Stacje radiowe

RMF MAXXX.

Started by DJGraco 185 posts last post 2 years ago Page 1 of 10

Transcription

Był wątek o Esce, więc teraz będzie wątek o RMF Max, a że ja Eski nie lubię, więc tutaj weźmy wątek o RMF Max. Czy Wy lubicie tą stację? Jakie macie wrażenia z jej odsłuchu? Ja osobiście w moim miejscu zamieszkania tak trudno, tak ciężko mi złapać, tylko jak na jakimś dobrym radio samochodowym ściąga mi zasięg drewada i tyle.

Transcription

Tak, bardzo dobrze, że taki wątek powstał. Właściwie wczoraj miałem nagrać ten wątek, ale niestety nagrałem już ten wątek, chciałem wysłać, ale się okazało, że miałem poważną awarię internetu, więc teraz myślę, że mogę bez problemu jeszcze raz nagrać. Na temat RMF Max wypowiem się tak, no to jest dobra stacja, podoba mi się, muzyka w niej jaka jest grana, nie mam do niej, do tej stacji praktycznie żadnych zastrzeżeń, jedynie co to bardzo mało jest nadajników w dwóch województwach, nie, w trzech województwach nie ma w ogóle nadajników RMF Max w Łódzkim, Warmińsko-Mazurskim i w Lubelsku. To są właśnie te trzy województwa, w których po prostu RMF Max do dnia dzisiejszego niestety już nie nadaje, znaczy niestety już, jeszcze nie nadaje, można to w ten sposób powiedzieć, ale przejdźmy do tego w sumie, jak ja się o tej stacji dowiedziałem, bo w sumie generalnie sytuacja jest taka, że ja o tej stacji dowiedziałem się przez przypadek i to był rok 2006, pamiętam, że ja I Była w sumie jakaś tam noc w domu i nie, tak czasami, że sobie przy muzyce zasypiałem, generalnie udało mi się wtedy znaleźć stację pod nazwą RMF Max, ale to była satelitarna stacja, troszkę się na początku dziwiłem w sumie, dlaczego mnie tej stacji nie łapie w radiu, skoro w radiu mi łapie RMF FM, a RMF Max nie, no ale słuchałem tej stacji przez satelitę, W sensie, psychicznie, od od°. No ja w z Bardzo bardzo długi czas Potem jakiś czas później poszedłem do kolegi tam na weekend przenocować i z racji tego, że kolega miał taką antenę w radiu, która że tak powiem była na zewnątrz, to wyłapywało mu trochę więcej stacji, trochę lepszej i że tak powiem jakości, a jeszcze biorąc pod uwagę to, że ta wieża była troszkę starszego typu, no bo to była generalnie stara wieża, no to nie było perfect Знаie, ale opowiem Ci jeszcze taką прир löpe do tego momentu, że nic się się wygryzie... Tak No No Tak Nie Tak Tak Tak żadnych problemów, żeby po prostu to złapało. I generalnie sytuacja miała się do tego stopnia, że złapaliśmy z kolegą radio Fanknurów. I co mnie w tym radio Fanknurów przyciągnęło i sprawdziliśmy to z kolegą, to że lista była taka sama jak w RMF Max, tylko to radio nadawało pod szyldem radio Fanknurów przełącz się na Maxa. Na początku troszkę mnie to dziwiło, że do czego taka stacja nie może nadawać pod szyldem RMF Max, skoro nadaje pod takim samym szyldem są RMF Max. Tym bardziej, że też była lista Hop Bench i parę innych pozycji właśnie z ramówki RMF Max. No niestety radio Fanknurów w domu nie można było złapać. No ale tak minęło tam jakoś tam sporo czasu. Już naprawdę dokładnie nie wiem, z dwa lata i w końcu w 2009 na początku po prostu pamiętam, że radio Fanknurów przyniosło nowy remik do Zabrza. No a od chyba początku lutego jest już RMF Max Śląsk. Tylko, że no przeniesienie tego nowego remika miało w sumie na celu niby poprawę jakości odbioru. No może w ten sposób powiem, coś tam niby poprawiło, ale no nie do końca, ponieważ w Sosnowcu odbiór tej stacji jest możliwy chyba tylko jeżeli ma się naprawdę bardzo, bardzo mocny odbiornik. No bo tak to to nie złapie się tej stacji w idealnej jakości. Eskę się w idealnej jakości owszem złapie, ponieważ nadajnik Eski Śląsk jest z Katowice kosztowej. Tam według mnie też powinien być RMF Max Śląsk nadajnik. No i cóż, no i tak to wygląda. U mnie w Sosnowcu, tak jak wspomniałem, odbiór jest trudny, ale aczkolwiek możliwy. Tylko trzeba się troszkę nagimnastykować. No i to jest niestety prawda. Tutaj w Warszawie RMF Max łapie bardzo dobrze przez radio, więc no nie ma co narzekać. Jeszcze jak się postara, to się złapie tutaj RMF Max Mazowsze z Ciechanowa. No, no i raczej tyle tutaj co miałem powiedzieć. Także pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Ja nie mieszkam w Warszawie, tylko w Świnoujściu i u mnie to wygląda tak, że można odbierać tylko RMF Max z Rewala na 97,2, ale też trzeba się nagimnastykować.

