Forum

Co teraz czytacie?

Kultura i sztuka (forum mieszane]

1 / 4 Next

lwica

#1 ·

Transcription

Witajcie! Ja dzisiaj przychodzę do Was z nowym pomysłem na wątek. Otóż jest wątek pod tytułem, co teraz czytacie na forum tekstowym, ale wiem, że są też zwolennicy forum głosowego, a jako, że często się w tym wątku tekstowym udzielam, to będę się pewnie udzielała i w głosowym. Co ja obecnie czytam? Obecnie jestem w trakcie czytania bułgarskiego bloczku, choć utknęłam w pierwszym tomie i tak naprawdę nie wiem, kiedy go dokończę, ale może dzisiaj spróbuję. A dziś zaczęłam książkę Caz Syglas pod tytułem Czekając na anioły i choć jest dosyć długa, to podejrzewam, że ją skończę, bo jest bardzo ciekawa. W Braillu czytanie idzie mi niestety wolniej. To znaczy, po prostu jakoś tak nie jestem w stanie przysiąść i ciągiem przeczytać, tylko tak czytam po kilka stron i zawsze się znajdzie coś, coś do zrobienia, że się odrywam od tych książek, ale w roku szkolnym, szczerze mówiąc, czytam więcej w Braillu, bo zawsze rano czytam, po szkole czytam sobie, jak mam te 10-15 minut, więc na pewno niedługo bułgarski bloczek skończę. W Braillu czeka na mnie jeszcze Stowarzyszenie Umarłych Poetów. Mam je tu, więc też będę je pewnie czytała. A moja lista książek, które mam w planach przeczytać, jest bardzo duża i sporo tych książek mam na dysku, sporo mam w głowie. Niektóre mam tylko tytuły, a książki same muszę zgromadzić, ale na razie przeczytam to, co mam i później będę czytała następne. W ogóle mam sporo dosyć książek, więc jeżeli by ktoś coś chciał, to można się do mnie odzywać, bo ja cały czas zdobywam sobie właśnie. Czytam i później zostawiam, bo mogą mi się przydać. Trawiam was.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

bratczyk96

#2 ·

Transcription

Witam serdecznie bardzo. Jeżeli chodzi o pozycje książkowe, które obecnie czytam, to żadnej, żadnej obecnej książki nie czytam. I nie będę już czytać na pewno. Przynajmniej tych przygodowych, typu właśnie Budarski Bloczek, tutaj już wspomniany przez poprzedniczkę. Tu na przykład typu Adadeusz. A niestety to jest wszystko za sprawą ludzi pracujących na UPH w Siedlcach. Ewentualnie może kiedyś i się zmuszę, powtarzam te słowo, zmuszę do przeczytania, zmuszę się, powtarzam te słowo, zmuszę się do przeczytania audiobooków i e-booków na tematy biznesowe, rachunkowo, na temat rachunku, na temat rachunku, na temat rachunku, na temat rachunku. Rachunku to właśnie finansów czy biznesowych. A to dlatego, iż na uczelni, gdzie miało być taki kierunek, wiadomości tej kwestii tak naprawdę nie zostały nam nawet w najmniejszym stopniu przekazane. Pierwszym przykładem. Korrespondencja społeczno-biznesowa. Nie wiem jak według Państwa, nie wiem jak według Państwa, ale według mnie na takim przedmiocie powinno się uczyć jak się wypełnia dokumenty różnego typu. Czy wnioski o dofinansowanie, jakieś sprzęty i tym podobne. O ulgach jakie obowiązują, jeżeli takie są. O, o, o, nie wiem, o przejść temperaturę, jak się powinno rozliczać z urzędem ustalbowym w Rosji. Tak, bo to był kierunek język rosyjski w biznesie. I wiele, wiele innych. Niestety. Nie było tego. Było jednak niestety. Niestety czytaliśmy tekst i go później tłumaczyliśmy. I później na podstawie tego tekstu rozwiązywaliśmy zadania. Identycznie wyglądał przedmiot prowadzony przez tą samą osobę, a przedmiot konwersacje biznesowe. Konwersacje. Konwersacje, jak to samo nazwa stazuje, rozmowa. Rozmowa. Ale nie w taki sposób, że usłuchaliśmy nagrania, później czytaliśmy jeszcze raz do nazwy spodziewaną na rolę. A później to tłumaczyliśmy też. Też rozwiązywaliśmy zadania. Konwersacje to na przykład powinno się. Na przykład. Na przykład. Spróbować, jak się powinno profesjonalnie przeprowadzać rozmowę kwalifikacyjną. W odróżnieniu od konwersacji tematycznej, gdzie był podany temat i dyskutowaliśmy na bazie testu, ale dyskutowaliśmy. Natomiast tutaj w ogóle nie dyskutowaliśmy. To tutaj, w konwersacjach biznesowych, najpierw powinna być teoria nam wyłożona. Jak powinna wyglądać rozmowa kwalifikacyjna. Jakich słów powinno się używać. Co się powinno na niej mówić. Ok, może coś z nich było. Była na przedmiocie język biznesu, frazeologia i stylistyka. Ale pani jedna z rezygnował, która prowadziła bardziej pod kątem frazeologii. I zmienił dalej drugi poziom, która prowadziła pod kątem właśnie biznesu. I to to. I to było dobre. I byłoby o tyle fajnie, miło, jeszcze bardziej. Gdyby nie to, iż pani, tata, tata, tata, tata, tata, tata, że coraz szybciej, coraz szybciej, że się śpieszyła jakby, nie wiadomo dokąd się śpieszyła, cała spokojnie włożyć. Na przykład, jak były wspomniane jakieś schematy jakieś tam takie finansowe. To nilże filologia. Bo niektórzy stworzają za to filologię. Ale jak język rosyjski w biznesie zrobili. To niech, to właśnie wyłożą to. Nawet i po rosyjsku. Przynajmniej by się szkodlił język. A nie jak, a nie jak była literatura. Przed co chwilą. Niestety. Właśnie tak to wyglądało. Tak samo na przykład. Mieliśmy z takim jednym panem przedmiot. Język biznesu. Po prostu. Język biznesu. Ale co na nie robiliśmy. My tylko czytaliśmy książki. Czytaliśmy, czytaliśmy. Nawet nie rozwiązywaliśmy żadnych zadań. A. Mężczyzna który. To ja już. Dla, co powiem. Którym osobom nagrywałem się. Z jakiegoś powodu. Co ten pan robił. Bardziej dokładne informacje. Dlaczego. Już nie chcę czytać. Znajdą się. Odsyłam do mojego wątku. Na temat opinii o. Szkołach średnich i wyższych. Więc podsumowując. Przed uczelnią. Przed pójściem na studia. Lubiłem sobie czytać. Lubiłem sobie oglądać. Filmów z audiodeskrypcji. Brałem i czytam. Bo mam zadrugów stora w palcach niestety. Ale lubiłem słuchać audiobooków. O tyle. Po. Zdjęciach uczelnianych. Zdradziłem się. Do tego. Pozdrawiam. Damian Login. Bratczyk 96.

