FinalMUD

FinalMUD

Założony przez Postukujacy 135 wpisów ostatni wpis 1 miesiąc temu Strona 3 z 7

#41 Edytowano

Ogólnie to powodzenia jak najbardziej, natomast przeraza mnie to jak proste rzeczy trzeba ludziom dawać, żeby chcieli cokolwiek robić. Boty automatycznie expiące, masz, będziesz grał. Wszystko na triggerach to akurat było zawsze... Gratulejszian.

Generalnie pomysł jest taki, tak bardziej długofalowo, żeby takie proste expienie dało się robić na bocie, a będą też tereny dużo bardziej wymagające, gdzie z botem to za daleko się nie zajdzie. Obecnie trwają pracę nad czasowymi dungeonami.

tylko dlatego, że ten bot tam jest, nie znaczy, że musisz go włączać.

Moim zdaniem bardziej to walka w złap mnie, jeśli potrafisz. I te wszystkie starania i mechanizmy na wykrywanie anomalii automatyzacyjnych w różnych procesach. Tu sprawa stoi jasno, botować mogą wszyscy jeśli ogarną tylko jak to robić.
INFP

@Longshot, to tak jakbyś powiedział, że każdy w grze może cheatować, bo na to pozwalamy, ale ty nie musisz.
Mnie to akurat faktycznie odrzuca, że ktoś 24 na dobe sobie wolno będzie ekspić i będzie mieć sporo wyższy poziom niż ktoś kto solidnie pogra 3 godziny dziennie.
Nawet jak na wyższych poziomach będzie ciężko w mocnych krainach z automatem ekspić, no to i tak po prostu będzie się ekspić na trochę słabszych.
Fakt, że graczy to sporo przyciągnie, na arce też dużo ludzi tak ekspi na pół gwizdka, bo w walce nie muszą nic klikać.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

no ale tu nhie ma poziomó y aspektu itd ale poziomó postaic nie widziałem. I zresztą co ci przeszkadza, że ktoś sobie expi automatycznie przeciez ty z tym kimś nie walczysz czy coś.

Dla wielu graczy przelatujące cyferki i rosnące liczby są czymś atrakcyjnym. Naprawdę wielu takich jest. Zapuszczasz automat i patrzysz jak ci wszystko rośnie.
Ale żeby niebyło tak totalnie kolorowo to muszę przyznać, co Rogan na pewno sam potwierdzi, że są sytuacje w trakcie expa, że jakby cie nie było to mozna przegrać kiedy coś się wywali albo traficie na wyjątkowo upierdliwego NPCa. Czy jak kogoś z gry wywali.
INFP

No to mi przeszkadza, że np. czasami lubię sobie sprawdzić kto jaki level ma, zobaczyć ile mi do niego brakuje, a tu to sensu nie ma zbytnio.
Po drugie takie to hm lamerskie jak dla mnie, sobie grasz te 100 godzin w tygodniu na bocie i masz wymaksowaną postać.
Na cygnusie też 1 gracz sobie tak poustawiał postać, że sama expiła, robiła questy i grała prawie 24 na dobę:D
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

no a jak śmierć wygląda? Sporo tracisz? Jak mało, to w sumie i tak te boty rekompensują pad raz na jakiś czas. Pewnie znowu jak ktoś lepszy byłby w ustawianiu botów, to też pady by zniwelował.

nie wiem ja tam się ciesze, że jest coś nowego. Nie jestem wymagający, a gier gdzie wychodze z lokacji i muszę expić ciężko przez 10 godzin mnie nie kręcą.

Z tego co pisali, to pady nie zabierają ci nic, tylko wyłączają cię na dwie minuty z akcji. Jeszcze nie zdarzyło mi się nigdy zezgonić tu. Dość uwazam na to.

Ogólnych leveli postaci nie ma, ale rozwija się wybrana broń duszy, której wygląd odzwierciedla jej poziom. Jak ktoś dobywa broni duszy to widać, co trzyma w rękach. Rozwijają się cechy postaci, które mają swoje nazwy poziomów, ale widać każdy zdobyty i brakujący do wzrostu punkcik. Rozwijają się umiejętności i też dokładnie widać ile brakuje do ulepszenia.
Tu ciekawostka jest taka, że mozna mieć więcej niż 100% danej umiejętności. Sufitu jako takiego nie ma, jednak rozwijanie powyżej stu to już jest straszna orka.
INFP

trzeba iśc na cmentarz albo jaskinie troli może coś podskoczy, bo narazie to słabo.

Oczywiście przy zgonie postaci na miejscu zostaje jej ciało z ekwipunkiem, po który trzeba wrócić i odzyskać.
INFP

#54 Edytowano

Cmentarz na razie dla ciebie dużo za silny. Trolle także. Goblinom dajesz radę? jest ich tam trzy poziomy i boss.
INFP

gobline strasznie słąbe. na cmentarzu z kolegą dzisiaj zaczęliśy bijemy wsumie nie są jakieś ciężkie.

bandytó sam bez problemu też robie.

a ucieka się wpisując kierunek czy flee i biegasz niewiadomo gdzie?

pytanie mam. Mogę gdzies zdobyć jakieś buty i reszte zbroi, bo u tego kowala w solgardzie nie ma.

Ucieczka polega na wyjściu z lokacji, nic przy tym nie tracisz. Bot też jest w stanie sam uciec jak mu ustawisz próg ucieczki hp, many albo staminy.

Kowale są także w Mlynowej Gorce, Gornej Wsi i w kamiencu. Przejrzyj u nich sprzęt, to może coś znajdziesz. Jak tu już było pisane na razie jest mało itemów zakodowanych.
INFP

a jak to jest z tą bronią duszy. Na którym poziomie coś się odblokuje. Ta kapłanka mówi, że będzie mogła coś zrobić.