Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Wróć do Humor, gry i zabawy#821 EugeniuszPompiusz
News ze strony Radia Kielce.:
"sanktuarium na Św. Krzyżu w sobotę postanowiło odwiedzić mnóstwo turystów".
Niby wszystko jasne, ale wizja samobieżnego sanktuarium bardziej działa na wyobraźnię.
#822 EugeniuszPompiusz
Dobra, teraz widzę że już ujęli to jakoś zgrabniej
#823 MarOlk
Jak nie góra do Mahometa to Mahomet do góry w wersji polskiej :P
#824 EugeniuszPompiusz
"Zatrucie mechanika.
Witam zatrudnie mechanika, elektromechanika do warsztatu samochodowego"
#825 MarOlk
No jeden się zatruł i łyżkę odłożył i trzeba drugiego zatrudnić. Ciekawe tylko co było tą trucizną. Pewnie ten Passat, którego Niemiec jak sprzedawał to płakał...
#826 Zuzler
"Sprzedam nową i piękną szafę dla dziecka w koniki która niestety została trochę uszkodzona w trakcie montażu."
#827 Tygrysica
Ciekawe, jak wygląda "dziecko w koniki". :D
#828 Zuzler
Nie wiem, ale ma pewnie przerąbane w szkole.
#829 misiek
Nieprawda, znam pasjonata koni od małego i nawet w dorosłym życiu wytatułował sobie wielkiego konia na ramieniu, a w szkole to raczej inni z nim nie mięli lekko.
#830 daszekmdn
To już jest takie doszukiwanie się z innej strony.
#831 jamajka
No to nie był dzieckiem w koniki, tylko dorosłym. :p
#832 Postukujacy
Z pewnej grupy na Facebooku:
"Hej, czy w centrum Krakowa jest jakieś miejsce gdzie można przy kawce/herbatce poczytać w ciąży i spokoju książkę? 

Chodzi o takie miejsce, gdzie będzie względnie cicho, względnie jasno, kameralnie, dyskretnie, wygodne siedzenia w stylu fotel/sofa "
#833 misiek
Dobrze, podobno odpowiednie książki robią dobrze dla dzieci.
#834 CzarnyPies
W wolnym czasie lubie fotografie, muzykę, spacery oglądać, filmy, wyjazdy w góry np
#835 Zuzler
"Dziewczyny, szukam dobrego ginekologa na NFZ, dobrego tzn, który na bóle miesiączkowe nie powie mi, że po ciąży mi przejdzie albo że ma bolec
🤡"
Dość rozsądnie, ginekolog, który afiszuje się swoim bolcem przed pacjentkami, raczej nie wzbudzi zaufania.
#836 Paulinux
To tu się pisało śmieszne zgrywki?
Siedzę sobie z babcią oglądającą serial, Wracam do pokoju a w telewizji:
idzie zły człowiek.
#837 Monte
Ja pisałam tutaj, bo nie ma do tego oddzielnego wątku, a nie wiedziałam, gdzie mogę napisać coś podobnego.
#838 CzarnyPies
Dwa psy asystujące wraz z opiekunami w czwartek odwiedziły główną siedzibę Biblioteka Raczyńskich przy Palcu Wolności w Poznaniu. Ciekawi jesteście co robiły tam nasze psiaki?
#839 Tygrysica
A który palec to jest ten wolności? Pewnie środkowy. :D
#840 Paulinux
Środkowy!