Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Wróć do Humor, gry i zabawy#701 johnson
W 2012 roku Wuling Rongguang przeszedł drobną restylizację nadwozia, która ograniczyła się do zmian wizualnych i nowych dostępnych lakierów nadwozia. Najwięcej zmian przeszła przednia część nadwozia - zmienił się kształt wlotów powietrza, a także układ halogonów.
#702 misiek
I?
#703 matius
halogonów, a powinno być halogenów.
#704 johnson
Hyba u nich tak się to nazywa i tylko w tej firmie, a nie całych chinach.
#705 Zuzler
"Oddam owoce z nalewki - 2 słoiki jarzębiny, słoik czerwonej poprzeczki, słoik porzeczkoagrestu i słoik jeżyn."
#706 daszekmdn
Poprzeczka w słoiku? To już raczej do niczego się nie będzie nadawać :D.
#707 Monte
Dooobre! :D
#708 Paulinux
Kłacisk zamiast kłaść nacisk :D :D
#709 Paulinux
Ale że tych w ośrodkach?
Wielu internatów stara się dbać o prywatność w sieci, ale w obecnych czasach jest to zadanie niełatwe, czasem wręcz niemożliwe.
#710 Zuzler
No, to gratulujemy Radiu Gra. :D
"Nowym liderem rynku radiowego w Toruniu zostało Radio Gra, które wyprzedziło Radio Gra. Na podium znalazło się jeszcze TOK FM - wynika z badań słuchalności radia za drugi i trzeci kwartał 2022."
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/sluchalnosc-radio-torun-gra-rmf-fm-tok-fm-
#711 Paulinux
Nowym liderem rynku radiowego w Toruniu zostało Radio Gra, które wyprzedziło Radio Gra. Na podium znalazło się jeszcze radio Gra. Niestety nie mieszcząc się już na podium, ale jednakowoż zaraz za radiem Gra umościło się Radio Gra.
#712 johnson
Chciałem se przypomnieć, jak nazywał się ten malutki, wstęgowy syntezatorek od Korga. Jest coś takiego, jak syntezastor. A tak na serio co to był za model, który grał tak zabawkowo?
#713 johnson
Dobra. Odpowiedź znaleziona. Wracamy do wątku, co by offtopu nie robić.
#714 johnson
Nagrywarka dźwięku może się automatycznie uruchamiać o zadanej porze np. podczas nieobecności użytkownika, do tego celu można wykorzystać Zaplanowane zdania (Panel sterowania) i wywoływać program z następującymi parametrami.
#715 Zuzler
Wyimek z umowy o pracę:
"Umowa została sporządzona w 22 egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron."
Czyli pracodawca i pracownik są w 11 osobach? :D
#716 MarOlk
W tym 7 egzemplarzy w tłumaczeniu na mongolski :D
#717 Zuzler
"Witajcie dziewczyny, gdzie szukać stacjonarnie szamponów do włosów owocowych, które pięknie pachną?"
Jeny, skąd się bierze takie włosy?
#718 Monte
Piękne! 
#719 Monte
Przypomniało mi się wczoraj, że jak byłam młodsza i jeszcze mieliśmy telefon stacjonarny, to mama opowiedziała mi, że kiedyś zadzwonił do nas pan o nazwisku Ryszard Lis. Piszę o tym, bo bez tego nie byłoby tej historii. Mama zaczęła z nim rozmawiać. Mój dziadek podniósł słuchawkę na dole i słyszał, że mama rozmawia z tym panem. Spytał: "Kto dzwoni", a mama zamiast powiedzieć: "Rysiek Lis", powiedziała z rospędu: "Lisiek Rys". Na szczęście owy pan miał dystans do siebie, bo roześmiał się, a mama i dziadek razem z nim. :) Ja pamiętam, że też się śmiałam, kiedy mama mi to opowiadała. :)
#720 lwica
Moja rodzicielka dziś : Naładuje nam grzejnik żebyśmy mogły posłuchać muzyki.