EltenLink

Nowa appka, Seeing Assistant Go

Wróć do inne

#41 papierek

Czy dałeś dostęp do lokalizacji też kiedy nie używasz aplikacji, czyli do lokalizacji w tle? Bo wtedy tylko będzie ci dzialać przy zablokowanym ekranie.

po co mi sygnatura?
2025-04-24 14:39

#42 Numernabis

Aha, ja ustawiłem, że tylko podczas używania aplikacji, teraz zmieniłem na "zawsze" no i jutro sprawdzę.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-04-24 15:54

#43 Numernabis

Dziękuję, udało się.
-- (zywek):
Pobierasz, klikasz na pliku udostępnij, wyszukujesz Go i jeśli się pojawi pytanie, co zrobić z plikiem, to po prostu zapisujesz jako bazę i już.
A jeśli się pojawi, że ze względów bezpieczeństwa nie udało się zaimportować blablabla, to szukasz tam przycisku przeglądaj i wskazujesz mu ręcznie ten pobrany plik, i dalej jak powyżej.

--

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-04-24 18:36

#44 Numernabis

Moje spostrzeżenia.
No nie wiem jak Wy to robicie, że Wam działa prawidłowo.
Dzisiaj testowałem w trasie, wyznaczyłem sobie trasę do Leviatana, mówił mi, że jest na południu, a jest na północy, ale nie to jest najgorsze, kazał mi skręcić w lewo a potem w prawo, doszedłem do skrętu, powiedział skręć w lewo, no to skręciłem, idę, a za chwilę mam komunikat:
Oddalasz się od wyznaczonego punktu
Nic dziwnego, bo Leviatana miałęm za plecami i powinien mi kazać skręcić w prawo, a nie w lewo.

2025-04-28 19:20

#45 adelcia

najlepiej jest się komunikować z autorem prrogramu,
jak to faktycznie jest błąd i mu się wyślę logi to może w nich oś odkrić i naprawić.-- (Numernabis):
Moje spostrzeżenia.
No nie wiem jak Wy to robicie, że Wam działa prawidłowo.
Dzisiaj testowałem w trasie, wyznaczyłem sobie trasę do Leviatana, mówił mi, że jest na południu, a jest na północy, ale nie to jest najgorsze, kazał mi skręcić w lewo a potem w prawo, doszedłem do skrętu, powiedział skręć w lewo, no to skręciłem, idę, a za chwilę mam komunikat:
Oddalasz się od wyznaczonego punktu
Nic dziwnego, bo Leviatana miałęm za plecami i powinien mi kazać skręcić w prawo, a nie w lewo.

--

2025-04-29 08:04

#46 balteam

Polecam czasami wybrać trasę najkrótszą zamiast optymalnej, na jednej trasie optymalna mi każe z 5 razy przejść z jednej strony ulicy na drugą, no ale najkrótsza trasa też podobno może czasami źle wyznaczać, w każdym razie jeśli jakaś trasa wam się źle wyznacza, zobaczcie czy pomoże wybór najkrótszej trasy. Może Numerabis właśnie to rozwiąże twój problem.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-04-29 10:24

#47 Numernabis

OK, dzięki, potestuję.

2025-04-29 11:12

#48 Numernabis

Jeszcze nie testowałem, ale np. jak wybieram kompas to pokazuje mi odwrotnie kierunki, tam gdize mam zachód mówi mi wschód i odwrotnie, to i nic dziwnego, że kierunki podaje mi niewłaściwie w czasie trasy.

2025-05-01 14:22

#49 balteam

Pobierz jakiś kompas i zerknij czy w innej apce ci będzie działać prawidłowo. Tak dla przypomnienia, górna krawędź dalej od ciebie, jak telefon leży na płasko, to ekran niech będzie skierowany do sufitu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-05-01 14:30

#50 Numernabis

Tak trzymam.
To samo miałem w poprzednim telefonie Galaxy S8 i innych nawigacjach, kompas wskazywał odwrotnie kierunki

2025-05-01 14:52

#51 Numernabis

Nie wiem, ale może to w tym tkwi problem.
Otwieram kompas w apce, u góry jest menu, ale jak fliknę to mam "Kompas nieaktywny", jak go aktywować?
Nieaktywny, ale gada i wskazuje kierunki tyle, że niewłaściwe.

2025-05-01 15:00

#52 papierek

Poszukaj w google, jak skalibrować kompas, może to coś da? Ciekawe, że to samo pojawia ci się przy różnych telefonach.

po co mi sygnatura?
2025-05-01 15:25

#53 midek

nigdy nie miałem rpoblemów z kompasem tzn. raz w dotwalkerze. radziłem sobie przy pomocy apki gps essential, gdzie też była kalibracja kompasu.

2025-05-01 16:04

#54 balteam

No ja też tego problemu nigdy nie miałem w normalnych telefonach gdzie kompas był, dlatego pobierz jakiś kompas z google play i zerknij jak działa.

2025-05-01 17:15

#55 guliwer

Masz Flipa.
Która część telefonu pokazuje Ci północ przy rozłożonym telefonie, tam gdzie głośnik czy tam gdzie USB?
I jak przy złożonym tam gdzie zawias czy ta druga strona?
Czy ekran do dołu czy do góry to raczej nie ma znaczenia, chyba że w Flipie ma, ale nie wydaje mi się.
-- (Numernabis):
Tak trzymam.
To samo miałem w poprzednim telefonie Galaxy S8 i innych nawigacjach, kompas wskazywał odwrotnie kierunki

--

2025-05-01 17:35

#56 Numernabis

Nie wiem o co chodzi i w czym rzecz, ale...
Jak pisałem na dole kompasu mam menu i obo komunikat "Kompas nieaktywny" i wówczas podaje mi odwrotnie kierunki.
Teraz odpaliłem kompas w apce i podaje kierunki właściwie,ale obok menu nie mam komunikatu "Kompas nieaktywny" tylko podaje mi azymut i dokładność kompastu i kierunki wskazuje prawidłowo.

2025-05-01 21:05

#57 zywek

Kompas jest nieaktywny gdy telefon nie jest w odchyleniu +-25 stopni od pozycji na płask.

Edytowano 2025-05-02 10:00

#58 zywek

Czyli jeśli np. trzymasz górną krawędzią do góry. Trudno wskazywać jakikolwiek kierunek kompasu pleckami telefonu.

2025-05-02 10:00

#59 Siciliano

Cześć, chętnie bym przetłumaczył appkę dla obu systemów na czeski i słowacki. W razie czego proszę o wiadomość prywatną, to ustalimy szczegóły. Wierzę tylko, że tłumaczenie jest jedno dla obu systemów, a nie osobno dla iOS i Androida, jak ponoć ma Move.

2025-05-03 16:58

#60 midek

Cześć, jeśli ktoś z Was ma jakieś miejsca które można by zmienić bądź zaktualizować na osm, dajcie znaćtutaj: https://nawigacja.s.elten.blog/2025/04/29/miejsca-do-dodania/ wklejajcie współrzędne (w Sago można w szczegółach najechać na koordynaty i kliknąć a potem wkleić gdzieś;-) dodatkowo jakiś najbliższy adres i charakterystyczny punkt. np. jak chcecie dodać paczkomat koło bierdy na polnej to podajcie paczkomat, współrzędne, adres polna 13 koło biedry. Przekaże to na discorda osm polska i za miesiąc pojawi się w seeing assistant go;-)

2025-05-04 14:42