Quizwania nie mogę znaleść w appstorze. Była jeszcze kiedyś gra milionerzy quiz polskie, ale teraz już jej chyba nie ma, a szkoda, bo to była fajna gra.
Ale mi nie chodzi o quizwanie. Mi chodzi o grę milionerzy quiz polska, była prezentowana w 2017 roku w tyflopodcaście zarówno dla androida jak i iosa. Pozdrawiam.
Milionerzy quiz jest jak najbardziej dostępna, a jej wydawcą jest Marco Batista, chyba że na przestrzeni kilku miesięcy coś się zmieniło. W każdym razie ja ją mam i normalnie działa. Co do Quizwania, to kto zmienia nazwy trzy razy w roku? Gdybym chciał pobrać to też bym się zdziwił. Sprawdzę to jeszcze dzisiaj.
Ok, faktycznie Quizwanie nazywa się teraz Quizduel, to trzecia nazwa tej gry w ciągu roku. Milionerów jakotakich od Marco Batisty faktycznie już niema, ale jest apka Quiz wiedzy ogólnej identycznie dostępna, o bardzo podobnych zasadach i nawet z identycznym podkładem muzycznym. Różnica jest tylko taka, że tam gramy na punkty, nie na pieniądze, ale dalej mamy do dyspozycji koła ratunkowe i możemy sobie wykupić dodatkowe, lub otrzymywać po przez oglądanie reklam.
Ja tych starych milionerów mam, tylko daaawno nie grałam i nie wiem, czy na nowym ios działają jeśli już ich nie ma w appstorze. Jeszcze jest gra mobile aquarium, gdzie ma się ileś dolarów na start, kupuje się rybki, karmi się je, sprząta akwarium, a gdy osiągają odpowiednią wagę to się je sprzedaje. Tylko trzeba uważać żeby się nawzajem nie pozjadały.
Są do wyboru, ale z tego co pamiętam za inne niż klasyczne to trzeba chyba płacić. Nie wiem, bo ja zawsze miałam te domyślne. Może po prostu na start weź sobie jedną, max dwie, to będzie mniejsze prawdopodobieństwo że się pozjadają.