Windows 12
Wróć do Systemy (Windows)#41 zywek
jakimś ichnym, na Linuksie ponoć korzystającym z sdl2
#42 patricus
więc, linux nawet nie ma pożądnego edytora dźwiękó oprucz audacity który jest beznadziejny.
#43 Adasadula
Auda nie jest taki zły, szczególnie jeśli mówimy o edycji dźwięku, a nie tworzeniu muzyki
-- (patricus):
więc, linux nawet nie ma pożądnego edytora dźwiękó oprucz audacity który jest beznadziejny.
--
#44 patricus
auda nawet nie ma efektu radia a w reaperze masz,
i ponąć nie wspiera vst3 więc wszystkie dobre efekty na głos nie działają.
#45 Adasadula
WTF, jaki znów efekt radia :D, a VST3 AC wspiera jakoś od chwili jak Steinberg zakończyło wspierać VST2
-- (patricus):
auda nawet nie ma efektu radia a w reaperze masz,
i ponąć nie wspiera vst3 więc wszystkie dobre efekty na głos nie działają.
--
#46 daszekmdn
Nie ma czegoś takiego jak efekt radia. Naucz się używać sensownie EQ i sam se zrobisz. To, że jakiś edytor daje Ci domyślnie jakieś tam efekty jeszcze o nim w żadnym stopniu nie świadczy. Świadczy jedynie o Twoich własnych umiejętnościach. Skoro nie potrafisz go zrobić samodzielnie, to nie edytor jest zły, tylko Twoja wiedza. Inna rzecz, że Audacity ssie i każdy profesjonalny Ci to powie.
#47 patricus
eq to miałem przez kolegę ustawione w reaperze. jak audacity pozwoli to łatwiej zrobić było by fajnie a nie mogę na pewno nawet presetów ustawiać.
#48 daszekmdn
To naucz się sam czegokolwiek a nie licz tylko, że ktoś Ci ustawi. Takich, co to im ktoś kiedyś coś ustawił jest masa. Nie wiedzą jak co działa, nie wiedzą jak używać i widać to po ich produktach. Tyle ode mnie. Są poradniki na https://reaperaccessibility.com/
Polecam ruszyć głową i poczytać albo zapytać tych, co ogarniają, i jak będą mieć czas wytłumaczą.
Żeby nie było, znawcą Reapera nie jestem. Ledwie go ogarniam. Używam od lat do większości rzeczy Goldwave, bo tak mi wygodnie, ale nie jojczę, że się czegoś nie da w Reaperze.
Wiadomo, jest upierdliwy i nadal uważam, iż Protools bije te wszystkie Windowsowe edytory na łeb. Czy zrobił bym dziś coś po latach w Protoolsie? Pewnie nie. Ale czy to znaczy, że mam teraz narzekać?
#49 patricus
zapisałem se preset i mam
#50 Adasadula
LOL, to świadczy jedynie o tobie, a nie o edytorze audio @patricus. Audacity wcale nie jest taki zły, szczególnie jak na całkiem opensourceowy produkt. Tak, nie wyobrażam sobie w nim pracy na codzień, ale nie jest prawdą, że jest kompletnie do bani. W czasach gdy na pół daily służył mi ubuntowy pingwinek, używałem, a owszem, i kilka całkiem sensownych produkcji w nim zmajstrowałem.
Swoją drogą audacity ma bardzo ciekawą featurkę, czyli OpenVino ;)
#51 patricus
co to jest?
#52 Adasadula
A może by tak jaśniej ;)?
-- (patricus):
co to jest?
--
#53 patricus
OpenVino
#54 Adasadula
Lokalna generatywna AI w skrócie. Choć równiedobrze mógłbyś sobie to sprawdzić SAM w google, bośistota technologicznie (chyba) samodzielna, ale co ja tam wiem.
-- (patricus):
OpenVino
--
#55 daszekmdn
Jak to co, internetowy korkociąg. Klikasz, wysówa się z komputera i sam otwiera butelkę Carlo rossi czy innego tam. 🤣.
Przepraszam... Musiałem...
#56 misiek
A wątek podobno o Windowsie