miniwieże
Wróć do Audio#21 daszekmdn
@Łysy kasety i USB? Gdzie takie coś można dostać i za ile?
#22 pates
teraz tylko na allegro raczej
#23 DJGraco
Do mojej wieży tez nie można podlaczyć anteny zewnetrznej, bo wejście producenta.
Ehhhhh, kiedys ktos pisal, ze nawet w boomboxach w latach 90 bylo uniwersalne wejscie.
#24 pates
spoko. Jeśli możesz ekstendera dać tam to jest nawet ok
#25 misiek
Djgraco- tylko w wysokich modelach. Daszku- ja ją kupowałem w 2009 za ok 1500 zł w Media nie dla idiotów. Już raczej nigdzie nie ma tego modelu nowego.
#26 misiek
I prostuję to co wczoraj napisałem- Panasonic ma maksymalnie 240 w, bez subboofera 120 w. Sony maksymalnie 120 w. Wczoraj specjalnie sprawdziłem. Niestety- nie mogę wykorzystać w pełni muzycznych możliwości Panasonica ze względu na mały pokój nad czym ubolewam. Ta moc jak na mój mały pokój jest aż przesadzona.
#27 pates
no jak za głośno coś puścisz w pokoju małym to bardzo widać.
#28 misiek
I słychać, i czuć. Niestety- w małym pokoju to nie jest przyjemnosść.
#29 pates
niestety tak jest
#30 hryniek
Ja tam lubię ten efekt, jak gdzieś się te basy odbijają i następuje jakby rozsynchronizowanie rytmu. :P, albo glośnik stoi na stole, a TY z opoźnieniem czujesz w podłodze bit. :P
#31 misiek
Właśnie- jak się odbijają. Gorzej gdy nie mają się gdzie odbijać, albo kończy się to na meblach, i przy głośniejszym dźwięku słychać tylko pierdzenie i widać jak wszystko się trzęsie.
#32 hryniek
nie, to ja czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem.
#33 misiek
Najwidoczniej masz dobrą przestrzeń i masz dobrze ustawione głośniki. Ja niestety nie mam takich możliwości. Gdybym miał już dawno miał bym Technicsa.
#34 misiek
Daszku- jeśli chodzi ci o nagrywanie z usb to cię zmartwię. Ta wieża wcale zbyt dobrze nie nagrywa: z głośnością jest w miarę ok, ale troszkę ciszej niż standard, obcina wysokie tony jak wszystkie magnetofony wyprodukowane po 2000, i nagrywa basowo, ale bardziej sztucznie basowo. Bardzo cicho, ale słychać szum wzmacniacza co ciekawe w mono. Z jednej strony- za tą cenę takie nagrywanie jest raczej niedopuszczalne, ale z drugiej- wiem, że nie do tego została stworzona, i magnetofon jest raczej tylko dodatkiem. Co ciekawe- ma tps czyli wyszukiwanie piosenek na kasecie przy przewijaniu, i całkowicie programowalne nagrywanie, nawet z usb. Jednak stary soniacz pod względem nagrywania radzi sobie dużo lepiej, a nawet śmiem twierdzić, że nie wiele brakuje jej do Technicssa. Wiem, bo porównywałem nagrania. Jeszcze co ciekawe- w Panasonicu praktycznie w ogóle nie słychać w nagraniu dźwięku pałzowania czy wyłączania nagrywania, co w Sony słychać i to całkiem dobrze taki specyficzny krótki pisk i kliknięcie, podobnie jak w Technicssie.
#35 nietoperz
Witajcie ja mam mini wierze blaupunkta całkowita moc to 30 vat
#36 Adasadula
Kiedyś miałem taką wieżyczkę samsunga. Bas to miało całkiem całkiem, ale teraz odłączyłem od niej głośniczki podłączyłem pod amplituner i korzystam jako CD player. Miało to chyba radio, USB i wejście mini jack. Chyba najlepsze z tego zestawu to były głośniczki.
#37 misiek
Aktualnie Panasonic sa ak44. Super wieża z biamplifierem, zmieniarka 5cd, aux, dwókasetowy magnetofon z podwójnym autoreversem i redukcją szumów, wyjście optyczne, głośniczki trójdrożne 2x 150 w. Niestety wymaga dopieszczenia i uwagi głównie magnetofon, ale sporego kopa to to ma. Kiedyś ją pewnie zrobię, bo mega mi się podoba. I takie maleństwo Sony cmt ed1. Sam sprzęt maleńki wielkości dwóch głośników do kompa postawionych na sobie, głośniczki 2x 15 w szerokopasmowe wiszące na wieży. Sama wieżyczka wykonana co ciekawe perfekcyjnie i w pewien sposób artystycznie. Górna klapa cd szklana, lub nawet ceraniczna, przud metalowy żeliwny, tył metalowy. Plastikowe tylko boki i głośniki: cd, magnetofon jednokasetowy w miękkiej mechanice z autoreversem i redukcją szumów, bardzo pożądny. Najlepszy jaki miałem w tego typu sprzęcie. Tuner bardzo dobry i selektywny. Antena fm co prawda na przewodziku, ale jest możliwość podpięcia zewnętrznej. Do tego wejście/ wyjście aux, wejście optyczne i oczywiście wyjście słuchawkowe. Niestety cd martwy, ale tak to wszystko sprawne. W ustawieniach dźwięku biednie, ale jak na te gabaryty i na takie głośniczki gra to super.
#38 misiek
Co ciekawe w Sony głośniki aktywne i pod innym sprzętem nie zadziałają. Pierwszy raz widzę takie rozwiązanie, gdzie wzmacniacz jest w głośniku.
#39 daszekmdn
Miniwieża a w zasadzie micro wieża:
Aiwa RX-M35EZ:
Audio CD, magnetofon z autoreverse i Dolby B, całkiem dobry tuner, mimo podłączenia anteny do odbioru DVBT robi swoje jak należy :D.
Dodatkowo Wyjście i wejście Liniowe, no i jeszcze wejście na MiniDisc. Niestety tego ostatniego nie mogę przetestować, bo nie mam pojęcia jak to w praktyce ma działać.
Oczywiście osobny odtwarzacz z nagrywarką MD posiadam.
W magnetofonie przyda się tylko wymienić paski, bo już odtwarza trochę wolniej. Sprzęt kupiłem na działkę i mimo tego sprawdzał się świetnie, a teraz służy mi w domu do przegrywania CD na kasety.
Wielką wygodą w tej wieży jest możliwość uruchomienia nagrywania z pilota dlatego właśnie czasem gdy sobie już leżę korzystam nagrywając muzykę z radia lub z komputera.
Niestety nie mam do niej oryginalnych głośników, ale takie pewne wynalazki też jakoś dają radę :).
#40 misiek
U mnie w sonóweczce nagrywanie tylko z pilota.