EltenLink

#1 misiek

Liczyłem na to, że tutaj nie będę pierwszy w tym temacie, no ale trudno. Wyzwanie chyba zna cały świat, więc nie będę wgłębiał się w szczeguły. Wiem, że tutaj jest sporo osób rapujących, śpiewających czy piszących np- poezję, a skoro można pomóc w szczytnym celu, to czemu by nie spróbować? Sporo osób też ma kanał na Youtube, więc do dzieła i miłej zabawy.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-05-24 01:25

#2 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane

ja nwm, nawet, co to jest?

2020-06-14 18:41

#3 lwica

@{PatrykKubaszczyk,
Polega to na tym, że piszesz szesnaście wersów, które potem możesz zarapować, i jak gdzieś to wrzucisz, to trafiają pieniądze na cel pielęgniarek.
Jakoś tak to chyba jest.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2020-06-16 14:31

#4 misiek

Nie na cele pielęgniarek, tylko na walkę z Covid.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-06-16 18:29

#5 Julitka

Na pomoc Służbie Zdrowia w walce z CoVid.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-06-17 10:49

#6 lwica

Moja wina, bo niedoprecyzowałam. :-)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2020-06-17 22:55

#7 daszekmdn

I nie nagrałaś :P)

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-06-18 01:51

#8 lwica

To też, ale jakby wzięłam pod uwagę fakt, że nie umiem ani jakoś wybitnie rapować, ani pisac na szybko sensotnych tekstów. :-)

2020-06-20 12:56

#9 daszekmdn

Tylko tu nie chodzi by umieć ale by przy okazji pomagania dobrze się bawić. Wiele nominowanych osób nie umiało, zobacz ile z nawet popularnych artystów innego gatunku: Polityków, muzyków nie powiązanych w ogóle z hip hopem, informatycznych kanałów, prezenterów radiowych wzięło udział nawet niekoniecznie robiąc to w formie rapu.

Edytowano 2020-06-21 20:25

#10 misiek

Dokładnie tak.
-- (daszekmdn):
Tylko tu nie chodzi by umieć ale by przy okazji pomagania dobrze się bawić. Wiele nominowanych osób nie umiało, zobacz ile z nawet popularnych artystów innego gatunku: Polityków, muzyków nie powiązanych w ogóle z hip hopem, informatycznych kanałów, prezenterów radiowych wzięło udział nawet niekoniecznie robiąc to w formie rapu.

--

2020-06-22 02:32

#11 mucha

akurat dużo hot 16 nie ma zupełnie sensu robi to każdy nawet amatoży

2020-06-24 00:50

#12 daszekmdn

Czytanie ze zrozumieniem nie boli.
Patrz mój poprzedni post.

2020-06-24 06:19

#13 misiek

Ehh, tu nie chodzi o jakikolwiek sens, tylko o zabawę i pomoc potrzebującym.
-- (mucha):
akurat dużo hot 16 nie ma zupełnie sensu robi to każdy nawet amatoży

--

2020-06-24 17:18

#14 balteam

O sens też chodzi, bo jak zabawa traci sens to i mniej osób potem to promuje.
Z resztą przez to, że politycy się włączyli do gry, niektórzy chcieli się odcinać od akcji.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-24 18:18

#15 misiek

I z jednej strony im się nie dziwię, ale jak każdy to każdy.
-- (balteam):
O sens też chodzi, bo jak zabawa traci sens to i mniej osób potem to promuje.
Z resztą przez to, że politycy się włączyli do gry, niektórzy chcieli się odcinać od akcji.

--

2020-06-25 01:53

#16 Pitef

No Duduś to sobie poleciał na bicie konkretnie. Nie pytają cię o imie walczą z ostrym cieniem mgłyy.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2021-09-29 10:14

#17 MarOlk

A dlaczego Duduś rapował z tabletu? Bo jakby mu dali kartkę to by ją podpisał.

2021-09-29 11:12

#18 Pitef

Hahahahaha. Ciekawym kto mu tekst wymyślał, i wspułczuję człowiekowi który to realizował/ mixował i masterował. Chociaż z drugiej strony kunsztem to się tam nie popisał nikt.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2021-10-01 12:21

#19 kmicic92

Ale z drugiej strony oni się na codzień tym nie zajmują to czego się spodziewaliście?

2024-03-03 20:22

#20 Adasadula

Ale z drugiej strony po tobie trzeba się spodziewać że odświeżysz wątek po trzech latach

-- (kmicic92):
Ale z drugiej strony oni się na codzień tym nie zajmują to czego się spodziewaliście?

--

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-03-03 20:59