Transcription

wiem, że nie mieszkasz w Warszawie spokojnie, a poza tym to nie jest RMF Max Rewal tylko to jest RMF Max Pomorze który ma podejrzeć, jak dobrze liczę to z 6 albo 7 nadajników zastąpiło w 2006 roku Radio Wigor FM RMF Max Pomorze

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to akurat wiem, że to jest RMF Max Pomorze, tylko tak sobie mówiłem potocznie Lewal, ale wiem, że to Pomorski ogólnie.

Transcription

No to jest chyba jedyna stacja RMF Max, która ma najwięcej nadajników i te wszystkie nadajniki działają, bo na przykład RMF Max w Kielce ma chyba, jak się nie mylę, też gdzieś tyle nadajników, tylko że trzy nie działają, a trzy działają. Także nie działa nadajnik w Radomsku, nie działa nadajnik w Kieńcowie i chyba podejdzie gdzieś jeszcze, aczkolwiek teraz tu się mogę mylić. Więc tak niestety jest. Nie wiem dlaczego nie działają nadajniki, ale już tak paru lat nie działają. Pozdrawiam.

Transcription

Radomsko to stara sprawa, coś wyłączyli dawno, nie to, że nie działa, tylko wyłączyli, powiem ci, że tak, że nie patrz na nadaje.com, bo sam pan Michał mi powiedział, że ta strona jest, często podaje fałszywe informacje niecelowo, po prostu właścicielowi nie chce się aktualizować wykazów i tyle.

Transcription

A w tych dwóch pozostałych miastach na pewno też wyłączyli. I też pewnie z Nadajeką i z TEL. Więc lepiej Radiopolsce ufać. Przynajmniej za Radiopolską, za tym czynneliwością jest literka K, albo P, już nie pamiętam, co oznacza, że jest wyłączone, czy coś w tym stylu.

Transcription

Nie, ja nie patrzę na dajekon, tylko po prostu gdzieś kiedyś wyczytałem, że właśnie w Radomsku jest też wyłączony nadajnik i w Pińczowie jest też wyłączony nadajnik i w Łaszczowa. O, teraz mi się przypomniało, z czego i zarówno we Włoszczowie, nie, we Włoszczowie nie, przepraszam, w Radomsku jak się postarasz, to wyłapie Ci RMF Max Częstochowa. Mój kolega tak miał i jak się postarał, to mu w Radomsku wyłapywał właśnie RMF Max Częstochowa, bo Radomsko... To Częstochowa tak stosunkowo to nie jest aż tak daleko, więc z tym to nie ma praktycznie żadnych problemów.

Transcription

Witam, ja słucham RMF Max bardzo rzadko, dlatego że nie odbierał mnie, czasami jak mi się nudzi to sobie przez internet puszczę, ale to rzadko, a słucham tej stacji tylko dlatego, że od czasu do czasu puszczą tam jakieś rapy.

Transcription

Ale rap zazwyczaj w nocy w tej stacji puszczają Jedynie co ja żałuję I to bardzo, że niestety Ale poza ogólnym RMF Max W internecie nie ma streamingów Do wszystkich oddziałów RMF Max A moim zdaniem Powinny być te wszystkie streamingi dostępne Bo na przykład Eska ma Wszystkie streamingi do wszystkich Esek Czyli do 40 stacji radiowych Szkoda, że RMF Max tego niestety nie ma Kiedyś było tak stopniowo Że jak w 2013 roku Radio Gra w trzech miastach Czyli w Inowrocławiu, we Włocławiu I we Włocławku I w Bydgoszczy zastąpiło Radio Gra RMF Max To przez jakiś czas te streamingi działały Ale potem je stopniowo wyłączali Tak samo było w przypadku Radia Konin Jak w Marii W maju 2015 roku Radio Konin przekształciło się w RMF Max Konin To do października jeszcze ten streaming Oddziału RMF Max Konin działał I też go wyłączyli A najdłużej to się utrzymał Streaming RMF Max Poznań Który już prawie rok temu też niestety wyłączyli Więc tak jak mówię Szkoda, szkoda, szkoda Pozdrawiam

Transcription

Teraz nie ma, bo wszystkie zablokowali.

