Jakim cudem nie ma tu jeszcze wątku na temat tego znienawidzonego przez większość niewidomych badziewia? Na wielu listach mailingowych, grupach i innych miejscówkach widziałam o tym dyskusję i sama się do niej włączałam, próbując wszystkiego. Powertoys, jakieś dziwne skrypty pisane w Pythonie, appki z Githuba, nic nie zdawało egzaminu. Aż tu nagle... Jedna myśl: co powoduje rozpirzanie się tych wszystkich apek? Przechwytywanie klawiatury w NVDA. Druga myśl: a co gdyby zrobić wtyczkę do NVDA... Trzecia myśl: przecież już jest coś takiego! jeśli chcecie zmienić copilot na klawisz menu kontekstowego, to wystarczy wam wtyczka remap applications key. instalujecie, ustawiacie w zdarzeniach wejścia, przy okazji polecam ustawić od razu kontekstowy na skrót copilota, a shift kontekstowy na skrót shift+copilot I kurna gotowe! A jeśli potrzebujecie prawego controla, albo jakiegoś innego klawisza, to pewnie potrzebna Wam będzie wtyczka macro studio, ale nie wiem jak działa, więc o tym już nie opowiem.
OK, nie były zależne, ale jak wiesz NVDA hookuje klawiaturę i stąd się działy tego typu hocki klocki. @Pates wiem, ale co się człek nawnerwia, to jego.
Ja u siebie na laptopie Lenovo mam tak, że jak chcę nacisnąć menu kontekstowe, to naciskam skrót FN+Copilot, i wtedy mam menu kontekstowe. Nie wiem, czy to zadziała u wszystkich ludzi. Mój laptop to Lenovo P15S Gen 4 AMD.
nie mam win 11, nie mam klawisza copilot, a tam gdzie mogę / muszę / klient sam wymaga wypirzam możliwie komponenty system wide AI z windowsa. AI jest świetne, ale nie gdy wpierdziela się między wódkę a zakąskę
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT