chromebooki
Wróć do Komputery i akcesoria#1 pates
Hej! Tu porozmawiajmy o chromebookach. Ja mam pytanie, jak jest z dostempnością chrome osa?
#2 misiek
Wyjaśnij proszę co to ma wspólnego z elektroniką.
--Cytat (pates):
Hej! Tu porozmawiajmy o chromebookach. Ja mam pytanie, jak jest z dostempnością chrome osa?
--Koniec cytatu
#3 pates
jest to urządzenie elektroniczne. Do informatyki lekko nie pasuje, do telefonów też
#4 misiek
Czy mówisz o chromecascie?
#5 klaudiuszwypych
--Cytat (pates):
jest to urządzenie elektroniczne. Do informatyki lekko nie pasuje, do telefonów też
--Koniec cytatu
nie nie, Chromebook właśnie trochę z informatyką ma wspólnego, o ile mówisz o chromebooku, To jest, jak to sama nazwa mówi, netbook z chrome OS. Chrome OS jest bardzo dostępny, screenreaderem jest chrome OS, Aplikacje androidowe, z nich też kożystać się da, A od chrome OS 75.0 da się uruchomić aplikacje na linuxa, eksperymentalnie także z orcą
#6 misiek
Ok- w takim razie wątek zostaje przeniesiony do Informatyki.
#7 pates
nie mówię, że nic nie ma wspulnego, ale ma coś wspulnego z informatyką, telefonami jak i elektroniką.
#8 piotrk77
Czekam na podcast.
#9 Monia01
Klaudiusz wrzucał coś na swoim blogu odnośnie chromebooków. :)
🇺🇦 🇵🇱
#10 pates
ale usunął
#11 Monia01
Ech, szkoda :(
🇺🇦 🇵🇱
#12 pates
niestety.
#13 zywek
Dostępny z chromevoxem ponoć całkowicie. Chromevox nie jest już rozwijany na PC tylko dlatego, ze jest rozwijany na chromeOSie
#14 misiek
Czy to jest produkt Googla? Czy ten system ma coś wspólnego z Androidem?
#15 pates
1. Sam system tak, urzązenia nie.
2. Tak.
#16 misiek
Ciekawe jak to współgra z mobilnymi urządzeniami Googlea np- ze smartfonami Pixel.
#17 pates
raczej tak, jak z innymi, czyli tylko konto google
#18 misiek
Czy Chromebook też korzysta bezpośrednio z konta Google?
#19 denis333 Ban
Tak. Podpinasz wszystko tak samo jak w androidzie. Przynajmniej tak by na logikę wychodziło.
#20 pates
tak jest, dokładnie