Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Wróć do Humor, gry i zabawy#501 Paulinux
Fakt faktem, nie poszło na produkcję, bo jestem tzw. betatesterem, ale rozwaliło mnie do reszty.
piktogram przedstawiający osobę na wózku inwalidzkim, przycisk z żółtym dzwoneczkiem z podpisem “alarm”. W środku dwa przyciski ze strzałkami w dół i w górę z podpisami “dół”, “góra”. Nad przyciskami napis “trzymać wciśnięty przypisk”.
#502 Paulinux
Drzwi do dwóch toalet. Na drzwiach z lewej naklejka z piktogramem przedstawiającym mężczyznę. Na drzwiach z prawej naklejka z piktogramem przedstawiającym osobę na wózku inwalidzkim z napisem WC.
Nie chciałabym mieć wózka, na którym byłoby napisane WC.
#503 EugeniuszPompiusz
Facebook dzisiaj.: Może być zdjęciem przedstawiającym ludzie grający na instrumentach muzycznych i na świeżym powietrzu.
#504 Zuzler
firma "poszukuje pracownika działu adminisracji.
Oferta skierowana jest do studentów I-IV roku studiów, preferowane kierunki: administracja, finanse i rachunkowość, prawno-ekonomoczny"
#505 daszekmdn
Wiadomo, musiała to pisać jakaś sekretarka, która bardzo chciała iść tam gdzie chodzi się piechotą, ale bezwzględny szef nie chciał jej puścić do czasu aż nie wyśle wspomnianego ogłoszenia xD.
#506 Zuzler
"Chciałam się spytać gdzie oddać włosy po ścięciu dziecka."
#507 MarOlk
Ścięciu dziecka... Dura lex, sed lex.
#508 misiek
To to raczej do obsuniętego palucha.
-- (Zuzler):
firma "poszukuje pracownika działu adminisracji.
Oferta skierowana jest do studentów I-IV roku studiów, preferowane kierunki: administracja, finanse i rachunkowość, prawno-ekonomoczny"
--
#509 misiek
Prędzej do szefa na małe bungabunga.
-- (daszekmdn):
Wiadomo, musiała to pisać jakaś sekretarka, która bardzo chciała iść tam gdzie chodzi się piechotą, ale bezwzględny szef nie chciał jej puścić do czasu aż nie wyśle wspomnianego ogłoszenia xD.
--
#510 misiek
Wrrrr
-- (Zuzler):
"Chciałam się spytać gdzie oddać włosy po ścięciu dziecka."
--
#511 fraaneek
zwracam się z uprzejmą prośbą o konsultacje dokumentów (w załączniku). Proszę o nasienie poprawek lub akceptację poniższych dokumentów.
#512 Tygrysica
Kurczę, to nasienie zamiast naniesienia pojawia się co najmniej drugi raz. Nie macie wrażenia, że ludzie, którzy popełnili taki błąd, podświadomie wykreślają z tego słowa "nie"? Nie jako zaprzeczenie, zaprzeczenie ich życia, emocji, choroby lub czegokolwiek innego.
#513 fraaneek
To raczej pomyłka słownikowa, a nie podświadomość.
#514 Tygrysica
Być może, ale są takie testy: ile liter F widzisz na obrazku i ludzie bardzo często nie liczą tych ze słów Off.
#515 DJGraco
MI kiedyś słownik w telefonie za miast po raz podpowiedział mi porażka.
XD
#516 Monte
Dyktowałam wiadomość na telefonie, bo pisałam z koleżanką. Chciałam napisać, że imiona w moim opowiadaniu są nie polskie, a telefon napisał słonie polskie. :)
#517 CzarnyPies
Dostępność i bezpieczeństwo dworców kolejowych w Polsce
Aniekta przygotowana na potrzeby pracy dyplomowej pt. "Dostępność i bezpieczeństwo dworców kolejowych w wybranych miastach turystycznych dla osób z niepełnosprawnościami sensorycznymi". Aniekta jest anonimowa. Udzielone odpowiedzi będą stanowiły część badawczą pracy dyplomowej. Dziękuję za poświęcony czas.
#518 lwica
Dzień dobry, czy zauważyliście u swoich "żywych" dzieci nadmierne zmęczenie?
#519 EugeniuszPompiusz
Kotlet schabowy.:
Do wyboru.:
Frytki, ziemniaczki opiekane, ryż, zmieniaki
#520 Zuzler
Dzisiejszy zestawik pozostawia organy na swoim miejscu, ale lekki uśmieszek może wywoła. :)
"witam, pilnie poszukuję małego lub średniego akwarium dla dziecka. Ktoś coś?"
"Dzieci w wieku od 1 do 4 miesiąca życia proszone są w pierwszej kolejności o podejście do pielęgniarki."
"Niech już nadejdzie eukalipsa i niech skończy się biblijny świat."
"Poszukuję żłobka dla 9-miesięcznego bobasa państwowego na Wildzie."
"Synek ma 5 miesięcy dałam mu ostatnio parę łyżeczek zupki, z piersi marchewki i pietruszki."
"Kwiaty kwitnące w torebkach mix super cena 8.99 za szt."
"Jak nauczyć 7miesięcznego królika mówienia po imieniu czy różnych sztuczek?"
"Skradzione jednoślady w większości nie były zabezpieczone, a najczęściej pozostawione w klatkach schodowych."