Tematy zakazane na Eltenie w grupach rekomendowanych.

ZBanowano mnie niesłusznie w świetle tego, gdy kary za popełnione przestępstwo się daruje

Założony przez magmar 252 wpisy ostatni wpis 7 dni temu Strona 1 z 13

Witajcie,

Dostałam bana globalnego w sumie nie do końca wiadomo za co aż na rok, a gdy łamie się prawo polskie administracja portalu, który działa pod fundacją pozyskującą środki publiczne nic z tym nie robi, choć to nie było pierwsze włamanie na portal.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#2 1 polubienie

Jak to nie wiadomo za co? A co ci napisali w uzasadnieniu? Bo przecież chyba musieli coś napisać.
Слава Україні! Sława Ukraini!

#3 1 polubienie

A tym przestępstwem jest kradzież danych z bloga. A takich włamań na portal było sporo. Napisz @magmar, co ci podano jako powód bana.
May the force be with you!

Przytaczam dosłowną treść bana:

You have been banned.
Reason: Recydywa
Banned until: 2024-12-19 12:51:00
2023-12-20 12:51:00

Dziękuję, że mnie wyręczyłeś i obrażaniem użytkownika.
-- (martinus):
A tym przestępstwem jest kradzież danych z bloga. A takich włamań na portal było sporo. Napisz @magmar, co ci podano jako powód bana.

--

To nazwałamongiś podwójnym standardem.

#7 1 polubienie

No bo to są podwujne standardy. Jak cinkciarz wyzywał od ruskich trolli, to nikt nie reagował. A jak ty napisałaś w wątku o laptopach dla 4 klasistów, to zaraz wielka afera.

tylko pytanie co należało by rozumieć pod pojęciem "recydywa" Bo to jest bardzo ogulnikowe.

Zapytaj kogoś bardziej kompetentnego.

#10 1 polubienie

Zauważmy jedno. Sama tego bana chciałaś, więc po co nażekasz?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#11 3 polubienia

Magmar, co ty się przejmujesz i ciągle mielisz te eltenowe przepisy. Pierdol to. To banda frustratów nie wiedzących co ze sobą zrobić a dostali trochę władzy to czują się ważni. Nie mają pracy siedzą w domu, część ma depresję, inni nie mogą spać. Nawet piszą o swych dolegliwościach w księdze zażaleń. Do tego jeszcze ten ustasz i nkw-dzista. Kont możesz tworzyć ile chcesz, wystarczy nowy adres mailowy a zarejestrować możesz się wykorzystując jakiś serwer vpn i tyle.
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

#12 1 polubienie

Widzisz, chcę to pierdolić tylko nie mogę uzyskać swoich danych np. wiadomości prywatnych.
Tu nawet się nie da konta porządnie zarchiwizować, do Patesa, nie rozmawiamy o banie sierpniowym, który jakoś tam był słuszny.

#13 1 polubienie

No właśnie to jest władza eltena. To psy ogrodnika. Sami nie zeżrą innym nie dadzą. Oczywiście bo tak códownie się tego eltena pilnuje w poniedziałek bodajże był nawet włam na eltena coś gadało o z hakowanym klóczu serwera. Nie martwcie się. Postanowiłem zgłosić to bezprawie gdzie trzeba. Zajmą się odpowiednie osoby i jak się elten nie poprawi znaczy ci frustraci to ta osoba której mówiłem, obiecała, że taka fama pójdzie na eltena, że nikt nie zapłaci nawet grosza tak zdradliwej moderacji i administracji. Nie są to groźby. Ale cytuje. Jedna osoba prosiła pomoc, bo nie potrafiła sobie poradzić z angielską instrukcją do laski. Co na eltene usłyszała, za to się płaci jak chcesz tłumaczenie. A czy elten nie powstał byśmy nawzajem sobie pomagali? a tu co? granda! i nic więcej. Współczuję ci magmar.
Cholerne wstrętne sample w suno!

