Trylogia Husycka jest również w wersji superprodukcja, jest świetnie zrobiona, dobra obsada i efekty.
Akcja dzieje się na terenach dolnego śląska jak pamiętam, gdzieś od 1418 roku do 1435. Trochę magii jest tam w plecione, sporo o Husytach, czyli odłamie chrześcijaństwa, które powstało w Czechach.
1 likes
Długo się zbierałem i teraz żałuję, właśnie kończę sluchać superprodukcję "Kajko i Kokosz, Szkoła latania"
Można to porównać do Asterix i Obelixa czy Muchy Leny
Obsada również nieprzeciętna: Abelard Giza, Wojciech Tremiszewski, Piotr Pręgowski, Arkadiusz Jakubik, Jacek Braciak, Miłogost Reczek, Agnieszka Matysiak oraz Piotr Fronczewski – jako narrator.
Można to porównać do Asterix i Obelixa czy Muchy Leny
Obsada również nieprzeciętna: Abelard Giza, Wojciech Tremiszewski, Piotr Pręgowski, Arkadiusz Jakubik, Jacek Braciak, Miłogost Reczek, Agnieszka Matysiak oraz Piotr Fronczewski – jako narrator.
Czytam ksiązkę o Chopinie, a potem zacznę "gwiezdne wojny" pewnie.
D. Setterfield "Była sobie rzeka" - trudno tak na szybko i w trzech słowach oddać to, co zauważyłam w tej książce i to, jak bardzo mi się to podoba. Uwierzcie jednak, że warto przeczytać.
1 likes
Oskar i Pani Róża, świetna pozycja, wyciskająca łzy, ale warta przesłuchania, zwłaszcza w wersji superprodukcji
Czytałem, ale warto to słuchać w wersji stereofonicznej, w sieci krąży niby stereo, ale wszystkie dźwięki są po środku.
Ja aktualnie czytam Conan Barbarzyńca, pierwszy tom z czterech.
Ja aktualnie czytam Conan Barbarzyńca, pierwszy tom z czterech.
Projekt riese ok, ale na przyspieszeniu, na początku to tak sięwlecze, jak ci bohaterzy rozkminy mają i autor to drętwo opisuje.
Ciekawe zakończenie.
Co do samej produkcji, to nic szczególnego, głosyi dźwięki, ale do wiedźmina to się nie umywa, ale fakt, zawsze to fajniej sięsłucha.
Ciekawe zakończenie.
Co do samej produkcji, to nic szczególnego, głosyi dźwięki, ale do wiedźmina to się nie umywa, ale fakt, zawsze to fajniej sięsłucha.
Zaczęłam Zrodzonego z Mgły. Na razie nudne, choć niektórzy bohaterowie mają ciekawe umiejętności. No i skończyłam niedawno Opowieści podręcznej i testamenty, czyli drugą część.
Strasznie to przetłumaczyli, dlaczego Agnieszka?
Kiedyś się nad tym zastanawialiśmy, ale mimo to, jakoś to imię jest nieadekwatne
-- (wredny):
To po prostu Marry Poppins nazywana w przedwojennym tłumaczeniu Agnieszką.
--
Kiedyś się nad tym zastanawialiśmy, ale mimo to, jakoś to imię jest nieadekwatne
-- (wredny):
To po prostu Marry Poppins nazywana w przedwojennym tłumaczeniu Agnieszką.
--
1 likes
"Kwiaty dla Algernona" Daniel Kejes.
Książka pisana z perspektywy chłopaka z niepełnosprawnością intelektualną, który zostaje poddany eksperymentalnej operacji, mającej podnieść jego inteligencje.
Operacja ta została przeprowadzona wcześniej na myszy.
Książka pokazuje jak zmienia mu się postrzeganie świata, rzeczywistośći, relacji z ludźmi, polecam. :)
Książka pisana z perspektywy chłopaka z niepełnosprawnością intelektualną, który zostaje poddany eksperymentalnej operacji, mającej podnieść jego inteligencje.
Operacja ta została przeprowadzona wcześniej na myszy.
Książka pokazuje jak zmienia mu się postrzeganie świata, rzeczywistośći, relacji z ludźmi, polecam. :)