Jaki telefon aktualnie posiadasz?
Wróć do android#121 guliwer
Ja mam wersję na snapie:)
-- (mucha):
S21 jest na eksynosie jeszcze, brat miał do tego roku S21 i gdyby nie to, że zaczął się już grzać to by nie zmieniał. Po czterech latach dalej jest to świetny telefon, który działa i działać będzie długi czas.
--
#122 djdenismusic
Dokładnie. nie każdy jest geekiem. Luzie od sprzętu oczekują przede wszystkim stabilnego działania przez wiele lat. A przeświadczenie, że ludzie tak często zmieniają telefony bierze się stąd, że zazwyczaj tacy są bardziej zauważalni w internecie. Stąd ten stereotyp, że teraz to większość zmienia telefony co 2 lata, albo i częściej xd
#123 balteam
No, wg badania 80% ludzi zmienia telefon co 2/3 lata, to mnie trochę zaskoczyło, innych czytać mi się nie chce, jeszcze tylko pytanie jak drogie kupują, jeśli cośdo 1500 zł, to te 3 lata to sporo.
https://idream.pl/blog-pl/iphone/jak-czesto-polacy-kupuja-nowe-smartfony-i-dlaczego-to-iphone-jest-dobrym-wyborem.html
#124 Numernabis
W prespektywie czasu lepiej kupić droższy, nawet na raty i mieć taki sprzęt przez te minimum 7 lat, wychodzi znacznie taniej niż wymiana co 2 lata tego za 1000 czy 1500 zł.
Już pomijam kwestie konfiguracyjne.
Widzący ogarniają szybciutko, ale u nas wygląda to zupełnie inazej.
#125 djdenismusic
Ja jestem ciekaw, jak będzie działać mój a36 po załóżmy 5 latach, gdzie teoretycznie będzie miał aktualizacje. Kiedyś koronnym argumentem rpoducentów przeciw aktualizacjom była zbyt słaba wydajność.
#126 guliwer
Dokładnie też się nad tym zastanawiałem, dlatego napisałem że flagowce to spoko, ale takie telefony za 1000 czy 1500 to nie wiadomo.
-- (djdenismusic):
Ja jestem ciekaw, jak będzie działać mój a36 po załóżmy 5 latach, gdzie teoretycznie będzie miał aktualizacje. Kiedyś koronnym argumentem rpoducentów przeciw aktualizacjom była zbyt słaba wydajność.
--
#127 guliwer
Dlatego napisałem że dla mnie bezsensu jest jaranie się tym ciągłym wydłużaniem wsparcia telefonów, jak i tak większość owiele szybciej wymienia telefony.
-- (balteam):
No, wg badania 80% ludzi zmienia telefon co 2/3 lata, to mnie trochę zaskoczyło, innych czytać mi się nie chce, jeszcze tylko pytanie jak drogie kupują, jeśli cośdo 1500 zł, to te 3 lata to sporo.
https://idream.pl/blog-pl/iphone/jak-czesto-polacy-kupuja-nowe-smartfony-i-dlaczego-to-iphone-jest-dobrym-wyborem.html
--
#128 pates
S21 dalej ma jakieś aktualizacje, przynajmniej zabezpieczeń, a to dobrze.
-- (guliwer):
Zobaczymy kto pierwszy z was coś zmieni;)
Pewnie że testować można, tylko po co potem zmieniać telefon który dobrze działa na coś testowanego?
No właśnie o to się rozchodzi o to zamulanie.
Flagowce mogą nie zamulać, ale weźcie takie telefony za tysiaka czy za 1,5 ciekaw jestem jak one będą działać po 6 czy 7 latach...
Muszę wziąć mojego S21 na Snapie dla testów i sprawdzić. Ciekaw jestem jaki on w ogóle ma Android i jak działa, ale pewnie nie będzie mulił, bo to był flagowiec.
