Błędy Total Commandera

[Windows] Brak sygnału paska postępu w TT 11

Started by Numernabis 5 posts last post 2 years ago

#1 Edited

W wersji 11 Total Commandera kiedy wybierzemy opcję "w tle" podczas kopiowana NVDA nie sygnalizuje dźwiękiem paska postępu podczas kopiowania, w wersji 10.52 sygnalizował.
Nie wiem czy to wina Totala czy najnowszego NVDA, ale przy kopiowaniu na wierzchu sygał pasków postępu jest więc obstawiam, że to problem po stronie Totala.
Dodam, że dodatek dla NVDA, reportlastprogressbarvalue również nie widzi procentów kopiowania, w wersji 10.52 można było odczytać postęp w procentach przy użyciu tego dodatku.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

W tcmd.ini dodaj
ShowProgressBarSpeed=0
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

a gdzie ten tcmd.ini jest?
Szukałem w %appdata%\ghisler\ oraz na dysku C:\ w katalogu
totalcmd i nigdzie nie ma takiggo pliku tcmd.ini, no chyba, że muszę sam sobie go stworzyć.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

No dobra, wkleiłem to do pliczku wincmd.ini i działa.
Dzięki

U mnie również nie działa ten pasek postępu, również nie mogę znaleźć pliktcmd.ini, gdzie total trzyma pliki ini?
Wkleiłem tą linijkę do wincmd.ini, ale nadal nie mam dźwięku paska postępu