Tak, za tłumaczenie instrukcji się płaci. To jest pełnoprawna robota. Nikt na darmoche nie niechciałby tłumaczyć taki typ rzeczy, jeżeli jest to produkt komercyjny. To jest zesrany obowiązek dystrybutora, żeby zlecał tłumaczenie i płacił, komu trzeba za niego.
Nikt nie będzie poświęcał swojego wolnego czasu za coś, co co miał zrobić dystrybutor, sprowadzający ten produkt, konkretnie laskę jakiejśtam firmy.
Student studentowi wszystko

#15 1 polubienie

Ustasz?
Trochę pan historii przeczytaj i czy ty siebię w ogóle słyszysz?
Za takie nazwanie kogoś w Chorwacji w życiu rzeczywistym, nie wirtualnym, dawno dostałbyś wpierdol z liścia i tak byś nie pyskował.
Ja to myślałem, że naleciałości z lat wojny drugiej światowej i komunizmu wam zniknęły.
Jeżeli masz jakiekolwiek frustracje, lecz te same frustracje u psychologa. Teraz widzę, za co cię banowali i zrobili to słusznie.
Ludzie mają dość takiej politycznej paplaniny w naszych regionach a ty kogoś ustaszą nazywasz?
Ludzie u nas żyją teraźniejszością, i nie interesują nikogo rzezy historyczne lub wojny. Nam na bałkanach to dało w kość, a ty tak prawa nie masz mówić.
-- (piecberg):
Magmar, co ty się przejmujesz i ciągle mielisz te eltenowe przepisy. Pierdol to. To banda frustratów nie wiedzących co ze sobą zrobić a dostali trochę władzy to czują się ważni. Nie mają pracy siedzą w domu, część ma depresję, inni nie mogą spać. Nawet piszą o swych dolegliwościach w księdze zażaleń. Do tego jeszcze ten ustasz i nkw-dzista. Kont możesz tworzyć ile chcesz, wystarczy nowy adres mailowy a zarejestrować możesz się wykorzystując jakiś serwer vpn i tyle.

--

Ale na ELtenie takie numery przechodzą.
Inna sprawa czy to dobre.
-- (zvonimirek222):
Ustasz?
Za takie nazwanie kogoś w Chorwacji w życiu rzeczywistym, nie wirtualnym, dawno dostałbyś wpierdol z liścia i tak byś nie pyskował.
Ja to myślałem, że naleciałości z lat wojny drugiej światowej i komunizmu wam zniknęły.
Jeżeli masz jakiekolwiek frustracje, lecz te same frustracje u psychologa. Teraz widzę, za co cię banowali i zrobili to słusznie.
Ludzie mają dość takiej politycznej paplaniny w naszych regionach a ty kogoś ustaszą nazywasz?
Ludzie u nas żyją teraźniejszością, i nie interesują nikogo rzezy historyczne lub wojny. Nam na bałkanach to dało w kość, a ty tak prawa nie masz mówić.
-- (piecberg):

--

--

#17 2 polubienia Edytowano

Czym się różni określenie Ustasz od określenia ruski troll?
CHyba tym, że kolokacja ruski troll została napisana przez wielkiego Admina PSE.

#18 2 polubienia

Tylko weź zwonimirku na poprawkę to, że jesteśmy w polsce a nie w chorwacji. Rozumiem, że masz prawo się oburzzać, ale twoja kryytyka jest w tym przypadku bez zasadna.

@martynus być może jest bezzasadna, ale lepiej uczulać na kulturowe realia, zanim stanie się za późno.
@magmar To, że wielki admin Pse używa określenia ruski troll, to trzeba zobaczyć, w jakim kontekście to słowo padło.
Czy słowo ustasz jest obraźliwe dla dzisiejszego człowieka z Chorwacji, oczywiście że jest, bo dzisiejsi chorwaci nie mają nic wspólnego z tą i taką ideologią.
To, że wszystko przechodzi na eltenie, to nie moja sprawa. Tym bardziej trzeba hackować tą platformę, żeby do administracji doszło, bo w legalny sposób nie reagują.
Chorwaci i polacy u władzy niestety mają jedną rzecz wspólną. Lubią zamiatać ważne sprawy pod dywan.

#20 3 polubienia

Zaznaczę tylko, że u nas takiej organizacji trzymającej z Niemcami, mającej duże poparcie nie było. Tyle w temacie. Znajdę cytat z twojej twórczości na eltenie, gdzie sam stwierdzasz ajk to ciężko było być adminem bo trzeba wszystko przeglądać, banować, itd, stąd publicystycznie nazwałęm cię ustaszem. Najwyraźniej lewactwo ci już odjebało i nie rozumiesz czy jest wolność poglądów, ostra dyskusja itd. Na Bałkanach jeśli chcesz wiedzieć kocioł wrze i wystarczy iskra a znowu się zacznie.
-- (zvonimirek222):
Ustasz?
-- (piecberg):

--

--
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.