Witajcie! zrobiłem tłumaczenie do tej gry, pare żeczy jeszcze nie jest przetłumaczonych, ale większość już jest, więc udostępniam te tłumaczenie. aby z niego zkożystać, należy pobrać plik ktury macie w załączniku, następnie wkleić je do folderu strings, ktury znajduje się w foldeże z grą a następnie uruchomić grę. puźniej trzeba w ustawieniach języka wybrać polski, uruchomić grę na nowo i powinno działać. jeśli chcecie coś tam poprawić to w foldeże z językiem znajdują się rużne pliki tekstowe, kture możecie spokojnie z edytować. możecie też w załącznikach wysyłać jakieś poprawione wersje tłumaczenia. to tłumaczenie powinno działać z najnowszą wersją i z wersją 1.2.4 i 1.2.5. z tymi wersjami to testowałem. aha, to jest zip, więc musicie to rozpakować do tego folderu strings.
Jak dla mnie, trzeba to zrobić od nowa, tu jest wielki bałagan, po za tym błędy fonetyczne i ortograficzne. Nawet nvda protestuje.
Prawda jest okruchem lodu.
Mam pytanie, co jeśli po wykonaniu tłumaczenia i uruchomieniu oprogramowania zacina się mowa na pierwszej literze z pliku menus?
Sprawdzałem konstrukcję plików i wszystko się zgadza.
Swoją drogą, obowiązującą wersją dla tws jest 1.4 i pod tą wersję robiłem moje tłumaczenie.
Pytam, bo może miałeś też taką sytuację. Może nie zgadza mu się kodowanie nie wiem.
Z plików należy wyżucić polskie znaki, bo bgt tego nie przyjmuje. Pokazują się dziwactwa.
Prawda jest okruchem lodu.
ja bym z chęcią zprawdził, ale on niestety chce sapi do prawidłowego uruchomienia, a ja mu go z pewnych przyczyn nie mogę dostarczyć :D. Swoją drogą mam prośbę. Mógł by ktoś może zkopiować mi swój config z %appdata%tw
Wydaje mnie się że tam siedzi plik który jest po części odpowiedzialny za moje problemy xd. Chodzi mi oczywiście po zmianie w ustawieniach speechmode na nvda
Pracuję aktualnie nad tłumaczeniem które będzie działać z najnowszą wersją tws.
Tralalalalaaaaaaaaaaaaaa!