Transcription
Ja używałem tableta Samsung Galaxy Tab S5e z Androidem 11. Wcześniej miał Androida 9, dostał dwie do jedenastki, on u i3-1. Fajny tablet, przez 7 lat był, ostatnio się już całkowicie zepsuł, przez to reagować na dotyk. No, fajny, 4 głośniczki, nawet niezły. Mi się podobał, używałem też najgorszego tabletu, z jakim miałem do czynienia, czyli Kruger Mats Eagle 1069, 10, Android 10, słaby bateria, słabe wykonanie, głośniki to nawet w Xiaomi za 500 zł lepsze. No cóż, niewarty swojej ceny. I przez krótki naprawdę czas używałem też Lenovo Tab M10+, też 4x128, Android 10. Tamto to działało nawet zacnie, było nawet okej, wytrzymałe, wszystko było w nim okej. Poza głośnikami, które były tragiczne. W szkole mamy Lenovo Tab P11 drugiej generacji, z Androidem 14. Od dwunastki dostał do czternastki, 6x128. I tamto działa nawet dużo lepiej. na pewno od tego Samsunga. Dużo lepiej, dużo. Ale no, co mogę się do tamtego tableta przyczepić, że nie da się wyłączyć paska do dzielenia aplikacji. Przynajmniej ja nie mogę znaleźć wyłączenia tej opcji. I to, że na RH Voice jest taki błąd, że jak się RH Voice'a zainstaluje, to problem jest taki, że synteza mowy raz się zgłaśnia, raz ścisza, raz tak, raz tak. Na googlowskiej tego nie ma. Używałem też, przez moje ręce przeszedł Apple iPad Air z 2022 roku. I to jest iPady to jest jedyna rzecz w kategorii Apple, akurat, którą ja lubię. I Apple TV. No i tamto to zasuwało aż miło. Głośniczki naprawdę top. Bateria, czołg. No, a u nas w szkole ostatnio dokupili iPady dziesiątej generacji. 64 giga. Tam to też fajne, ale czuć, że jednak Air ma lepsze głośniki i lepiej po prostu lepiej po prostu sobie radzi z zadaniami złożonymi. Ale co ciekawe, tamten iPad dziesiątej generacji ma lepszą baterię.