--Cytat (denis333: @hryniek: Przekozacki user name XD
-- Koniec Cytatu To w prawdzie nie był mój pomysł, ale... Że niosło to dla mnie pozytywny ładunek emocjonalny... Tak już zostało nawet gdy tam system przeinstalowywałem. A z dniem dzisiejszym będzie to jedna z niewielu rzeczy przypominających mi to purzątko. Dzisiaj odszedł do krainy dekoderów, monitorów i wszelakiego sprzętu generującego ciepło.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
I mamy nowy build, mam ndzieję lepszy. Wątpię, żebym rozwiązał problem, chociaż próbowałem, ale nieco uszczegółowiłem logi, może to pomoże rozwiązać problem. Najnowszy link oczywiście w pierwszym wpisie, ale dla porządku wkleję i tutaj: https://elten-net.eu/bin/eltenengineexp201709282200.zip Pozdrawiam, DP
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
I mamy nowy build. Najważniejsze zmiany: Ruby zaktualizowany do wersji 2.4.1 (dla porównania stary silnik używa Ruby 1.8.6, poprzedni build tego zaś 2.3.0) Zmieniona struktura katalogów, teraz łatwiej to przeglądać.
Mam nadzieję, że aktualizacja Rubiego rozwiązała problem, jak nie, będę walczył dalej. Z góry dziękuję za info czy działa. Link oczywiście w pierwszym wpisie zaktualizowany, ale, dla zasady https://elten-net.eu/bin/eltenengineexp201709291807.zip
Pozdrawiam, DP
#StandWithUkraine
Ruby 2.6.0 będzie zawierał kompilator Just Intime. Kilka dni temu wydano wersję poglądową, preview. Moje testy wykazują ogromne różnicę w wydajności pewnych funkcji między wersją 2.6.0, a użytej w eksperymentalnym silniku poprzednio 2.4.1. Z tej przyczyny wstrzymam się z rozwojem silnika do publikacji Rubiego 2.6.0, by dodać wsparcie dla tej funkcjonalności.
#StandWithUkraine
Ok, pytanie do was. Kto będzie zainteresowany testami silnika na Linuxie i Macu? Podejrzewam, że pierwszą, bardzo okrojoną wersję będę mógł oddać do bardzo wczesnych testów do maja, ostrzegam, że trochę doświadczenia będzie niezbędne, bo jeszcze nie wiem, ale pewnie dostaniecie to jako źródła wymagające samodzielnego uzupełnienia zależności i kompilacji przez jakie make.
#StandWithUkraine
Rozważałem dziś możliwość lekkiej zmiany filozofii. Istnieje kilka rozbudowanych bibliotek GUI dla Rubiego. Chciałem porzucić GUI oparte na własnym kodzie na rzecz jednej z tych biblioteka, ale... Jest kilka fajnych, ale Windows, Linux lub Mac only. Niektóre bardzo dostępne, ale, nie ma co tu się rozdrabniać. Jeśli chodzi o wieloplatformowe, jest kilka: Flammarion, ale to jest HTML Based, GTK3, ale to GTK i NVDA radzi sobie z tym jak radzi, czyli prawie wcale, QT5, z którym dla odmiany nie radzi sobie już wcale, Shoes, ale to oparte o GTK3.
W tej sytuacji trzeba pozostać przy starej filozofii. Będę się do ciebie pewnie w weekend, żywku, odzywał w sprawie obsługi x'ów czy jak tam okienko na Linuxie zrobimy, pod Windowsem piszę je w WinAPI.
#StandWithUkraine