Nalewanie gorącej wody
Wróć do W kuchni#121 misiek
O to co mi powiedział wujek Google:
https://allegro.pl/oferta/zwieger-garnek-thermopot-24-cm-11032747335
No nie sądzę, by to było to, dlatego prosiłem o link.
#122 Zuzler
Pates wyraźnie napisał, że to ich sprowadzane było zza granicy, Monstricek, co tajemnicą też nie jest, mieszka w Rosji. Trudno, żeby podali Wam odpowiednie linki, skoro sami nie korzystali przy kupowaniu z usług dostępnych w Polsce.
#123 Numernabis
Nikt nie pytał bezpośrednio tych dwóch, ale są tu inni i mogli się z tym spotkać, czy to coś złego w pytaniu o link?
#124 Numernabis
Miśku, ale to co Ty znalazłeś to zupełnie co inego, to jest na kuchenkę gazową, a o ile dobrze zrozumiałem to tutaj opisywano coś na kształt ekspresu tyle, że na samą wodę i to elektryczne ustrojstwo, a nie ala termos.
#125 misiek
No właśnie, dlatego pytałem o link. Wiem, że to nie to, ale ci bardziej ogarnięci ode mnie odesłali mnie do wujka Google, dlatego przytoczyłem co mi pokazał.
#126 monstricek
Ja podałem dokładny model i firmę. Można szukać nie poprostu w stylu "thermopot, kupić", a podając firmę i nazwę. Można zapytać na jakimś forum, gdzie są uwielbicieli gadżetów kuchennych, można napisać do supportu firmy, z której jest thermopot z pytaniem o to, czy dasie kupić ustrojstwo w polsce, albo sprowadzić go z innego kraju, ale po co. Ludzie będą czekali na linki.
#127 Julitka
Ale tym samym palcem podajesz mu tę herbatę, więc no, tzw. zarazki i tak się przedostaną. W sensie, jak myślę o tym teraz, no to wiadomo, fuu, ale jak mi ktoś robi herbatę, to zwyczajnie o tym nie myślę.
#128 MarOlk
No przecież człowiek ma 10 palców więc spokojnie może jeden poświęcić do nalewania herbaty, dłubania w nosie i drapania się po tyłku :P
#129 Numernabis
Ale Twoi goście nie wiedzą którym palcem z tych dziesięciu grzebiesz sobie w dupie więc widząc, że maczasz palec w ich przyszłej herbacie mogą pomyśleć, że właśnie wyparzasz ten od grzebania.
Nic nikomu by się nie stało bo wrzątek zabije bakterie, ale chodzi o sam fakt, że jest to niesmaczne.
I dlatego chociażby należy zaopatrzyć się w czujnik cieczy, a jeśli takowego nie posiadamy, a nie potrafimy nalać na słuch to zawsze można poprosić jednego z gości o pomoc w zalaniu kubków czy filiżanek i nie będzie to na pewno źle odebrane, na pewno zdecydowanie lepiej niż paluch w ich herbacie czy kawie.
#130 MarOlk
"Gdzie kupujesz herbatę? Ma taki jakiś niespotykany, egzotyczny posmak..." :P
#131 Numernabis
Jak ty to robisz, że na herbacie tworzą się takie egzotyczne wzorki? :D
#132 misiek
W roli ścisłości to człowiek ma 20 palców. No, to miłej zabawy.
#133 misiek
Tak właśnie, będę czekał, bo lubię sobie poczekać, bo jestem cierpliwy.
-- (monstricek):
Ja podałem dokładny model i firmę. Można szukać nie poprostu w stylu "thermopot, kupić", a podając firmę i nazwę. Można zapytać na jakimś forum, gdzie są uwielbicieli gadżetów kuchennych, można napisać do supportu firmy, z której jest thermopot z pytaniem o to, czy dasie kupić ustrojstwo w polsce, albo sprowadzić go z innego kraju, ale po co. Ludzie będą czekali na linki.
--
#134 Numernabis
Czyż nie po to właśnie jest forum, aby pomagać innym, tym, którzy czekają
-- (monstricek):
--
#135 Zuzler
Ciekawe, ile razy już byś przez te praie 3 dni zdążył sam znaleźć. :)
#136 Numernabis
Jak widać na przykładzie Miśka ne jest to takie proste, bo google wyszukuje zupełnie co innego.
Czy aby uzyskać pomoc wcześniej należy podać wszystkie błędne wyniki jakie udało się znaleźć?
Ja pierdole co za zasady i jakaż "ogromna" pomoc czeka tu na tym forum, zwłaszcza w tym wątku.
I jakaż mądrość bije z powyższych odpowiedzi.