Jak pokazać osobie widzącej co i jak robię na komputerze?
Wróć do Oprogramowanie#1 adelcia
heja witajcie,
zalozmy, ze chciala bym komus, kto widzi, pokazac jak cos robie na jakiejs www.
ale osoba ta nielubi teamwiever.
jakie mam jeszcze inne mozliwoscy?
np da sie zrobic screenshoty po niewidomemu?
albo jest jakis programik, ktory nagrywa co sie dzieje naekranie, albo niewiem cos w tym stilu?
dziekuje za wszelkie porady,
#2 Lowca_Androidow
Skoro nie lubi Team Viewera to NVDA Remote :)
Można stworzyć plik exe który wystarczy, że osoba widząca uruchomi i uruchomi się u niej NVDA już z połączonym sererem remote oraz z ustawionym przez Ciebie wcześniej hasłem
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#3 adelcia
ale todziala i na linuxie?
tego zapomnialam dodac ze kolega nlinuxie siedzi.
#4 denis333 Ban
Łowco. Osoba jest widząca, więc potrzebuje obrazu.
Hmm. Niestety teamwiever wydaje się najlepszą opcją.
#5 adelcia
taak ale nie dla mojego kolegi. on teamwievera nieznosi.a ja niewnikam dla czego, wiec szukam innych opcji.
#6 daszekmdn
Nocne przeglądanie forów czas zacząć:
Możesz mu nagrać np za pomocą programu Camtasia studio tylko to płatne jest, ewentualnie udostępnianie pulpitu po skype w rozmowie lub Teamtalk.
#7 adelcia
aa skype oto sie go zapytam.
#8 adelcia
koleganieuziwa skype ani teamtalka i niema takich zamiarow.
#9 adelcia
ops sory teraz do mniedopiero dotarlo ze zla nazwe dalam temu postowi.
mialo byc jak osobie widzacej chce cos pokazac.
#10 longshoot
a np, przez apké be my eyes by sié moe dao
#11 tomecki
A czy OBS nie umie z ekranu nagrywać? to to chyba dostępne jest?
#12 Lowca_Androidow
Denis, ale przecież używając remoteNVDA u osoby której pomagamy przecież wszystko się otwiera, obraz na komputerze nadal jest, on nie znika więc widząca osoba widzi wszystko co robimy :)
Tak czy siak nieaktualne bo to pod linuxa :)
--Cytat (denis333):
Łowco. Osoba jest widząca, więc potrzebuje obrazu.
Hmm. Niestety teamwiever wydaje się najlepszą opcją.
--Koniec cytatu
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#13 denis333 Ban
Nie widzi. Nvda remote przekazuje tylko zdarzenia mowy do drugiego komputera.
#14 adelcia
lonkshoot, kolega nie uziwa androida jako telefon.
#15 adelcia
tomecky a coto to OBS?
#16 adelcia
mam tu wlasnie tego obs w portable, i zobacze co i jak
#17 adelcia
hej tomecky i inni,
wiec tak programik wyglada dostepny, natomiast jak klikam na
Rozpocznij nagrywanie
to mi pisze
Wygląda na to, że nie dodano żadnych źródeł video. Na wyjściu otrzymasz tylko czarny ekran. Czy na pewno chcesz to zrobić?
Źródła dodać można w każdym momencie klikając przycisk + w okienku Źródła głównego ekranu aplikacji.
no wlasnie nibi oco chodzi? co i jak mam ja dodac?
#18 Lowca_Androidow
Denis, co ty opowiadas, jak działasz na cudzym komputerzeppoprzez remote to przecież okna się otwierają, tekst w polach edycyjnych się wpisuje więc widzi co się dzieje.
Nie ma znaczenia czy niewidomy pracuje przy użyciu TeamViewer czy remoteNVDA bo w obu przypadkach wszystko dla widzącego wygląda tak samo, w obu przypadkach niewidomy działa klawiaturą więc kursor myszy pozostaje nieruchomy, a jedynie okna się otwierają.
#19 adelcia
lowca ale to brzmi super.
teraz tylko chodzi o to ze jak kolega ma linuxa to tam nvda pewie niedziala< wiec szukamy dalej innego rozwiazania. teraz sie tu bawie tym OBS ale narazie to widze kiepsko.
#20 Lowca_Androidow
Adelciu wiem, odpowiadałem Denisowi