nowym
hicie słyszałem wyraźnie melodia suka. Czy jeszcze ktoś tak ma, czy już na prawdę fantazja ułańska mnie
ponosi?
#12 daszekmdn
W tym utworze słyszałem bardziej lana suka :D co do pierwszego tracku w którym mówisz, ze trzeba się wsłuchać to powiem że nie koniecznie, ja tam słyszę znacznie więcej tekstów tego typu w nim ale publicznie pisał nie będę, bo wolę kulturę zachować :D
#13 misiek
No może masz lepszy słuch i fantazję.
#14 Puszkin
W piosence Danza Kuduro można usłyszeć tam za komórą, albo tam tak ponuro, inny przypadek Bruno Mars
- Locked Out Of Heaven, kolega stwierdził, że w jednym momencie zrozumiał z pederastą ma dzieci :D. Jeszcze
w jednej piosence bodajrze Strome Papaotai czy jak to tam się pisze w jednym momencie można zrozumieć
kupcy mydła :D.
#15 marcysia
w jakiejś angielskiej piosence ale nie pamiętam tytółu można wysłyszeć osiem zapałek.
#16 misiek
Zapewne mówisz o Richard Marx Right here waiting.
#17 misiek
Moderntalking brother luj luj luj. D.
#18 Puszkin
Niee tam ja akurat czegoś takiego nie rozumiem, zwyczajnie rozumiem Brother louie.
#19 mucha
w jakiejś piosence co w tym roku wyszła tylko nie znam tytułu dało się zrozumieć agata rzuca kałem
#20 lwica
Hahahaha. A ja gdzieś kiedyś zrozumiałam coś takiego. This is dupa błena :D