No ale jak napisałem, ciekaw jestem kto pierwszy coś zmieni:)
Mam swój typ, zobaczymy czy dobrze myślę:)
--
#129 misiek
Stabilnością, szybkością działania, responsywnością i większą intuincyjnością. Przy nim Samsung to ociężała krowa, gdzie Sony na Talkbacku na syntezie Google śmiga o wiele szybciej niż Samsung na Rhvoice czy Espeaku. Ja cały czas mniej, lub bardziej obwiniałem screenreader i syntezę za ociężałość, ale widzę że wszystkiemu winna jest nakładka.
-- (djdenismusic):
Dokładnie. Poza tym jaką przewagę ma jakaś nic nieznacząca w dzisiejszych czasach xperia, nad samsungiem?
--
#130 misiek
Wow, no to faktycznie długo w pieruna.
-- (pates):
Jeśli coś działa dobrze to w gruncie rzeczy po co wymieniać? Lubię nowości, testować i zmieniać, ale nie mam parcia zwłaszcza na sprzęt na daily, albo telefon właśnie. A co do wsparcia no to jest to jednak dość ważne. I nie Miśku, Chinole jak je nazywasz też mają teraz często minimalnie 3 lata wsparcia, bo to są nowe wymogi.
--
#131 misiek
Mam pięcioletni Oppo reno 4 lite i jak na swoje parametry działa bez zarzutu i bezproblemowo.
-- (guliwer):
Zobaczymy kto pierwszy z was coś zmieni;)
Pewnie że testować można, tylko po co potem zmieniać telefon który dobrze działa na coś testowanego?
No właśnie o to się rozchodzi o to zamulanie.
Flagowce mogą nie zamulać, ale weźcie takie telefony za tysiaka czy za 1,5 ciekaw jestem jak one będą działać po 6 czy 7 latach...
Muszę wziąć mojego S21 na Snapie dla testów i sprawdzić. Ciekaw jestem jaki on w ogóle ma Android i jak działa, ale pewnie nie będzie mulił, bo to był flagowiec.
No ale jak napisałem, ciekaw jestem kto pierwszy coś zmieni:)
Mam swój typ, zobaczymy czy dobrze myślę:)
--
#132 DJGraco
Ja swój Xiaomi Redmi Note 11 pro 5g mam od 2022 roku od lipca dokładnie i co do szybkości działania to jest spoko, korzysta mi się z niego dobrze.
Aczkolwiek moim następnym telefonem na pewno nie będzie Xiaomi, myślę nad Pixelem by spróbować, ale jeszcze nie teraz. Telefonu jeszcze nie zamierzam zmieniać
#133 adelcia
ja zmieniam po 2 latach, bo w tzecim roku moje tanie telefonyjuż nie dostają androida, więc biorę coś nowego.
gdyby te telefony z dłuszym wsparciem dajmy na to samsungi nie skosztowali tak dużo, to bym sięgnełam po tkaie coś, żeby mieć dłużej zapewnione androidy.
ale skoro telefony w granicy 150 200 eur tknie mają, to co dwa lata zmieniam.-- (guliwer):
Dlatego napisałem że dla mnie bezsensu jest jaranie się tym ciągłym wydłużaniem wsparcia telefonów, jak i tak większość owiele szybciej wymienia telefony.
-- (balteam):
--
--
#134 patricus
mam galaxy s23 ultra, oneUI 7 ale zaniedługo 8 instaluję tel fajny ale tb zhackowałem aby mieć googleowski.
#135 Adasadula
Dobry hakier xd, ale to chyba wystarczy przez ADB ;)
-- (patricus):
mam galaxy s23 ultra, oneUI 7 ale zaniedługo 8 instaluję tel fajny ale tb zhackowałem aby mieć googleowski.
--
#136 patricus
tak, wykopałem tego samsungowskiego i wżuciłem googlowskiego
#137 zywek
Hehe, na blind android users jest kilka skryptów na to, które to robią same, także ten.
#138 patricus
i ich używałem, czytając przed uruchomieniem oczywiście.
#139 Monte
Od listopada mam Samsung Galaxy S24.
#140 adelcia
hejwam głównie samsungowci,
powiedzcie mi proszę.
Czy język, tudzieś głos polski samsunga jest międzi tymi głosami offline, które gadają przy pierwszym uruchomieniu po wypakowaniu z pudełka, jak wciśniemy obie głośnoścy naraz?
Dzięky.