nasze nicki
Wróć do Integracja Eltenowiczów#201 cinkciarzpl
Zawsze zresztą kiedyś je myliłem. Znaczy wiolinistkę i skrzypeńkę :D
-- (Zuzler):
A czy to, że Ty Wiolinistka, a Linda Skrzypeńka ma cokolwiek ze sobą wspólnego, czy to były inicjatywy własne?
--
#202 Wiolinistka
Chyba fnie tylko Ty, na to wychodzi! Wolę być milion razy mylona ze Skrzypenką niż z violinistem ;)
#203 Piotr
To ja tylko tak zwrócę uwagę, że Pan Violinist wpisał się przez V, więc może chciał nawiązać do anglojęzycznego określenia skrzypaczy, skrzypków i skrzypaczek. ;)
#204 Wiolinistka
Bo przez w byłoby bez sensu, więc dobrze chłopina zrobił
#205 Zuzler
No to żeś pocisnęła.
#206 Wiolinistka
No, bo tylko przez v to się broni ;)
#207 Postukujacy
Stuk puk, to ja. Eltenowy, nowy nabytek. Nick powstał dośc niedawno, wykreowałem go na potrzeby jakiegoś drobnego serwisu. Potrzebowałem czegoś nowego, a jednocześnie nie chciałem iść ponownie w imię w nicku jak było z Emilemlusem ongiś. A by leciutko zaintrygować, wpadłem na Postukującego. Ze słowem zetknąłem się w przypadku opisu jakiejś biżuterii, natomiast postukiwanie skojarzyłem z białą laską, którą tu i tam, postukuje się idąc :)
Jest więc świeżo, nieco intrygująco, lekko zabawnie i z dystansem czyli tak jak lubię.
#208 pates
OO, witaj! No proszę.
#209 Bartek1
Witamy, witamy

#210 Piotr
Hmm, co do mojego nicku.
Wymyślili mi go rodzice, ale ten, jak jeszcze Eltena nie było. ;)
Pozdrawiam
#211 Wiolinistka
Lubię to - przycisk!
#212 adelcia
jak się ponad 20 lat wstecz zaczełam uczyć język polski, to ktoś s mojich polskich znajomich to mi wymyślił.
#213 Bartek1
W szkole nazywali mnie gąbkowy.

#214 sylwinka
Mój nick wziął się od zdrobnienia mojego imienia znajomi w studium mówili do mnie Sylwinka, Sylwuszka i stąd taki nick. A ponadto lubię to zdrobnienie
#215 DJGraco
A skąd się wzięła Leksysia? Co prawda tutaj się tym nickiem nie posługujesz, ale timtokowcy może się chętnie dowiedzą.
#216 sylwinka
połączenie alexa i sysi leksysia
#217 misiek
Ładne imię swoją drogą.
-- (sylwinka):
Mój nick wziął się od zdrobnienia mojego imienia znajomi w studium mówili do mnie Sylwinka, Sylwuszka i stąd taki nick. A ponadto lubię to zdrobnienie
--
#218 sylwinka
Dziękuję :)
#219 Wiolinistka
Ładny, mi się też podoba, często mówiłam do Sylwii, które znałam Sylwinko właśnie
#220 cinkciarzpl
Haha. To taki frywolny nick dla prawnika. :D