Forum

Blind shel classic- co myślicie.

inne

Poprzednia 7 / 38 Next

dariusz.1991

#121 ·

Dokładnie. Tylko weź pod uwagę, że dla twórców telefonu to może być któraś tam funkcja w kolejności do wprowadzenia. Z tego powodu napisałbym do nich już po audycji i nie czekał aż Ci telefon padnie.

pates

#122 ·

No ale 5g trzeba fizycznie wlutować w płytę główną
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

dariusz.1991

#123 ·

Pates, Odpowiadałem Magmar. co do 5g, faktycznie, tej funkcji nie ma, ale taki unihertz też jej nie posiada.

tomecki

#124 ·

1 likes
A właśnie. Należałoby sprawdzić czy ma wi-fi calling i vo-lte. Jeśli nie, od przyszłego roku w większości sieci nie będzie można z niego rozmawiać, bo wyłączają 2g i 3g. Zostawiają tylko lte i 5g.

denis333

#125 ·

1 likes
A właśnie. Czy to cudo nagrywa w stereo?

dariusz.1991

#126 ·

Tomecki, przeklejam informacje od producenta.

GSM (2G): 850/900/1800/1900 MHz
• WCDMA (3G): B1/B2/B4/B5/B8
• FDD-LTE (4G): B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B20/B25/B26/B28/B66/B71
• TDD-LTE (4G): B38/B40/B41
• VoLTE
• Bluetooth: 4.2
• WiFi: 2.4 GHz + 5 GHz (802.11 a/b/g/n/ac)
• GNSS: GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou

-- (tomecki):
A właśnie. Należałoby sprawdzić czy ma wi-fi calling i vo-lte. Jeśli nie, od przyszłego roku w większości sieci nie będzie można z niego rozmawiać, bo wyłączają 2g i 3g. Zostawiają tylko lte i 5g.

--

dariusz.1991

#127 ·

Denis, wieczorem Ci odpowiem.
-- (denis333):
A właśnie. Czy to cudo nagrywa w stereo?

--

grzezlo

#128 ·

1 likes
Tomecki, że 3G wyłączą to słyszałem, ale, że 2G, szczerze wątpię.
Ilu ludziom telefony za 5 złotych by przestały działać, przecież operatora na strzępy by rozszarpali.
A ile dodatkowych zabawek np. systemy alarmowe w windach, albo autoalarmy by przestało funkcjonować?
Skąd masz to info o wyłączaniu 2G?

magmar

#129 ·

Tak tak, Dariusz, dlatego chcę podejść do tematu w miarę szybko. Rok dlatego, że tyle liczę, że moja Xperia pociągnie, a skoro działa nie zamierzam inwestować w nowy sprzęt.
Dariusz, z tego co podkreślałeś twórcy się rozwijają proponuję porównać ten model z jego poprzednikiem.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

tomecki

#130 ·

1 likes
Może faktycznie się zapędziłem z tym 2g.

dariusz.1991

#131 ·

Nikt Ci nie każe kupować nowego telefonu, ale problem warto zgłosić już teraz.

-- (magmar):
Tak tak, Dariusz, dlatego chcę podejść do tematu w miarę szybko. Rok dlatego, że tyle liczę, że moja Xperia pociągnie, a skoro działa nie zamierzam inwestować w nowy sprzęt.
Dariusz, z tego co podkreślałeś twórcy się rozwijają proponuję porównać ten model z jego poprzednikiem.

--

pates

#132 ·

Hmm, kosztuje 1500 zł ponad a nie ma nawet wifi 6? Słabiutko.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

dariusz.1991

#133 ·

Dobry Odtwarzacz płyt winylowych kosztuje tyle samo a nie ma ani dyktafonu, ani radia, ani przeglądarki internetowej.

dariusz.1991

#134 ·

ZZapomniałem dodać, że można przecież kupić gramofon za 150 zł umożliwiający zgrywanie płyt do mp3.

Zuzler

#135 ·

3 likes
Dariuszu, nie porównuj sracza do kołacza.

grzezlo

#136 ·

Ale co wy chcecie od Dariusza. Czy wciska komuś ten sprzęt, proponuje niekorzystną zamianę, wymusza entuzjazm? Nie. Sam ma i się z tego cieszy, może komuś tez przypasuje.
Gdyby nie to ograniczenie do apek producenta, to sam bym rozważał, ale co mi po telefonie, na którym własnych apek nie potestuję.
A właśnie, a może pliki .apk można instalować. Masz możliwość to sprawdzić w praktyce?

Zuzler

#137 ·

2 likes
Grzegorzu, ja nic do niego nie mam, stawiam jedynie tezę, iż zastosowane przez niego porównanie jest... No, średnio trafne.

grzezlo

#138 ·

Porównanie nie jest złe, i gramofon i taki telefon jest dla wąskiej, rzecby można elitarnej grupy odbiorców.
Jeśli za kryterium przyjmiemy satysfakcję z wydanych pieniędzy, to można porównywać takie dwa zakupy.

Zuzler

#139 ·

2 likes
Niekoniecznie. Gramofon służy bowiem do czegoś zupełnie innego, porównanie więc jego funkcjonalności i funkcjonalności telefonu jest średnio przekonujące.

magmar

#140 ·

Tak ZUzler ale w erze dostępnej cyfryzacji słuchanie płyt z gramofonu to hmmm troszeczkę koneserstwo i jakoś na to jest przyzwolenie społeczne.
Uwaga, uwaga sama jestem fanką płyt winylowych.
Kreślę się ze szczyptą snobizmu
Towarzyszka Magmar
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Poprzednia 7 / 38 Next