palenie papierosuw, picie alkocholu, używanie narkotykuw oraz uzależnienie się od lekuw przez osoby niepełnosprawne.
Wróć do Środowisko niewidomych#81 tajan1991
jak by ludzie byli mądrzy to obostrzenia nie były by potrzebne.
#82 camila
Człowiek już taki jest, że umiaru nie zna, ale tak jest ze wszelkimi używkami. Alkohol często przyczynił siędo przedłużania naszego gatunku :D ale w ciągach jest destrukcyjny, zniszczył wiele rodzin, związków, relacji, i istnień. Palenie fajek po jakimś czasie staje się bezproduktywnym nawykiem, bo ni to uspokaja, ni to pomaga. Raczej staje się kolejną fizjologiczną potrzebą oprócz jedzenia i picia. Marihuana jako niepozorny, miękki, i w ogóle nieszkodliwy narkotyk wcale nie jest taka nieszkodliwa, bo w nadmiarze ryje łeb tak, że trudno potem z tego wyjść. Problem jest naprawdę głębiej niż same ustawy ograniczające. Nie da nic wpajanie ludziom, że używki są złe zaczynając od szkół, kończąc na mediach, ludzie powinni być raczej edukowani w sensie: jak obchodzić się z danym środkiem, by nie zrobićsobie krzywdy. Czy sięuzależni, czy zejdzie, to niestety już nierzadko jego wybór.
#83 Adrian
Ja powiem tylko tyle. Nie palę, nie piję i nie ćpam. Także tyle ode mnie. Też myślę, że uzależnić się możemy jak osoby sprawne. Tak jeszcze co do alko. Nie znoszę tego dziadostwa!!!!!!!! Nawet okazyjnie nie piję. Nie cierpię też chamstwa. Mówisz komuś, że nie pijesz to często zaczyna się szereg pytań a dla czego a może troszkę a bo się obrażę. Nie chce mi się tłumaczyć i chamuję się tylko żeby nie palnąć jakiegoś głupiego tekstu i pozostaje mi tylko grzeczne nie dziękuję!!!!!!!
#84 camila
No co! Ze mną się k*a nie napijesz?! :D
#85 mucha
na tym polega polska gościnność
#86 cinkciarzpl
Podobno w rosji na dalekiej prowincji kiedyś było tak, że wypić musiałeś, chyba że przeszedłeś żółtaczkę. :)
#87 misiek
Powiem krótko- szacuneczek.
--Cytat (Adrian):
Ja powiem tylko tyle. Nie palę, nie piję i nie ćpam. Także tyle ode mnie. Też myślę, że uzależnić się możemy jak osoby sprawne. Tak jeszcze co do alko. Nie znoszę tego dziadostwa!!!!!!!! Nawet okazyjnie nie piję. Nie cierpię też chamstwa. Mówisz komuś, że nie pijesz to często zaczyna się szereg pytań a dla czego a może troszkę a bo się obrażę. Nie chce mi się tłumaczyć i chamuję się tylko żeby nie palnąć jakiegoś głupiego tekstu i pozostaje mi tylko grzeczne nie dziękuję!!!!!!!
--Koniec cytatu
#88 mucha
moim zdaniem jeżeli chodzi o osoby sprawne czy nie pełno sprawne to nie powinno być takiego rozróżniania w przypadku jakich kolwiek uzależnień
#89 biedrona333
--Cytat (Adrian):
--Koniec cytatu
ja też nie piję no może jak jest okazja to jednego lub dwa kieliszki.
#90 misiek
To może od razu powiedz, że pijesz tylko w dni robocze, niedziele i święta?
--Cytat (biedrona333):
--Cytat (Adrian):
--Koniec cytatu
ja też nie piję no może jak jest okazja to jednego lub dwa kieliszki.
--Koniec cytatu
#91 cinkciarzpl
A ja jestem przeciw wodzie. Też trucizna :P
#92 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
--Cytat (DJGraco):
Nie nawidzę papierosów, alkoholu narrkotyków, to świstwo bleeeeeeee nigdy do moich ust się nie dostanie! Tyle mam do powiedzenia.
--Koniec cytatu
ja mam takie samo zdanie.
#93 tajan1991
Ja od dawnych eksperymentów niczego nie ruszam i nie czuję tęsknoty. Pamiętam tylko jak to n początku gimnazjum spotkałem się po raz pierwszy jakoś z paleniem u niewidomych ale całkowicie niewidomych i byłem zaskoczony jak oni mogą to robić.To jakoś tak mi się zapamiętało.
#94 misiek
Dokładnie tak samo, jak wszyscy inni.
-- (tajan1991):
Ja od dawnych eksperymentów niczego nie ruszam i nie czuję tęsknoty. Pamiętam tylko jak to n początku gimnazjum spotkałem się po raz pierwszy jakoś z paleniem u niewidomych ale całkowicie niewidomych i byłem zaskoczony jak oni mogą to robić.To jakoś tak mi się zapamiętało.
--
#95 mucha
nie rozumiem tego rozdzielania niewidomych i widzących jeżeli chodzi o palenie
#96 Lowca_Androidow
Ja również nie, co to ma do rzeczy, widzący czy nie, wszystkich jednakowo potraktuje tytoń i inne zawarte w papierosach substancje, to samo się tyczy alkoholu czy narkotyków i innych używek.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#97 camila
W ogóle, rozwala mnie nazwa tego wątku, jakby "osoby niepełnosprawne" były na tyle "niepełnosprawne", że nawet nie potrafiłyby się czymkolwiek intoksykować :D
#98 mucha
no mnie też to śmieszy niewidomi w pewien sposób a przynajmniej nie któży próbują pokazać, że jednak stereotypy mają rację bytu co więcej są prawdziwe
#99 misiek
Dlatego rozdzielmy niepełnosprawnych od niepełnosprytnych.
-- (mucha):
no mnie też to śmieszy niewidomi w pewien sposób a przynajmniej nie któży próbują pokazać, że jednak stereotypy mają rację bytu co więcej są prawdziwe
--
#100 mucha
to może powinniśmy zmienić nazwę wątku a raczej jej końcówkę przez osoby niepełnosprytne?