EltenLink

Dziwna migracja ludzi. Dlaczego?

Wróć do inne

#141 magmar Konto zarchiwizowane

Eltenowiczki i Eltenowicze!

realizacja nakreślonych zadań programowych zawartych we wpisie 138 niezbędnych do technologicznego usprawniania tyflospołeczności
spełnia istotną rolę w kształtowaniu właściwych postaw uczestników wobec zadań wytyczonych w zacytowanym wpisie.
W ten sposób stały wzrost ilości i zakres naszej aktywności, pomaga w przygotowaniu i realizacji
kierunków postępowego wychowania.
różnorakie i bogate doświadczenia Osób obcujących na codzień z systemem Android, oraz programem Commentary Screen Reader, a także konsultacja z szerokim aktywem powoduje docenianie wagi odpowiednich warunków aktywizacji.
wagi i znaczenia tych warunków nie trzeba szerzej uzasadniać, bowiem wzmacnianie i rozwijanie struktur zabezpiecza udział szerokiej grupy niewidomych w kształtowaniu dalszych kierunków postępowego rozwoju.

2023-07-27 00:19

#142 cinkciarzpl

Łowca, pytanie, na ile płynnie się to robi. U mnie np z talkbackiem i Espeakiem jako gadaczem, facebook podczas przeglądania się po prostu zawiesza i dotyczy to także nowych wersji tb.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2023-07-27 17:43

#143 djdenismusic

Co do facebooka niestety muszę się zgodzić. Aczkolwiek csr w tym przypadku nie był również jakimś potężnym demonem prędkości.

2023-07-27 17:46

#144 nuno69

Dostalem do zrobienia telefon kolegi z Androidem. Xiaomi srednopolkowy, snapdragonowy. Talkback dzialal tam tak zle ze mialem ochote rozwalic telefon o sciane (nie, nie zrobilem tego wiec spokojnie hehe), ale bez CSRa sie nie obeszlo. Na te potrzeby darmowa wersja, potem programik wyleci bo preferencje kolegi sa inne od moich, niemniej jednak mam kolejne potwierdzenie ze TB to ni jest program ktorego *JA* moglbym uzywac w praktyce, a nawet i w teorii

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-07-27 17:50

#145 Numernabis

Nie twierdzę, że TalkBack wszędzie działa płynnie co potwierdzają powyższe wpisy, w Samsungach flagowych jednak to wygląda zupełnie inaczej.
Pod D8 na Facebooku nie miałem żadnych zwiech, tu na Flip 4 jeszcze nie zaglądałem na FB, ja tam nie bywam, mam konto i czasem sprawdzam czy ktoścoś nie skrobnął.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-07-27 18:14

#146 Numernabis

Nie wiem gdzie miałbym sprawdzić, ale gdzie bym nie kliknął to od razu się otwiera i TB gada od razu, bez zająknięcia. Mam TB + RHVoice i głos agata wysoka jakość.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-07-27 18:24

#147 nuno69

Na jakiej predkosci? Niestety im wolniej korzystasz z telefonu tym mniej okucza ci ten problem bo wiaodmo, i tak czekasz az on skonczy gadac.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-07-27 18:30

#148 Numernabis

to znaczy?
Mam ustawioną maksymalną prędkość RHVoice

2023-07-27 19:07

#149 nuno69

U mnie ESpak i dziala to bardzo zle. Szczegolnie przy szybkim rzegldaniu tresci,. zanim telefon odpowi to minie kilkanascie mS.

2023-07-27 19:08

#150 magmar Konto zarchiwizowane

Kompatybilność z dowolnym telefonem i zegarkiem jednak kuleje, jeśli ktoś nie lubi wielkich Samsungów, a są tacy, którzy nie lubią.

2023-08-21 08:42

#151 Julitka

A co to znaczy wielkie Samsungi? I skąd wiesz, że kuleje?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-08-21 10:36

#152 magmar Konto zarchiwizowane

WIelkiep od względem rozmiaru, gdyby nie kulała nie miałabyś problemu z niekompatybilnością, bo wszystko by działało ze wszystkim na Androidzie.
W tym kontekście chcę, że zacytuję pewną wypowiedź żeby mnie wszystko za rączkę prowadziło jak małego, niedoświadczonego i to serio nieogarniającego dzidziusia, przynajmniej wiem, że zegarek jest w 100% spójny z moim telefonem, a nie mam rozkmin na ile co działa.

2023-08-21 10:41

#153 Julitka

Ale nie masz żadnego wyboru, musisz kupić jeden telefon i jeden zegarek. Bardzo dostępnego Apple Watcha nie połączę np. z Androidem.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-08-21 11:49

#154 Julitka

Z resztą i Sony i Samsung mają wypuścić lub już wypuścili jakieś maluchy.

2023-08-21 11:50

#155 pates

Sony wypuścił na rynek japoński już kilka małych telefonów ale raczej w pl się ich nie spodziewam, było by za dobrze chyba już.
Co do blindshella muszę się zgodzić co do dość badziewnej jakości wykonania sprzętu, no plastik is fantastik

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-08-21 11:59

#156 magmar Konto zarchiwizowane

Julitko jak wypuszczą i podasz mi konkret to pogadamy,
Póki co zostaje Asus i problem z zegarkiem, bo poniekąd eksperymentujesz.

Sonego miałam i byłam zadowolona, kompaktowy sony to XZ1 Compact na andro 9 więc...
Pozdrawiam ciepło Nieogarnięty Dzidziuś fan jabłuszkowych rozwiązań i kompatybilności
-- (Julitka):
Z resztą i Sony i Samsung mają wypuścić lub już wypuścili jakieś maluchy.

--

2023-08-21 12:08

#157 Julitka

No tak, ale jak masz IPhone, to nie masz żadnego wyboru, tylko dość drogi zegarek tej samej firmy. I wiesz, ja np. nie uznaję tego za argument, który wszystko skreśla, tylko jako jeden z wielu w dyskusji. Testowałam Apple Watcha i bardzo mi się podobał.

2023-08-21 16:12

#158 magmar Konto zarchiwizowane

Masz swoje racje, ale tu płacisz parę groszy więcej i wiesz, że wszystko zadziała
Uważam, że jabłko ma mental sekciarski, ale jeśli coś zrobią to raczej będzie to sprzęt składający się z dobrych komponentów i wszystko w obrębie jabłka będzie na 100% kompatybilne ze sobą
.

2023-08-21 16:15

#159 misiek

Z tymi zegarkami to jest większy cyrk niż kiedyś Iphone Android, nic ze sobą niekompatybilne. W takim razie ja całkowicie puki co odpuszczam temat.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-08-21 17:23

#160 magmar Konto zarchiwizowane

Miśku, używane jabłko jest fajne.

2023-08-21 17:32