Pozdrawiam

adelcia

#3 ·

Transcription

co teraz czytam ja powiem tak, ja mam czytanie na całe życie i to jest książka mnie, mojej osobowości moich zachowań, mojego życia ogółem

lwica

#4 ·

Transcription

Hej, witajcie. Ja w tym tygodniu przez Celtic, przez Angelikę konkretnie, wzięłam się za Casy Glass. Uwielbiam tę autorkę i naprawdę bardzo przypadła mi do gustu. I tak, w niedzielę skończyłam jej książkę Czekając na anioły. W środę przeczytałam jej książkę pod tytułem Czy mnie pokochasz? A dziś skończyłam książkę pod tytułem Skrzywdzona. I wydaje mi się, że jeszcze dzisiaj może się za jakąś książkę z Casy wezmę. Także naprawdę bardzo serdecznie Wam polecam, choć jest to literatura trudna, nie ukrywam, bo porusza trudne tematy dzieciaków właśnie trudnych i dzieciaków skrzywdzonych przez los i przez innych ludzi. Ale mimo to naprawdę ma piękny styl pisania i bardzo dużo może dać do myślenia. To co później takie dziecko przechodzi. Dzięki za oglądanie.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Paulinux

#5 ·

Transcription

Witajcie. Ja obecnie czytam zwiadowców, ale muszę czytać chłopów, więc na chwilę przerywam ich.

Happy hacking

Moonlight22

#6 ·

Transcription

Co ja czytam? Obecnie nic, ale muszę się wziąć za czytanie pierwszej dyktury, którą będziemy omawiać 1 października, a jest dosyć gruba. Także tak. I tyle bym miała co powiedzieć. Dziękuję.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

longshoot

#7 ·

Transcription

A ja sobie zacząłem czytać wczoraj w sumie opowieści z postapokaliptycznej aglomeracji.

Mimi

#8 ·

Transcription

Witajcie, to teraz ja się dołączam do wątku. Zobaczymy, czy będę wszystko nagrywać, co tam zmieniam, jakąś lekturę, bo ja dużo czytam i kilka książek na raz. To takie przyzwyczajenie z liceum, ze studiów. Teraz obecnie czytam Klątwę utopców Iwony Banach. Bardzo możliwe, że recenzja tej książki trafi na mojego bloga. Oczywiście jak skończę, ale to może już nastąpić w ten weekend. Niedawno skończyłam Stację Jagodno, Zaplątana Miłość Karoliny Wilczyńskiej, a też mogę zrecenzować, a czemu nie. A w Brailu czytam Naszą Własną Wyspę, Sally Nichols. Taka trochę psychologiczna, trochę młodzieżowa. Na razie jestem za połową. No, czy będzie recenzja, to jak będziecie chcieli. Mogę napisać. Także na razie tak wygląda moja lektura. A, no przepraszam. Bardzo. Jeszcze czytam ustawy na temat RODO, ale tego to ja Wam recenzować nie będę. Hej, hej, dobrej nocy, miłego weekendu.

