Jakie Brailesensy polecacie?
Wróć do Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#21 misiek
Mało ważne.
#22 longshoot
czym to sié róni od braille nota tak btw, bo ciekawi mnie to?
#23 pates
nie jest dotykowe np, nie w całości i ma dedykowane appki
#24 paulinabuczynska98
Ja policiłabym braille sensa u2, bo dobrze się na nim pisze i czyta z resztą też. Poza tym są tam takie funkcje jak radio internet i poczta email. Tylko, że poczta nie działa, ale tak to spoko.
#25 paulinabuczynska98
Poza tym po braille sensy lepiej zgłaszać się do ece, bo tam je produkują i sprzedają, ażeby w harpo to robili to z tym się nie spotkałam.
#26 paulinabuczynska98
A tak w ogule to braille sensy produkuje koreańska firma hims.
#27 pates
polaris lepiej brać, ma wszystko co u2 i można instalować nanim appki
#28 lwica
Decyzja podjęta, biorę Polarisa. Mam nadzieję, że uda mi się go dostać.
#29 misiek
Paulina Buczyńska- sama sobie przeczysz. Produkują je w EcE, ale produkuje je firma koreańska Hims. To może zdecyduj się kto? Poczta jest, ale nie działa. No w Eltenie też są media, ale nie działają, a co tam- polecam, to że nie działają to taki przecież nieistotny szczeguł.
#30 sanklip
Produkuje je firma
Hims,
EcE to tylko dystrybutor/sprzedawca - na Polskę.
No,
ja dalej się swojego trzymam,
pocztę,
internet
i radio
to i laptopy mają.
Ale ta poczta,
to Ci od początku nie działa?
Lwiczko,
jak ogarniesz Polarisa,
to daj znać,
jakie wrażenia z użytkowania.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#31 pates
wiadomo że lepiej linijkę do lapka kupić ale jak masz możliwość czemu nie brać
#32 papierek
z braille sensem jest zwykle taki problem, że ma dużo funkcji, ale żadna nie działa poprawie w stu procentach. Poza edytorem tekstu :D
#33 misiek
Hehe- to akurat prawda. Nawet stary classic miał ze wszystkim problemy.
#34 lwica
Okazało się, że brailesensów nie oferują, więc biorę linijkę, o wdzięcznej nazwie Braillian 40. ;)
#35 pates
lepiej by było q braille xl albo braille edge
#36 paulinabuczynska98
Mi tam w braille sensie działa wszystko, oprucz poczty, tylko, że czasami się zawiesza. Braile sensa klassika używałam też, tyle, że one są niedobre stare złomy i działał mi tydzień, czy dwa, a puzniej się zawieszał i nie dało się nic z nim zroobić.
#37 papierek
nooo właśnie, się dziwiłem, bo wydawało mi się, że harpo nie ma braille senseów.
#38 lwica
Wiecie, Harpo miało prezentację u nas, więc widziałam sprzęt, i coś tam o nim wiem, nie chcę brać w ciemno, więc biorę to co oni mają.
#39 daszekmdn
Od harpo lepiej nie brać. Wziąłem kiedyś laptopa jak nie ogarniałem niczego i ktoś po prostu załatwił, to dorzucili program za 1800 chyba. Sprzęt tyflo pomimo swojej badziewności wykonania kosztuje dużo. Lepiej już sobie laptopa kupić lepszego niż to wszystko.
#40 pates
dokładnie. Ja bym brał z ece np q brailla albo edge.