Transcription

Nie to, że zabrokowali, tylko ich po prostu nie ma. Pisze brak streamingu. Czyli w ogóle tych streamingów w internecie nie ma. Nawet jak się wejdzie w nadaje.com, to niby pisze, że przy każdym streamingu jest minup coś tam, czy jakoś inaczej, ale to i tak czy siak jest to ogólne RMF Max. Dziękuję.

Transcription

Mi chodzi o strumienie S, bo teraz przenieśli w bezpieczne miejsce i jest lipa.

Transcription

A to to niestety jest prawdą, ale to już jest temat na inny wątek poświęcony Radiu Eska.

Transcription

Jeśli chodzi o RMF Max to szczerze powiem słucham go bardzo rzadko, tylko wtedy jak słuchała moja mama. Czasami nawet fajne kawałki grają tam, jednak preferuję inną muzykę. Chociaż to radio jest patronem medialnym imprez na większą skalę i niekomercyjnie muzyki elektronicznej. Jak przykładowo Kings of Hearthside, który się odbywa od dwóch lat w Polsce. W tym roku go nie było, ale też mi się podoba. Wydaje mi się, że będzie poświęcony na ten inny wątek. Ale szkoda moim zdaniem, że chociaż tych lżejszych, takich jak Hans Seidl, RMF Max nie wypuszcza, nie pokazuje premier jakichkolwiek utworów, które zostały wydane. Chociaż w euforii Hearthside, to jest taki bardzo lekki temat tej muzyki. No... Nie wspomnę już o Rock Hearthside, bo to jest bardzo mocny gatunek i raczej nie byłby dobrze odebrany przez słuchaczy. Ale kiedyś pamiętam, swego czasu rozmawiałem z kolegą i jeden kawałek z 2013 roku nawet był tam puszczony na antenie. I był jeden nos tych gumie Hearthside'owych. Nawet był ten lżejszy. I był jednym z najczęściej poszukiwanych utworów przez internetów, z użytkowników. Jednak, no... Nie szkodzi, oczywiście. A szkoda. Moim zdaniem, chociaż znaliśmy wiele osób, które mogłyby mieć inne zdanie. Czasami mógłby polecieć na RMF Max, Hands Up. Jakieś klasyki. Klasyki muzyki tanecznej. Niekomercyjnej. Chociażby w weekendy. Jakieś audycje. Od czasu do czasu poświęcone temu. Plusem tego jest transmisja... Niektórych imprez. Ale ja ich osobiście nie słucham, ponieważ nie lubię czystego techno. Dla mnie jest monotonne. Niemelodyczne. I za bardzo wolne. I za wolne. Ja preferuję muzykę, w której coś się dzieje. A w RMF Max... Wrócę do RMF Max. Yyy... Nie powiem, bo czasami fajnie kawałki tam są. Czasami potrzebam mieć klasyki. Które dobrze wspominam z młodych lat. No... A teraz głównie co... Co jest wypuszczane na antenę w tym radiu. Moim zdaniem nie zasługuje na pochwalę. Jest to tak zwany jeden wielki chłaniec. To się waży kolumniarny. Niestety... Słucham radia RMF Max tylko wtedy, jak słucham muzykę. Głównie rama. Na podsumowaniu. To nie mój typ radia. I to nie mój typ muzyki. Ech...

Pieniądze to nie wszystko.

