[nieaktualne] Decyzja w sprawie dalszego Rozwoju
Wróć do Archiwum Eltena#141 Zuzler
KOlego Violiniście, a kto kazał dawać dwie stówki? Była mowa o 25 zł, to jakaś fortuna nie jest.
#142 misiek
To nie płać i nie płacz. Ktoś cię do tego zmusza?
--Cytat (violinist):
nic z tych rzeczy, tylko stwierdzenie..
--Koniec cytatu
#143 daszekmdn
No, to Elten zostaje!
Anonimowy Darczyńca
5 000 zł
#144 DJGraco
Oooooooooooooooo!
Dziękujemy, o Anonimie, kim kolwiek jesteś, chojnie nas uratowałeś!
#145 DJGraco
Ale on z polski?
#146 Paulinux
O cholera, nie zależnie kim jesteś, dziękuję!
#147 nuno69
Hm...
#148 violinist Konto zarchiwizowane
dajcie jeszcze raz nr konta
#149 Zuzler
O fuck! Szczena mi opadła i ze stuknięciem oparła się o chodnik.
#150 Paulinux
--Cytat (daszekmdn):
NR konta z English forum:
27 1140 2004 0000 3102 7526 6137
--Koniec cytatu
#151 markus1234
No to super, że się udało. Najwidoczniej ktoś był bogaty, i dziękujemy za uratowanie programu!
#152 pajper
Z całego serca dziękuję za tę i wszystkie poprzednie wpłaty.
Informuję, że przyszłość Eltena na rok 2020 jest zapewniona.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#153 violinist Konto zarchiwizowane
no i nice! yyyeaahh
#154 lukasz1993258
Uffffff to dobrze.
#155 daszekmdn
Co nie oznacza, że nie warto nadal wpłacać. :) Uważam, że jeśli ktoś może wesprzeć fajnie by było, im więcej tym lepiej i na dłużej.
#156 Julitka
No i teraz ja mam dylemat:
Bo z jednej strony oficjalnie, otwarcie i publicznie dziękuję darczyńcy, który uratował projekt, na którym mi zależy.
Po prostu fajnie zrobił. Super zrobił i tyle!
Naprawdę wielki szacun, bo widać, że komuś zależy. Co prawda nie będzie to równiutkie 5000, bo trzeba zapłacić podatek od darowizny, Pomagam.pl swoją prowizję odciągnie, a i tak duży przelew dla banku bez odpowiedzi nie zostanie, więc zostanie jakieś cztery tysiące z chaczkiem, ale jednak jest to wspaniały gest!
Tylko...
Mamy tu klasyczny schemat pracy grupowej w szkole lub poza nią:
Czekamy do ostatniej chwili, nie robiąc nic i mając nadzieję, że ktoś za nas problem rozwiąże. No i rozwiązuje. I my czerpiemy z tego, co on dla nas zrobił. Nie z własnej pracy, tylko z cudzej.
No bo co teraz można powiedzieć? Że użytkownikom tak zależy, że się zebrali do kupy i podźwignęli projekt z dna? Nie, można tylko powiedzieć, że ktoś (nawet nie wiadomo, kto) zlitował się i ich podźwignął, bo sami by nie dali rady.
Jedna osoba zrobiła to, co powinno zrobić wiele osób. Czyli można, jak się chce.
Teraz jednak użytkownicy już wpłacać nie będą. No bo po co, skoro "już jest zrobione", skoro ktoś zrobił za nich?
Tym niemniej tym bardziej dziękuję Ci, Anonimie i nie umniejszam Twojego czynu!
#157 Paulinux
No nie wiem, jak inni, ale ja zamierzam wpłacić mimo to
#158 balteam
Wniosek taki, że trzeba zbieraćod marca na przykład już na następny rok, a kto wpłaci tak sobie do tego marca to przerzucić już na następny rok do zbiórki.
#159 Julitka
To nic nie zmieni niestety. Bo przecie wszyscy wiedzą, że umowa kończy się przy końcu roku. Po co więc wpłacić wcześniej?
#160 pajper
Zgadzam się z Julitą.
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy wpłacili na projekt, a szczególnie tej osobie, która nas uratowała, ale...
Okazało się, że jest problem z zebraniem się po 25zł, powiedzmy nawet, że przy połowie wpłacających po 50zł. Nie mówię, że to mało, ale...
W skali roku wydajemy kilkadziesiąt razy więcej na lody w sklepie, po więcej zrzucamy się na prezenty...
I, tak, nic na siłę i nikogo nie można zmuszać. Mimo to smutna to sprawa.
I nie zgodzę się z argumentami, że ktoś nie ma konta w banku, bo można zlecić przelew na poczcie.
Oczywiście, w wypadku nieletnich jest inaczej, ale nieletni na Eltenie to mniejszość...
Pozostawiam do refleksji.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.