Problem z wejściem w obcję zmian stref czasowych w windows 10 na laptopie Dell.
Wróć do Problemy z oprogramowaniem#1 markus1234
Witajcie. Mam dziwny problem. Gdy klikam w opcję w dacie i godzinie na zmień strefę czasową, to pojawia się taki komunikat: "Nie można kontynuować. Nie masz uprawnień do wykonania tego zadania. Skontaktuj się z administratorem komputera, aby uzyskać pomoc". Nie wiem, jak to się stało, bo kiedyś mogłem normalnie wchodzić w te strefy czasowe i je przeglądać, a teraz nie mogę, bo wyskakuje ten błąd. System to Windows 10, laptop Dell z 2013 roku. Komunikat zauważyłem w środę. Czekam na odpowiedź. Na komputerze stacjonarnym moich rodziców wejście w obcję stref czasowych w dacie i godzinie jest możliwe, bo sprawdzałem, a u mnie jest ten błąd, o którym jest napisane powyżej. Czekam na pomoc i rozwiązanie tego problemu.
#2 misiek
A jesteś zalogowany jako admin?
#3 markus1234
Tak, mam konto Microsoft, więc teoretycznie powinienem być zalogowany jako admin.
#4 misiek
Lepiej zobacz w kontach czy aby napewno.
#5 markus1234
Przed chwilą patrzyłem w ustawieniach konta, jestem administratorem. Więc nie wiem, co tu się podziało, skoro kiedyś mogłem normalnie wchodzić w te strefy czasowe, a teraz nie mogę.
#6 markus1234
Dodam, że na moim drugim laptopie, czyli na Asusie z 2011 roku, wchodzenie w strefy czasowe jest możliwe, sprawdzałem to w zeszłą sobotę. Natomiast jeśli chodzi o Della, to mam wszystkie aktualizacje systemowe zainstalowane, laptop był parokrotnie restartowany, a mimo to dalej nie mogę wchodzić w strefy czasowe, bo wyskakuje ten sam komunikat, który jest napisany w pierwszym poście.