Transcription

Nie no, ale też warto wspomnieć, że co rok w lipcu jest emitowany Sunrise Festival w AMF Max i to na żywo z Kołobrzegu, więc bądź co, bądź fajnie to jest, bo się przysłuchiwałem temu i muszę powiedzieć, że to jest naprawdę bardzo fajne. Znaczy to są naprawdę bardzo fajne trzy dni takiej klubowej muzyki, która jest nadawana wieczorami, gdzieś tak, nie wiem, chyba od dwudziesty, dwudziesty pierwszy, drugi, aż chyba do... późnych godzin nocnych, jeszcze pamiętam, jak chyba z roku albo przez dwa lata była... znaczy Sunrise było emitowane w ESC, czyli to nosiło tytuł Sunrise Festival w ESC, ale już od paru lat jest normalnie emitowana i emitowane to jest w AMF Max, a i to też jest bardzo fajne. Także... Ci, którzy nie słuchali, tym polecam, bo tak jak mówię, naprawdę bardzo fajne to jest. Jedynie, czego żałuję bardzo, no to jest to, że niestety, bo wyczytałem gdzieś w Wikipedii, że... nie wiem... czy to było w 2011 czy 2012 roku, musiałbym to teraz sprawdzić, ale... no... cała audycja Sunrise Festival trwała niemal tydzień, więc... szkoda, że... szkoda, że niestety już to nie trwa tydzień, tylko trzy dni, bo dopiero byłoby bardzo fajne. No ale... grunt, że jest... i... że można tego słuchać. Więc tak jak mówiłem, jest... jednak zachęcam do słuchania, bo to jest bardzo fajna audycja, więc... więc mogę naprawdę śmiało polecić tą audycję. Sunrise Festival. Tak. A propos... takich... klubowych audycji... to ja kiedyś... pamiętam taką audycję i ona leciała gdzieś na przełomie... 2008 czy... 2009 roku. Ta audycja nazywała się Tiesto Live. Nie, Tiesto... Klub Live nazywała się ta audycja. Pamiętam. Więc... to też była fajna audycja i jeśli się nie mylę, to nabyła... emitowana właśnie... w co soboty... w co soboty było to emitowane, tylko niestety... ja już nie jestem w stanie sobie... właśnie... przypomnieć, w jakich to były godzinach. A, jeszcze taka jedna rzecz na sam koniec. Pamiętam jak na przykład dwa lata temu... czy trzy lata temu... co soboty leciała... Obec in the Mix. Tylko, że te... audycje... znaczy, tylko, że ta audycja co kiedyś leciała... była jakoś tak inna. Były normalne takie sety... po tym jak DJ występował. Pamiętam. A teraz to tak... po tym... po tej... po tej zmianie ramówce właśnie... co miało tu miejsce... bodajże rok temu. No to właśnie niestety... jakby to powiedzieć... wprost... ten... Hop! Bands in the Mix... jest jakiś taki... czegoś mi w nim brakuje... no nie wiem dokładnie... co to może być... ale... śmiało mogę stwierdzić, że jednak... czegoś mi tam brakuje, bo... nie wiem dokładnie ile to trwa godzin... ale już jak ostatnio... włączyłem... RMF MAX tak z ciekawości... po 23... to już była normalna muzyka. Już nie było nic grupowego. Żadnego setu już nie było. Kiedyś... to... w basce... było w RMF MAX... to o tej godzinie... jeszcze... była. Jeszcze coś... było... z... z setem... związanego... tylko... tylko, że już... no tak jak mówię... ja nie pamiętam... co to mogło być... ale... jednak... to było... bardzo fajne... i... tak jak mówię... trochę żałuję, że... już... niestety... coś tam... pomodyfikowali... w ramówce... no to jest... trochę jednak... tak dziwne... cały czas były... no bo... trochę dziwne... no... i coś jeszcze... do tego... miałem powiedzieć... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... hmm... aha! Lemри jeszcze nie miałem powiedzieć... hmm... hmm... jest dalej... malectricne... tak... hmm... co już... aha! już pamiętam... hmm... pamiętam, że kiedyś tę wakacje... hmm... jeszcze taka fajna... audycja... była... jak... Ibiza na Maxa! to było... To była też bardzo fajna audycja, która właśnie była organizowana właśnie za wakacje. No niestety od parę lat to już też nie jest organizowane, więc szkoda. No ale cóż, tak niestety bywa. No dobra, to pozdrawiam wszystkich.

Transcription

Podeślę dwa przełączenia. Pierwsze przełączenie to będzie SK Nord, jak przełączało się na RMF Max to miasto oraz podeślę jak RMF Max Wrocław przełączało się na Radiogra Wrocław.

Transcription

Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают Девушки отдыхают

Transcription

Najnowsze, chaosowe trendy It's a fight, fight It's a fight, fight It's a fight, fight It's a fight, fight Give me tonight Give me tonight You'll see I'm right Give me tonight Give me tonight Give me tonight You'll see I'm right Give me tonight Give me tonight Then I hear a woman's pain Girl, I just won't get you You'll see I'm right You won't get you You won't get you You won't get you Go away Love ain't gonna let you Give me tonight Then I hear a woman's pain Girl, I just won't get you You'll see I'm right You won't get you Go away Love ain't gonna let you Give me tonight Give me tonight Give me tonight Give me tonight Give me tonight Give me tonight Dzięki za oglądanie! KONIEC! KONIEC! KONIEC! KONIEC! KONIEC! KONIEC! KONIEC!