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

biedrona333

#9 ·

Transcription

Witajcie! Ja również się dołączam do tego wątku. Ja czytam teraz książkę autorstwa Julii Garwood pod tytułem Niewola. To jest książka historyczna.

Moonlight22

#10 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry. Ja chciałam zaktualizować to, co czytam, ponieważ obecnie czytam lekturę szkolną, czyli Kamienie na szaniec Aleksandra Kamińskiego. I właśnie jakieś pół godziny temu zaczęłam również czytać w TXT książkę Barbary Kosmowskiej pod tytułem Pozłacana rybka. Mieliśmy fragment tej książki wczoraj na polskim i mi się tak spodobała, więc pomyślałam, czemu by nie przeczytać. Więc tak wygląda sytuacja z książkami u mnie. Także ja tylko chciałam tyle powiedzieć. Pozdrawiam. Pozdrawiam.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

lwica

#11 ·

Transcription

Witajcie. Co ja obecnie czytam? Kiedyś, dawno temu wspominałam na forum tekstowym w wątku, co teraz czytacie, że zaczęłam bułgarski bloczek. No, fakt, zaczęłam bardzo dawno, ale tak naprawdę teraz dopiero ruszyłam i czytam regularnie. A więc obecnie czytam Janne Chmielewską bułgarski bloczek i książkę pod tytułem W naszym domu zaczęłam czytać, ale na razie nie kontynuuję. Pozdrawiam.

biedrona333

#12 ·

Transcription

No Alwiczko, ja też mam tak, że czytam, czytam jakąś książkę, potem jej nie kontynuuję, zawieram się za następne. Kurde, powiem Ci, że potem jest ciężko się z tym wyrobić, z tymi książkami. Tylko tak pójdę. Ja też tak mam.

Moonlight22

#13 ·

1 likes
Transcription

A, no już to tak bywa, że się zaczyna książkę, czyta się ją, w pewnym momencie się przerywa, zaczyna się kolejną, kolejną się czyta, w pewnym momencie przerywa się, powraca się do tej pierwszej, tą pierwszą niekiedy się doczytuje do końca, albo też zastosowuje się w jakimś tam momencie, kontynuuje tą drugą, tą drugą doczytywuje się do końca i w końcu po tej drugiej, jak się ją doczyta do końca, to się kończy tą pierwszą. Pogląd, pogląd, zakończ nagrywanie.

biedrona333

#14 ·

Transcription

I tym sposobem taki miszmasz powstaje.

wojtas

#15 ·

Transcription

Witam wszystkich. Ja za bardzo czytać nie lubię. Znaczy czasami to coś się zdarzy, ale jeśli już to coś w audiobooku. Na razie akurat nic nie czytam, ale na dniach dosłownie, może nawet dzisiaj zabiorę się do książki Oskar i Pani Róża, gdyż jest to moja lektura. Kiedyś dosyć jakąś tam, jakąś tam jej część, nie pamiętam jaką, na pewno kilka rozdziałów przeczytałam Brailem, bo mi się nudziło kiedyś i chciałam przeczytać, to przeczytałam nie wiem ile, bo to było dosyć dawno, ale coś nieco jeszcze z książki samej pamiętam, więc myślę, że długo mi jej przeczytanie nie zajmie.

Moonlight22

#16 ·

Transcription

Powiem Ci tak, ja w tamtym roku miałam jako lekturę szkolną Oscar i Pani Róża, bardzo fajna, ładna książka, również tak fajnie napisana, tak jakby lekko się ją czyta, więc też w niektórych momentach jest taka śmieszna, więc nie tylko jakieś takie poważne sytuacje, ale też można się troszkę przy niej pośmiać. Także miłego czytania Ci życzę.

wojtas

#17 ·

Transcription

No nie wiem czy czyta się ją tak lekko, gdyż jest to mimo wszystko smutna książka, gdyż jej bohater z dnia na dzień jest coraz słabszy i umiera, więc dla mnie lekką książką to by nie było, gdyż to był chłopiec, który był chory i mimo wszystko cierpiał dosyć bardzo. To, że czasami zdarzały się tam śmieszne sytuacje, to wszędzie się tak zdarza.

biedrona333

#18 ·

Transcription

Witajcie, ja teraz zaczęłam czytać książkę autorstwa Neuhaus Nell pod tytułem Śnieżka musi umrzeć.

marcysia

#19 ·

Transcription

Witajcie moi drodzy. Co do czytania książek. Obecnie nie czytam. W sumie to chyba na razie nic nie czytam. Ale ostatnio czytałam Ciotkę z Gryzotkę. Małgorzaty Musierowicz. Małgorzata Musierowicz. I na razie to tyle. A zabieram się chyba za... Nie wiem jeszcze za co. Za coś się tam pewnie zabiorę.

marzenia się spełniają.

Mimi

#20 ·

Transcription

przycisk witajcie, Śnieżka musi umrzeć czytałam, w ogóle tą Neuhaus bardzo lubię czytałam jej kilka książek co do Ciotki z Gryzotki także czytałam, całą Jerzyc jadę

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
1 / 4 Next