EltenLink

Elbraille - kolejny bzdet dla nie znających się na rzeczy?

Wróć do Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie

#21 Lowca_Androidow

Papierku, laptop z linijką nie wychodzi taniej, ale kultura pracy zdecydowanie lepsza.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-08-23 15:18

#22 misiek

To niech bierze. Altix tylko szuka takich łosi. I tak- powiedziałem to najdelikatniej jak się tylko dało. Może jeszcze spróbuj wytłumaczyć jak działa Altix, to może zmieni zdanie.
--Cytat (Zuzler):
Nie, bo osoba zainteresowana upiera się jak osioł, że to jest to, czego najbardziej potrzebuje. Serce boli, ręce opadają do parteru, uj mnie strzela na taką durnotę, ale nie przetłumaczysz.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-08-23 17:16

#23 Zuzler

Próbowałam.

2019-08-23 17:28

#24 pates

esytime leprzy od tego acz słaby

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-08-23 20:39

#25 die Konto zarchiwizowane

WTF! co? Takie parametry za 16 kola?
Wow. To muj brat ma kompa z 16 GB ramu i procesorem intel core I 5 podajrze, z 8 rdzeniami za 3 kola, ale to i tak byla przecena, bo normalnie podejrzewam kosztuje to 7000 ZL, ale kurde!
2 GB ramu za 16000? przesada

2019-08-24 00:20

#26 siwy4don

Zaraz, zaraz. Czy to coś nie ma nawet modułu wi-fi? Może gdzieś mi umknęło, ale jest tam iformacja, że możemy mieć internet po umieszczeniu karty sim. Nie wiem, jak to jest zoptymalizowane, ale 2gb ramu do windowsa 10 i do jawsa? Nie pozwól jej tego kupić, choćby sie waliło i paliło, bo ten sprzęt będzie bezużyteczny. Naprawdę już lepiej wziąć Lenovo ideapada 320 i osobno linijkę. Z tego, co sprawdzałem na stronie altixu Focusa 40 można kupić za 12 tyś, a Focusa 14 za 6 tyś, do tego ten laptop za 1500 w podstawowej konfiguracji lub parę stówek więcej za jakieś lepsze bebechy i będzie mieć o wiele lepszy sprzęt, a nawet taniej, no chyba, że ja tutaj czegoś nie rozumiem.

2019-08-24 10:07

#27 monstricek

Ma moduł, ale w dodatku ma modem lte.

2019-08-24 12:39

#28 daszekmdn

@Papierek Jak to nie?
Pieprzysz pan.
Komputer za 4 tysiące, linijka za 12 i co? Nie da się? Linijką za 12 był np braille edge kiedyś 40 znakowy.
Nawet takie tańsze laptopy mają lepsze parametry niż ten wynalazek na kiju.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2019-08-25 04:49

#29 Zuzler

Ufff, na szczęście sprawa jakoś udała się przepchnąć.

2019-08-25 11:55

#30 magmar

I co, Zuzler? Ta osoba nie weźmie tego urządenia?

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2019-08-25 12:12

#31 Zuzler

NIe weźmie.

2019-08-25 13:04

#32 johnson

Heh. Modółowy netbook z linijką. Bierzcie, a pożałujecie i tyle w temacie.

2019-08-25 13:30

#33 Monte

Ja wzięłam tego Elbraille, chociaż chciałam Braille Sense. Nie polecam. Do tej pory nie umiem tego używać. Leży sobie to ustrojstwo w mojej szawce i kwiczy. W Altixie mi wcisnęli. Może kiedyś kupię inny notatnik, ale na razie nie potrzebuję takich rzeczy, bo teraz głównie działam na komputerze.

Give me a sign.
2025-04-27 13:46

#34 Pitef

Co to znaczy, że ci wcisnęli. Jeśli nawet nie umiesz używać, to 1. Czy postarałaś się o szkolenie z Aktywnego Samorządu, które to wiele kwestii by ci wyjaśniło i przede wszystkim, jest darmowe? 2. Czy chociaż sięgnęłaś do jakichś instrukcji? Czy zadzwoniłaś do Altix powiedzieć o tym problemie? Właśnie zwykle tak jest. Psioczyć każdy może, czasem lepiej czasem gożej. Ja rozumiem wszystko, rozumiem, że o Altixie krążą niepochlebne opinie, ale tutaj o ile się nie mylę, widzę książkowy przykład ignorancji samej klientki...

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2025-07-10 08:31