Stacje radiowe

radio eska - wątek tekstowy

Założony przez paulinabuczynska98 194 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 4 z 10

Właśnie, mi chodziło o ukkf i jaśnie o tym napisałem.
--Cytat (Puszkin):
Tak, ale Eska jest na FM, zatem nie odchodźmy od tematu, na FM niekoniecznie tak jest i basta.

--Koniec cytatu

ja nie słucham eski przez fm tylko przez eska go.

Z regóły nie słucham,
ale testuję
i piszę,
co następuje:
Na androidzie
aplikacja Eska go
bangla bez problemu,
dostępne prawie wszystko,
łącznie ze zmianą częstotliwości,
więc można korzystać,
jak by kto chciał.
Pzdr.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Dzisiaj Radio Eska wymieniła recurrenty, czyli tzw. starsze utwory.

W nocy z wczoraj na dzisiaj Radio Eska od północy do piątej rano grało fajne, stare, zagraniczne utwory.
Przez 3 tygodnie od 1 kwietnia miała miejsce zabawa Szybcy bogaci. Chodzilo o to, żeby odebrać jaknajszybciej telefon i tak: po pierwszym sygnale wygrywało się 3000 zł, po drugim 2000, po trzecim 1000, a po czwartym sygnale kasy nie było.
Od 18 marca z kolei wprowadzili przed ostatnią reklamą jingiel "To będzie ostatnia reklama".

A jeżeli chodzi o tą ostatnią reklamę to w każdej besce tak jest, czy tylko w łudzkiej.

W każdej.

Pamiętam jak takie zabawy po pierwszym sygnale były kiedyś na Radiostacji i Planecie. Próbowałem wiele razy, ale nigdy mi się nie udało.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Ja niestety niewiele z radio stacji pamiętam, a szkoda.

#71 Edytowano

Coś pamiętam od 2003 roku, czy było lepsze od Eski? Na pewno część utworów była grana szybciej.

Tu nawet nie chodzi o to, co było grane szybciej. Mieli lepsze playlisty, lepszy styl prowadzenia audycji, jak i samych prowadzących, a nawet utwory, które nigdy nie były na Esce zagrane. I nawet audycje tematyczne jak np- Gadugadu, czego takiego Eska nigdy w życiu nie miała. Gadugadu- to był program dwutematyczny. W pierwszej części był poruszany dany temat przez prowadzącego, na który przez godzinę, lub dwie- czyli przez cały program wypowiadali się widzowie. Druga część to był wywiad ze znanymi osobistościami danej branży. Czasem program posiadał przez dwie godziny temat prowadzącego dla słuchaczy, czasem dwógodzinny wywiad z daną osobą z wybranej branży, czasem godzinne wywiady z dwoma, lub trzema osobami z różnych branż, czyli- w każdej godzinie inne osoby i inna branża, a co za tym idzie- inny temat, a czasem w pierwszej lub drugiej godzinie była audycja tematyczna dla słuchaczy, a w następnej wywiad.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Nie wiem nie słuchałam radio stacji i planety i tak uważam, że eska jest najlepsza.

#74 Edytowano

@Łysy Gadu Gadu pamiętam, acz RadioStacja nie była moją ulubioną stacją radiową. Być może przez słaby zasięg, ale ciężko mi powiedzieć
Wracając do Eski w nocy z wczoraj na dzisiaj również grane były zagraniczne utwory.

Ja pamiętam czasy jak zarówno na Esce jak i Radiostacji nocami był grany rap i generalnie czarne rytmy. I to nie bylejakie, bo nawet takie utwory, które nie były puszczane na codzień.

Ja też pamiętam, w Esce się pasmo nazywało HipHop Noc, a w radiostacji zdaje się, że HipHop Generacja, albo kompilacja w radiustacja.

A na wątku głosowym było jeszcze o jakichś wpadkach prezenterskich w tym radiu, że na przykład po reklamie była cisza.

Tak, jeśli reklamy się wcześniej skończą, to jest cisza, bo czekają na połączenie z centralą.